שתף קטע נבחר

 

נתניהו בכנסת: "קיימתי שיחה חשובה עם א-סיסי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בדיון בכנסת כי ההזדמנויות המדיניות "לא נוצרו משמיים" וסיפר כי "מדינות עומדות בתור להדק את הקשרים איתנו". עוד אמר: "נבצר ממני מסיבות מובנות לפרט כל שאנחנו עושים להדק את היחסים עם גורמים שונים סביבנו". הוא התגאה בהישגים הכלכליים של הממשלה, וציין כי הצליח לצמצם את האי-שוויון

 

נתניהו במליאת הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

נתניהו במליאת הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביוזמת האופוזיציה התקיים היום (ב') במליאת הכנסת דיון "40 חתימות" בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא "האתגר המדיני של ממשלת ישראל בעקבות ההזדמנויות החדשות שנוצרו". את הדיון יזמה סיעת מרצ, ואליה הצטרפו סיעות המחנה הציוני והרשימה המשותפת. ynet העביר את הדיון בשידור חי.

 

נתניהו התייחס בפתח דבריו לנושא הדיון: "הדיון הזה קיבל כותרת קצת מוזרה, אבל בכל זאת כתוב כאן מה האתגר המדיני של ממשלת ישראל בעקבות ההזדמנויות החדשות שנוצרו. תיכף נדבר על האתגר ונשיב לתוכחות, אבל ההזדמנויות המדיניות שנוצרו, ההזדמניות המדיניות נוצרו מעצמן? ההישגים, אם יש, מהשמיים? בעיות יש להן תמיד כתובת".

"ההזדמנויות המדיניות לא נוצרו משמיים". נתניהו בכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"ההזדמנויות המדיניות לא נוצרו משמיים". נתניהו בכנסת(צילום: אלכס קולומויסקי)
הוא הוסיף: "אני רוצה להגיד לכם על עוד כמה הזדמנויות. הבוקר ביקר בלשכתי שליח מיוחד של ראש ממשלת יפן, ידידי שינזו אבה, שנבחר מחדש, והשליח מסר לי הזמנה לבקר מיפן עד סוף השנה, אם אפשר. והוא גם עידכן אותי שבשלוש השנים האחרונות ההשקעות היפניות בישראל צמחו פי 20 בעקבות המפגשים והעידוד שאבה ואנוכי נותנים לזה כמובן, בעזרת השרים וחברי הכנסת ואחרים.

 

"אתמול קיבלתי איגרת חמה מידיד נוסף, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. והוא הודה לי על התמיכה שאנחנו נותנים בעמדתה של ארה"ב שמתנגדת לתוכנית הגרעין של איראן ובעצם אומרת - או שתתקנו או שתבטלו. לתשומת לב החכ"ים שאינם עוקבים. זו העמדה שהצגתי עוד בקונגרס, אחר כך באו"ם, ובשיחה עם הנשיא טראמפ. לפני שבוע קיבלתי מכתב נוסף, גם מכתב חם מנשיא סין, ידידי שי ג'ינפינג, שמברך על הקשר שנרקם בין סין לישראל. מזכיר החשיבות של הסכם שיתוף הפעולה הטכנולוגי.

 

"שבועיים לפני כן קיימתי שיחה עם ידיד נוסף, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בנושא שחשוב לבטחון ישראל. בעוד כמה שבועות אצא לביקור גומלין בהודו בהזמנת ידיד, ראש הממשלה מודי נרנדרה מודי. עוד הזדמנות. בסוף השבוע האחרון שוחחתי בטלפון עם נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי. כל אלה הם מדגם קטן של מערכת יחסים עניפה עם מעצמות בעולם ועם כל היבשות בעולם".

דיון "40 חתימות" בכנסת. נתניהו נכנס למליאה (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
דיון "40 חתימות" בכנסת. נתניהו נכנס למליאה(צילום: אלכס קולומויסקי)

בהמשך אמר נתניהו כי "מדינות עומדות בתור כדי להדק את הקשרים איתנו. וזה קורה יום יום. אז רבותיי, בואו נסכים אחת לתמיד שאין צונאמי מדיני ולא בידוד מדיני. יש רנסנס מדיני. וביחס למה שקורה באיזורנו אנו לא מחמיצים הזדמנויות מדיניות אלא מייצרים הזדמנויות כאלה".

 

הוא הוסיף: "נבצר ממני מסיבות מובנות לפרט כל מה שאנו עושים כדי להדק את היחסים עם גורמים שונים במרחב סביבנו. אם אתם חושבים שאלה דברים סתם - הרי יש פה אנשים שנמצאים בוועדות קצת יותר מסווגות, ואתם יודעים את האמת. אתם יכולים לשמוע את זה. כל אחד יכול לראות את ההתקרבות הגדולה. אנו ניצבים כתף אל כתף עם מדינות מתונות בעולם הערבי, אם זה נגד איראן או נגד דאעש. ההתקרבות הזאת טובה לביטחון ולדעתי גם טובה, בסופו של דבר לשלום".

 

נתניהו התייחס גם לאיראן ולסוריה, ואמר כי "אלמלא הפעילות שלנו, איראן הייתה גרעינית מזמן. לא נשלים עם ההתבססות שלה בסוריה, התבססות צבאית. איראן יודעת, גם ידידינו בוושינגטון ובמוסקבה יודעים, שאנו נפעל כדי לשמר את ביטחוננו ולשמור על מדינתנו בדיוק לפי האינטרס שלנו".

 

הוא מתח ביקורת על האופוזיציה: "אצלכם תמיד נכשלים. יש עוצמה כלכלית, מדינית וצבאית. יש גם עוצמה ביטחונית. אנו מטפלים באיומים במזרח התיכון הסוער סביבנו, אנו מטפלים בתקיפות ואחריות. אני שומע את הדברים שלכם על היעדר הישגים בכלכלה, בחברה, כבישים, רכבות, גז, גבולות, גדרות, בלימת מסתננים. כל הדברים האלה. סייבר. אתם אומרים שאין הישגים. כי מה שאתם רוצים זה שנעצום עיניים, נצא לקווי 67' ונגיד שיהיה טוב.

"אצלכם תמיד נכשלים". נתניהו בביקורת על האופוזיציה (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"אצלכם תמיד נכשלים". נתניהו בביקורת על האופוזיציה(צילום: אלכס קולומויסקי)

"ידידיי באופוזיציה, כשאני שומע את הנאומים הנלהבים שלכם - את נאומי התוכחה שלכם - אני חייב להגיד לכם, ואני אומר ביושר, אין פה שום דבר חדש. אתם רוצים שאני אעזוב את התפקיד מהיום הראשון שנבחרתי. כך היה בפעם הראשונה, השנייה, השלישית, הרביעית. מעניין מה יהיה בפעם החמישית, איזה תירוץ יהיה? אז אין שום דבר חדש רק התירוץ מתחלף. מה לעשות? ראש ממשלה מחליפים בקלפי".

 

בנאומו ציין עוד נתניהו כי הצליח לצמצם את אי השוויון במדינה. "מדד אי השוויון ירד לרמה הנמוכה ביותר מאז 2001. אבל הדבר המעניין ביותר הוא שרואים ירידה שיטתית ועקבית, שנה אחר שנה מ-2009. מי נבחר ב-2009? כל שנה זה יורד, ולמה זה יורד? בניגוד גמור לטענה שלכם, ועם זה קשה לכם להתווכח. הנה העובדות טופחות לכם על הפנים - הפערים במדינת ישראל בחברה הישראלית הולכים ומצטמצמים שנה אחרי שנה, ולמה? כי אנו מייצרים צמיחה והיא מייצרת מקומות עבודה, האבטלה יורדת ואנשים מתפרנסים.

 

"אנו מטפחים העוצמה הצבאית והמודיעינית שלנו - זה דורש המון כסף וזה גם בא מהצמיחה. השילוב של העוצמה הכלכלית-טכנולוגית מחד, והעוצמה הצבאית מודיעינית מנגד, יוצרים את העוצמה השלישית והיא העוצמה הבינלאומית - עוצמה מדינית בינלאומית כבירה שלא הייתה מעולם לישראל".

"קיימתי שיחה חשובה עם א-סיסי". נשיא מצרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"קיימתי שיחה חשובה עם א-סיסי". נשיא מצרים(צילום: AFP)
 

 

"בזמן שנתניהו בחדרי חקירות, נוצרות הזדמנויות היסטוריות"

במהלך דבריו של נתניהו, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הוציא את ח"כ מיכל רוזין מהאולם. רוזין, נציגת מרצ אשר פתחה את הדיון, אמרה מוקדם יותר כי "בזמן שנתניהו מכלה את ימיו בחדרי החקירות, נוצרות הזדמנויות היסטוריות לשיתופי פעולה כלל אזוריים שבכוחם להוביל להסכם קבע וסיום הסכסוך. פני המזרח התיכון השתנו בשנים האחרונות, ובמציאות הנוכחית אין ספק כי המשך הכיבוש והשליטה במיליוני פלסטינים הוא האיום הגדול ביותר על החזון הציוני".

 

ח"כ רוזין הוסיפה: "סיעת מרצ תדרוש מראש הממשלה להשיב בחיוב ולפתוח במשא ומתן מיידי, ולחדול מהפקרת האינטרסים המדיניים, הביטחוניים, הכלכליים והחברתיים שלנו למען האינטרס הצר של שמירה והגנה על ראש הממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות".

 

ח"כ רוזין פותחת את הדיון בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

ח"כ רוזין פותחת את הדיון בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בפתח הדיון אמרה רוזין לנתניהו כי "הכיעור מתגלה במלוא תפארתו בכהונתך כראש הממשלה - ביד אחת מינית את מפכ"ל המשטרה והיועץ המשפטי לממשלה, ובשנייה אתה מערער את מעמדם כי אלו לא מוכנים, ככל הנראה, להצטרף לפמליה שלך הנחקרת בלהב 433. אתה, ראש הממשלה, ממשיך להוכיח לציבור ששום דבר לא מעניין אותך מלבד עצמך. ממשיך להוכיח לציבור שכל פועלה של ממשלתך היא הגנה פרסונלית עליך".

 

בהמשך התייחסה ח"כ רוזין למצב המדיני והבנייה בהתנחלויות, ואמרה כי "ההתנחלויות הן הסכנה הביטחונית הגדולה ביותר. הן אלו המפרידות והמרחיקות אותנו מהאפשרות לחיות במדינתנו בשלום ומחלישות באופן חסר תקדים את צה"ל. כל העולם כבר יודע שכל עוד אתה בראשות הממשלה – ישראל היא תמיד לא פרטנר. כל העולם כבר יודע שממשלת ישראל מציבה מכשול אחר מכשול בחזרה לשולחן המשא ומתן. פעם זה יהיה הכרה בישראל כמדינה יהודית. פעם זה יהיה ירושלים המאוחדת. ומי יודע כבר מה תמציא בפעם הבאה, אם תהיה."

 

ח"כ רוזין סיימה ואמרה: "מגיע לאזרחי ישראל הנהגה שלא מונעת מאינטרסים סקטוריאליים צרים של המתנחלים, אלא מעדיפה את דימונה על פני עמונה, מעדיפה את ראש העין על פני בת עין ומעדיפה את הפתרון על פני חברון".

"בזמן שנתניהו מכלה את ימיו בחקירות נוצרות הזדמנויות". מיכל רוזין (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת) (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)
"בזמן שנתניהו מכלה את ימיו בחקירות נוצרות הזדמנויות". מיכל רוזין(צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)
חבר הכנסת עמר בר לב (המחנה הציוני), שנשא במליאה דברים אחרי ח"כ רוזין, פנה אל ראש הממשלה ואמר לו: "אדוני, אתה יודע בדיוק כמוני שהסיבה היחידה שהאיראנים מתכוונים להקים בסיס צבאי דווקא מדרום לדמשק היא דווקא בשביל לשבת על השאלטר שידליק ברגע הנכון להם מלחמה גזרתית - נגד ישראל. על פי מקורות זרים הם כבר בנו בסיס כזה מדרום לדמשק".

 

ח"כ בר לב הוסיף: "רוסיה, ארה"ב וירדן ביקשו הסכם הפסקת אש בסוריה, ומי לא בחדר? אנחנו. ואת מי לא סופרים? אותנו. איך קרה שאת אזור החיץ ברמת הגולן קבעו לנו אחרים? איך קרה שעל פי ההסכם איראן תתיישב לפתחנו? ואתה ביבי, במשמרת שלך אתה מאפשר זאת. ושוב, אפס הישגים נאדה. שום כלום".

 

ח"כ יואב קיש (הליכוד) אמר כי "כמה אירוני שהנושא של הדיון הוא מצבה המדיני של ישראל בעקבות ההזדמנות שנוצרו. למה אירוני? כי חלק מאלה שיעלו פה לדבר, ואפילו דיברו - פורסם רק השבוע שהם פועלים נגד המדינה, ויותר מכך פועלים נגד הזכות הבסיסית של העם היהודי למדינה יהודית בארץ ישראל, מצטרפים לאויבינו וטוענים נגד הצהרת בלפור. הם יעלו לדוכן הזה ויטיפו לנו ולראש הממשלה על בידוד מדיני שלא קיים".

"הילודה היהודית עקפה את הערבית". בנט ליד נתניהו במליאת הכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"הילודה היהודית עקפה את הערבית". בנט ליד נתניהו במליאת הכנסת(צילום: אלכס קולומויסקי)

ח"כ איימן אודה (הרשימה המשותפת) אמר כי "אנחנו נמצאים בצומת שבה ברור יותר מאי פעם שיש רק שתי אופציות: שלום או אפטרהייד. אני יודע שיום אחד הכיבוש יסתיים, זאת לא השאלה. השאלה היא רק מתי וכמה קורבנות פלסטינים וישראלים ישלמו עד אז בחייהם, והאחריות על הדם שיישפך, על הסבל ועל השכול - היא שלך, ראש הממשלה בנימין נתניהו. העיקר שסירבת שוב ושוב ללכת בדרך השלום ובחרת בהמשך הכיבוש והשליטה הצבאית בעם אחר. אנחנו בוחרים בשלום ואתה בוחר באפרטהייד".

 

אחריו דיבר שר החינוך נפתלי בנט (הבית היהודי), ונתלה בדבריו בעניין הילודה: "אני רוצה לפנות לחבריי באגף השמאלי, והשאלה שלי אליכם - אתם כל הזמן אומרים לא. לא מספיק להגיד לא. מה האלטרנטיבה שלכם? אנחנו באים ומציגים תכנית, וכל הזמן אתם מפחידים אותנו שאנחנו מובילים למדינה דו לאומית. איזה מדינה דו לאומית? הילודה היהודית עקפה את הערבית".

"איזה מדינה דו לאומית?". השר בנט (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"איזה מדינה דו לאומית?". השר בנט(צילום: אלכס קולומויסקי)

"ככה מתנהג ראש ממשלה?". לפיד (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"ככה מתנהג ראש ממשלה?". לפיד(צילום: אלכס קולומויסקי)
יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, סיכם את דבריו בהתייחסות אישית לנתניהו: "להבדיל מכם, אני מכיר אותו יותר מעשרים שנה. זה לא היה ככה, הוא לא היה ככה, ההתנהגות הזאת לא הייתה. הייתה ממלכתיות. נתניהו לפני שלוש שנים לא היה מצטלם עם פח של חמוצים. ככה מתנהג ראש ממשלה? זו ממלכתיות? זו הדמות שאמורה לאחד את העם? אתם יודעים ואני יודע שקורה שם משהו לא טוב".

 

לפיד הוסיף: "מה שאנחנו צריכים זה ראש ממשלה שלא עומד פה פעם בשנה ביום ציון רצח רבין ומדבר על פיוס, אלא מישהו שעוסק בזה באמת. רק שאין לנו יותר את ראש הממשלה הזה".

 

ח"כ מוסי רז (מרצ) אמר כי "אם אנחנו לא נהיה מדינה מוסרית, אז עתידנו פה לוט בערפל. ומה שאנחנו עושים היום, בחמישים השנה האחרונות, בתוספת הסירוב המדיני בירושלים, מסכן את קיומנו".

 

"כישלון מוחלט במבחן ההיסטוריה"

ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) שאל את נתניהו: "מדוע אתה לא מסמן כמטרה ראשית את ההסדר הישראלי-פלסטיני? יש לך את זה. יש לך היום אווירה בינלאומית נוחה, ומתחת לפני השטח כנראה זורמים כל מיני זרמים שאנחנו לא יודעים עליהם ולא מדברים עליהם, אבל הם מאוד חשובים. זה לא רק בשביל נועה ויאיר ואבנר שלך, ונועה ועידו ודנה שלי - זה הנכדים שלנו והנינים שלנו שמחכים ויחכו לראות את ההסדר הזה יוצא לפועל. אני מאמין שאתה רוצה להשאיר להם מדינה בטוחה ולא סכסוך מדמם".

 

יו"ר הקואליציה דוד ביטן (הליכוד) התייחס לדבריו של ח"כ לפיד, ואמר כי "אם לפיד ימשיך להשמיץ חברי כנסת של הליכוד, אנחנו גם נשמיץ אותו. ואיתו זה לא השמצות, זה דברים נכונים".

"ברגע ההיסטורי החמצת הזדמנות פעם אחר פעם". הרצוג (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת) (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)
"ברגע ההיסטורי החמצת הזדמנות פעם אחר פעם". הרצוג(צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)

את הדיון סיכם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג (המחנה הציוני), שאמר שלדעתו נתניהו "ייכשל כישלון מוחלט במבחן ההיסטוריה". הרצוג התייחס לשיחה שנתניהו ציין כי ביצע עם נשיא מצרים, ואמר: "עכשיו אם אתה היית אדוני, ראש הממשלה לפני 40 שנה, וסאדאת היה מודיע שהוא מגיע לארץ - לדעתי במבנה האישיות שלך היית בורח מהתמודדות במהלך השלום עם סאדאת. אני אומר לך, אתה היית מפחד לעשות שלום עם סאדאת".

 

הרצוג הוסיף: "מדברים על מהלך אזורי דרמטי שאתה יודע שהוא קיים, ואתה יודע שאני יודע שהוא קיים כבר יותר משנה וחצי, והאינטרס הלאומי העליון קורא לך להבקיע את הקרום הזה שלא מאפשר את המהלך המדיני - משום שאתה לא מוכן ללכת למהלך של צעדים בוני אמון מול הפלסטינים- כי נפתלי בנט לא נותן לך.

 

"אתה, בניגוד לטענות שנאמרו כאן, יודע שבין הים לירדן - על פי כל מדגם - אתה מאבד את הרוב שמאפשר למדינת הלאום של העם יההודי להתקיים. האם זו תהיה המורשת שלך? של 'שב ואל תעשה'? השאלה היא במהות, ברגע ההיסטורי, וברגע ההיסטורי אתה החמצת פעם אחר פעם מאז 2009. יש כל כך הרבה עדים לזה שיודעים מה הבטחת להם בחדרי חדרים, ומה אתה מפחד לעשות מחוץ לחדר פן יבולע לך מהחבורה הזאת. אתה מחמיץ הזדמנות היסטורית אדירה וגדולה".

 

"ישראל תפעל בסוריה לפי צורכי הביטחון שלה"

מוקדם יותר התייחס נתניהו בפתח ישיבת סיעת הליכוד להסכם הפסקת האש שעליו חתמו בשבת ארצות הברית, רוסיה וירדן, ואמר בנוגע לנעשה בדרום סוריה כי "הבהרתי לידידינו קודם כל בוושינגטון וגם לידידינו במוסקבה, שישראל תפעל בסוריה, כולל בדרום סוריה, לפי הבנתנו ולפי צורכי הביטחון שלנו. זה מה שקורה וזה מה שימשיך לקרות".

 

נתניהו הוסיף: "אנחנו דואגים לביטחון ישראל ואתם יודעים את זה היטב. אנחנו עושים את זה בשילוב נכון של תקיפות ואחריות. אנחנו שומרים על הגבולות שלנו, אנחנו שומרים על המדינה שלנו ואנחנו נמשיך לעשות זאת". 

"תוצאות חשובות של המדיניות הכלכלית והחברתית". נתניהו מציג את מדד אי השוויון בישיבת סיעת הליכוד (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"תוצאות חשובות של המדיניות הכלכלית והחברתית". נתניהו מציג את מדד אי השוויון בישיבת סיעת הליכוד(צילום: גיל יוחנן)

ראש הממשלה התייחס בפתח דבריו לנתונים על צמצום הפערים והאי-שוויון, כפי שעלה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: "היום התבשרנו על דבר טוב שקרה לעם ישראל. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת כל שנה את מדד האי-שוויון במדינת ישראל. את הפערים בין עשירים לעניים - זה מדד האי-שוויון, מדד בינלאומי. השנה פורסם שהמדד הזה, שנקרא מדד ג'יני, הוא הנמוך ביותר בישראל מאז שנת 2001".

 

הוא הוסיף: "יש תוצאות חשובות של המדיניות הכלכלית והמדיניות החברתית, מה שאנחנו עושים בשכר המינימום ומה שאנחנו עושים בכלל במשק. אני אומר עושים כי כולנו עושים את זה יחד, גם בכנסת וגם בממשלה - דואגים למדינת ישראל".

 

אתמול דווח בעיתון "ניו יורק טיימס" כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ויועציו החלו לגבש את המתווה לפתרון הסכסוך בין ישראל לפלסטינים. על פי הדיווח, המתווה יהיה שונה מאלו שהוצעו בעבר על ידי הממשל האמריקני, במטרה להגיע ל"עסקה האולטימטיבית".

המתווה החדש יגובש עד תחילת 2018. טראמפ ונתניהו (צילום: AP) (צילום: AP)
המתווה החדש יגובש עד תחילת 2018. טראמפ ונתניהו(צילום: AP)

אבו מאזן וגרינבלט. "הקדשנו זמן רב כדי להקשיב לצדדים" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אבו מאזן וגרינבלט. "הקדשנו זמן רב כדי להקשיב לצדדים"(צילום: רויטרס)

אחרי עשרה חודשים שבהם למדו את המורכבות של הסכסוך הקשה ביותר בעולם, הצוותים של הנשיא האמריקני עברו לשלב חדש במיזם, להפיכת הדברים שלמדו לצעדים מוחשיים. כך אמרו לעיתון גורמים בבית הלבן. על פי הגורמים, הצוות בוחן ניירות עמדה שעוסקים בסוגיות ליבה שכבר שנים מעוררות מחלוקת בין הצדדים כמו מעמדה של ירושלים וגורל ההתנחלויות.

 

למרות שטראמפ לא התחייב שתקום מדינה פלסטינית, הגורמים אמרו כי המתווה צפוי להיבנות על בסיס עקרון "שתי מדינות לשני עמים", שעמד במרכז המתווים האחרונים שעלו על הפרק. על פי הגורמים, המתווה צפוי להיות מוכן עד תחילת השנה הבאה.

 

"בחודשים האחרונים הקדשנו זמן רב כדי להקשיב לישראלים, לפלסטינים ולמנהיגים באזור במטרה לסייע בהשגת הסכם שלום מתמשך", אמר ג'ייסון גרינבלט, שליחו של טראמפ למזרח התיכון. "אנחנו לא הולכים לכפות ציר זמן לפיתוח והצגת רעיונות ספציפים וגם לא נכפה עסקה. המטרה שלנו היא לאפשר, לא להכתיב, הסכם שלום בר קיימא כדי לשפר את חייהם של ישראלים ופלסטינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו בכנסת
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים