שתף קטע נבחר

ח"כ עמיר פרץ: "אין סתירה בין להיות איש שמאל ללהיות יהודי"

בעקבות הסערה שעוררו דבריו של יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי כי "השמאל שכח להיות יהודי", אומר פרץ בראיון לאולפן ynet: "התחושה לא נעימה, אבל יש יתרון בכך שגבאי אומר את הדברים שהוא מאמין בהם". לתומכי המפלגה קרא לא להיעלב: "אנחנו פלורליסטים"

 

הסערה שעוררה אמירתו של יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, כי "השמאל שכח מה זה להיות יהודי" : תומכיו מסבירים כי אמירתו הייתה מורכבת מכפי שנראה ומכחישים שהוא "שובר למרכז" כדי לחזר אחרי מצביעי ימין ואילו מצביעי שמאל חשים פגועים ואומרים כי ייתכן שהמחנה הציוני כבר אינו ביתם. על רקע זה אמר הבוקר (יום ג') באולפן ynet ח"כ עמיר פרץ, שהתמודד מול גבאי בפריימריז: "איש לא יטיף לי מה זה להיות יהודי. אני איש שמאל, ואני ליברל ודמוקרט - זה לא עומד בסתירה".

 

פרץ סיפר כי שוחח עם גבאי ושמע ממנו הסברים לגבי דבריו: "אני חושב שהאמירה שלו התכוונה למקום אחר. לא הייתה שום כוונה להטיף לי להיות יהודי. גבאי הסביר לי שהכוונה שלו הייתה שהשמאל הדגיש את התפיסה הליברלית שלו יותר מאשר את התפיסה היהודית. יש בהחלט חילוקי דעות על המינון של הדברים".

יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי (צילום: יואב דודקביץ) (צילום: יואב דודקביץ)
יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי(צילום: יואב דודקביץ)

פרץ מסכים כי התחושה שיצרו דבריו של גבאי "מאוד מאוד לא נעימה", לדבריו, אך רואה בהם גם פן חיובי: "אם אבי גבאי אומר דברים לעתים מעוררי מחלוקת, יש בזה גם יתרון. כי זה מצביע על כך שהוא אומר את הדברים שהוא מאמין בהם, ואמינות היא מפתח בדרך להתמודדות בבחירות". פרץ הוסיף כי ימשיך לתמוך במנהיגותו של גבאי במפלגה. "התמודדתי מולו, בהחלט חשבתי שאני ראוי ומתאים, אבל דמוקרטיה נבחנת גם ביום שאתה מפסיד. אבי גבאי ניצח, ואני מתכוון לסייע בידיו לנצח את הליכוד. אין לי שום כוונה להתפשר על עמדותיי. אנסה להשפיע בתוך המפלגה, אנחנו מפלגה פלורליסטית".

 

דבריו של גבאי על השמאל מצטרפים לאמירות קודמות שלו, שיצרו רושם כי הוא "שובר ימינה", בהן הצהרתו כי הוא מתנגד לפינוי התנחלויות, וציטוט שלו כאילו אמר שיסכים להיות מספר 2 של יאיר לפיד (שבינתיים התברר כלא מדויק). פרץ אומר כי בעוד שהוא מתנגד להתבטאויות הללו, אך בעיניו הן חלק מכוחה של מפלגתו.

 

"אינני מאמין בהיתכנות של הסכם שלום בלי לפנות את ההתיישבות שמחוץ לגושים", אומר פרץ. "אני חושב שההתבטאות בנושא דת ומדינה היא התבטאות מרחיקת לכת. כל חיי התגאיתי בכך שאמא שלי, האישה הדתייה מאוד, האמינה בתהליך שלום, האמינה בערכים של השמאל. דווקא אמא שלי שהגיעה ממרוקו הייתה אישה שיכלה לתת מצע שלם של מהו שמאל. אני מקווה מאוד שאנחנו נקיים את הדיונים האלה בתוך המפלגה, אנחנו מפלגה דמוקרטית, זה היתרון שלנו. המנעד שלנו מאוד רחב, ואנחנו יכולים להוביל קבוצות גדולות".

"לא נפגעתי". ח"כ עמיר פרץ (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"לא נפגעתי". ח"כ עמיר פרץ(צילום: מוטי קמחי)

 

פרץ אומר כי לא נפגע מדברי גבאי: "אנחנו חיים במדינה עם פלורליזם מחשבתי, אנחנו צריכים לקיים דיונים. אפילו כשנתניהו אמר את זה, לא נפגעתי. אני לא מצפה להנחיות לגבי אמונותיי מאיש. ביום שעמדתי על דעתי, הייתי איש שמאל. אבל ביום שנולדתי ,הייתי יהודי. ביום שיצאתי מבית החולים אחרי פציעה קשה בצבא, החלטתי שאלחם בכל כוחי למען השלום. ביום שפגשתי את אבא שלי כאדם עובד, החלטתי שאלחם למען צדק חברתי. ולכן אני לא במקום של להיעלב".

 

ח"כ פרץ אומר כי הוא מבין את תומכי המפלגה שחשים נעלבים ואפילו סבורים כי היא אינה יכולה לשמש עוד כביתם הפוליטי - כפי שאמרה סטודנטית לגבאי בתגובה לדבריו, במפגש באוניברסיטת בן-גוריון. "יש לנו מפלגה עם עמדות שונות. אבל בסופו של דבר אנחנו רוצים לשנות את התרבות השלטונית במדינת ישראל. מי שמרגיש שהוא איש שמאל ומרגיש שהוא יהודי, יש לו מקום במפלגה הזאת.

 

"כל מי שמרגיש שהוא אכן רוצה לקיים את שני הערכים האלה, גם להיות איש שמאל וגם להיות יהודי - יש לו מקום. גם אני שם, וגם הם צריכים להישאר שם. איש שמאל הוא לא מישהו שצריך להתנצל על משהו, להיפך. איש שמאל יכול להיות יהודי מאמין, ואת העמדות האלה לשלב בתפיסת עולם כוללת. אין סתירה בין שמאל ליהדות, להיפך, זה משלים אחד את השני. אני שמח שאני במפלגה דמוקרטית שאפשר לקיים בה דעות שונות ולהמשיך לחיות ביחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן טורקיה
ח"כ עמיר פרץ
צילום: מתן טורקיה
מומלצים