שתף קטע נבחר

 

הותר לפרסום: שני ראשי ארגוני פשע נעצרו בחשד לרצח עד מדינה ועד תביעה

שני עבריינים בכירים נעצרו בחשד לרצח טל קורקוס, שהעיד בתיק של העבריין יניב זגורי וחוסל באשקלון אשתקד ובחשד לחיסול אלישע סבח בנתניה. "מדובר בפרשיות חמורות שלציבור אינטרס מובהק לדעת עליהן", אמר השופט והתיר לבקשת ynet את פרסום מעצרם

 
 
סרטון האיומים כלפי קורקוס

סרטון האיומים כלפי קורקוס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שני ראשי ארגוני פשע נעצרו בחשד לרצח עד המדינה טל קורקוס ואלישע סבח . כך הותר היום (ד') לפרסום בבית משפט השלום בבאר שבע, לבקשת ynet ו"ידיעות אחרונות" שאליה הצטרפו בשלב מאוחר יותר כלי תקשורת נוספים. הבקשה הוגשה על ידי עו"ד ירון שלמי ממשרד עו"ד ליבליך-מוזר. השופט צבי פורר קבע כי "בשלב זה, אינני רואה כל מניעה להסיר את הצו באופן חלקי ובאופן אשר התקשורת תוכל לפרסם כי נעצרו חשודים בביצוע שתי הרציחות, מבלי לפרסם את שמות החשודים בביצוע הרצח".

 

טל קורקוס, שהיה עד מדינה בתיק של העבריין יניב (ניבי) זגורי, חוסל בפיצוץ מכוניתו באשקלון בחודש יוני שעבר. גם גרושתו דבורה הירש נרצחה ביריות מול ילדיה בבאר שבע. עד התביעה אלישע סבח חוסל בחודש אפריל האחרון בעת שישב במסעדה בנתניה. "מדובר בפרשיות חמורות ביותר אשר לציבור אינטרס מובהק לדעת עליהן", קבע השופט פורר. "טל קורקוס שימש כעד מדינה, גם אשתו נרצחה והפרשה הסעירה ומסעירה עדיין את הארץ".

טל קורקוס ואשתו דבורה שחוסלה גם כן ()
טל קורקוס ואשתו דבורה שחוסלה גם כן

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

חוקרי ימ"ר נגב, המטפלים בפרשה, עצרו מספר רב של חשודים. יחד עם זאת לא ניתן עדיין לחשוף את זהותם. מיד לאחר החיסולים הוציאה המשטרה צו איסור פרסום על כל פרט מפרטי החקירה, וגם על עצם קיומו של צו איסור פרסום.

 

סנגוריהם של החשודים ברציחות הכחישו את המיוחס למרשיהם. עו"ד אורי בן נתן, המייצג את אחד החשודים המרכזיים בפרשה, אמרה בתגובה כי "למרשי אין קשר למעשי הרצח, הגם שהכיר בעבר את הנפשות הפועלות. הוא שוהה בחו"ל מזה למעלה בשנה ועסוק בענייניו. הוא מקווה כי שמו יפסיק להיות מודבק כל פעם מחדש בפרשיות הללו".

 

עו"ד יהלי שפרלינג ודורון נוי ממשרד נוי-סננה-שפרלינג-חצרוני, המייצג אף הוא חשודים בולטים בתיק, אמר בתגובה "עד לרגע זה לא הוטחה בחשודים ולו ראיה אחת כנגדם. המשטרה מנהלת חקירה זה זמן רב ולא חושפת ולו ראיה אחת שיש בידה. מרשינו טוענים לחפותם המלאה ואין לנו ספקכי כאשר תינתן להם ההזדמנות יוכיחו את חפותם המלאה בביהמ"ש".

השופט צבי פורר: "פרשיות חמורות ביותר" (צילום: אתר בתי המשפט) (צילום: אתר בתי המשפט)
השופט צבי פורר: "פרשיות חמורות ביותר"(צילום: אתר בתי המשפט)

עורכי הדין דורון נוי, משה יוחאי, יהלי שפרלינג, ואורי בן נתן  (צילום: יובל חן, עידו ארז, אלעד גרשגורן) (צילום: יובל חן, עידו ארז, אלעד גרשגורן)
עורכי הדין דורון נוי, משה יוחאי, יהלי שפרלינג, ואורי בן נתן (צילום: יובל חן, עידו ארז, אלעד גרשגורן)
 

עו"ד משה יוחאי אמר כי "מרשי חף מפשע והמשטרה עד השלב הזה בחרה שלא להטיח את כל הראיות שיש לה בתיק, דבר שנראה תמוה ולא סביר. אין לו כל קשר לרצח והמשטרה תגלה בהקדם כי נסיונותיה לשבור את רוחו של מרשי ולהציגו כאדם שאחראי לרצח לא יצלחו".

 

עו"ד עידו פורת אמר בתגובה כי "למרשיי אין שום קשר לפרשה האמורה שנחקרת בימ"ר, מעבר לכך לא ניתן להוסיף דבר לאור צו איסור הפרסום".

קורקוס ()
קורקוס

אחרי שאשתו לשעבר דבורה נרצחה, כתב טל קורקוס בעמוד הפייסבוק שלו: "תמונת הקולאז' שהכנתי עבורך מלאך שלי הושלמה. השם יקום דמך. אני לא אשקוט עד שאראה זאת קורה". לקורקוס היה עבר פלילי עשיר והוא השתייך לארגוני פשע. בשלב מסוים החליט קורקוס לחצות את הקווים ולהעיד כאמור נגד אחד מראשי ארגוני הפשיעה הגדולים בארץ - זגורי. עדותו של קורקוס, שהיה יד ימינו של זגורי, הובילה להגשת כתב אישום נגד ראש ארגון הפשע, בין היתר על הנחת רימון ברכבו של קצין שב"ס, זריקת רימון על בית עיתונאי והצתות של בתי עסק.

 

באחד מהדיונים בבית המשפט סיפר קורקוס כי העלה רשימה בבלוג שלו שכותרתה "הסיפור האמיתי", ובה שטח את קורות חייו, את ההחלטה להיכנס לעולם הפשע - וגם את הסיבות להחלטה להפוך לעד מדינה.

 

"הבנתי שניבי שילם כסף לאנשים כדי שיפגעו באשתי ובילדים שלי בזמן שאני בבית סוהר, מכיוון שהוא חשד שהיחסים בינינו התערערו, עמדתי בפני דילמה קשה מאוד. הייתי צריך לקבל החלטה מהירה או לקחת סיכון שהמידעים שקיבלתי שאשתי וילדיי בסכנה נכונים והם יכולים להיפגע בכל רגע נתון שניבי בחוץ ואני בבית סוהר", סיפר אז קורקוס.

הגרושה שנרצחה דבורה הירש (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
הגרושה שנרצחה דבורה הירש(צילום: ישראל יוסף)

קורקוס ורעייתו באותו הזמן דבורה שהו בעבר בחו"ל במסגרת התוכנית להגנת עדים, אך כעבור זמן מה הם הוצאו מהתוכנית. לאחר מכן הם התגרשו, ומאוחר יותר אף ריצה העבריין הבכיר עונש מאסר בגין עבירות אלימות נגד אשתו לאחר שאיים לרצוח אותה.

 

במרס 2016 חלה תפנית חדה בחייו של קורקוס. אלמוני התקרב למכונית של הירש, בזמן ששלושת ילדיה ברכב, וירה בה למוות - ואז נמלט. קורקוס ספד בהלוויה לגרושתו בשיחת טלפון מתאו בבית הכלא אוהלי קידר. "אני מצטער", הוא אמר. נוכחים בהלוויה סיפרו כי הגרוש רמז כי הוא ינקום במי שביצע את הרצח.

 

ככל שחלפו החודשים שב קורקוס על הבטחתו לנקום את מות אשתו. "אני כל כך מתגעגע אלייך", כתב קורקוס בפברואר האחרון בעמוד הפייסבוק שלו כשהוא צירף תמונה של קעקוע מיוחד שעשה - שמה ותאריך מותה של גרושתו. "מצאתי לנכון לקעקע את שמך והתאריך שבו נקטפת ממני על הזרוע שלי. לא אשקוט עד שהצדק ייעשה".

 

החיסול של סבח

אך לא רק קורקוס הוביל להפלתו של זגורי. ב-2007 נעצר ראש ארגון הפשיעה והואשם גם בניסיון לרצוח את אלישע סבח, אחד הבעלים של פיצוציית בון בון בבאר שבע. מי שנרצח היו הנערים רוסלן קובייב ואיתן איזמאיילוב.

 

בתו של סבח, לירז תשובה, הייתה נשואה לרועי תשובה, שנרצח בספטמבר 2007. המשטרה חשדה כי אדם איטל הוא זה שעמד מאחורי הרצח, אך הפרשה נותרה בלתי מפוענחת עד היום. עם זאת, איטל הורשע ברצח הכפול, בין היתר בזכות עדות של סבח. באפריל האחרון חוסל סבח בנתניה.

 

בסופו של דבר, זגורי נחשד עם נוספים בהצתת הפיצוצייה בלבד ולא בניסיון רצח. כתב האישום התאפשר לאחר שהמשטרה גייסה עד מדינה, הלוא הוא קורקוס, שבית המשפט הגדיר כ"עושה דברו" של זגורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים