אישום: רכשו במרמה ב-225 אלף ש' על חשבון אלף ישראלים
פלסטיני צעיר מהשטחים וחברו הירושלמי נאשמים כי הקימו אתרים שהתחזו לאתרי קניות ובאמצעותם השיגו פרטי כרטיסי אשראי של לקוחות. באמצעותם רכשו במשך כשנתיים כמעט מוצרים ושירותים שונים
קניות ושירותים במאות אלפי שקלים, וניסיון לרכישות נוספות בעוד 100 אלף שקל על חשבון משתמשים שחשבו כי הם מספקים מידע לאתרי קניות ותשלומים - כך על פי האישום נהגו מאלק חג'ה בן 22 מדורא ואחמד אבו זניד, בן 20 מירושלים. כתב אישום הוגש נגדם הבוקר (יום ו') בבית משפט השלום בתל אביב, ובו מייחסים להם שורה של עבירות מחשב שכללו הונאות דיוג (פישינג) כלפי אלף אזרחים ישראלים ובגין ביצוע הונאות בכרטיסי האשראי של הנפגעים.
על פי האישום שהגישה עו"ד יעלה הראל ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, הנאשמים הקימו במהלך 2016 שני אתרי אינטרנט שמתחזים לאתר הקניות של ali express ולשירות התשלומים המקוונים של paypal.
הם שלחו לאלפי ישראלים הודעות דוא"ל או SMS שנחזו להודעות מהאתרים המקוריים. מי שקיבלו אותן התבקשו להיכנס לקישור שצורף להודעה, שם הפנו אותם לאחד מהאתרים המתחזים. באתר המתחזה התבקש הנמען להזין את פרטיו האישיים ואת פרטי כרטיס החיוב שלו. אז הועברו פרטי הנמען באמצעות תכתובת דוא"ל אל תיבות ששימשו את הנאשמים.
על פי האישום, השניים קיבלו בדרך זו תגובות מלפחות אלף אנשים, שמסרו להם פרטים כמו מספרי כרטיס האשראי שלהם, כולל שלוש הספרות האחרונות בגב הכרטיס ויתר הפרטים המאפשרים ביצוע עסקאות. באמצעות הונאה זו רכשו במרמה באמצעות פרטי כרטיסי האשראי מוצרים ושירותים בסך כולל של יותר מ-225 אלף שקלים, וניסו לבצע רכישות נוספות בסך של עוד 100 אלף שקל לפחות. זאת במהלך שנתיים כמעט.
לאחר חקירה אינטנסיבית של יחידת הסייבר הארצית בלהב 433, נעצרו חג'ה ואבו זניד לפני כשבועיים. בית המשפט האריך את מעצרם עד להחלטה אחרת.
עו"ד אמיר נבון מייצג את אבו זניד, טען: "תחום הסייבר מביא עמו מונחים ומושגים שהרבה מאד פעמים לא נהירים למערכות וליושבי 'שולחן ההליך הפלילי'. כתב האישום הוא בדיוק המצב הזה. כאשר ברור לגמרי כבר עתה שאין שום ראיה שקושרת אותם לניהול אתרים או להונאות בכרטיסי אשראי. נקבל את חומר החקירה ומשם נמשיך".