להגיע לקורבנות: רשימת החיסול של ויינשטיין נחשפת
מפיק העל היהודי, שנטען כי אנס ותקף מינית עשרות נשים, חיבר רשימה סודית של 91 איש - 48 נשים ו-43 גברים. לאחרונה פורסם כי השתמש בישראלית ובחברת הריגול "בלאק קיוב" להשיג מידע מכמה מהיעדים ההם
רשימת החיסול של המפיק נחשפת: העיתון הבריטי "האובזרבר" איתר רשימה סודית שבה רשומים כמעט 100 אנשים שמפיק העל ההוליוודי הארווי ויינשטיין ניסה להגיע אליהם - כדי לדעת מה בדיוק הם ידעו על הטענות שתקף מינית ואנס, ואם הם מתכוונים להאשימו בפומבי. בתחילת החודש פורסם כי ויינשטיין שכר בין היתר את שירותיה של הישראלית סטלה פן-פצ'נץ' מטעם חברת "בלאק קיוב" הישראלית, כדי שתנסה להגיע לקורבנות.
הרשימה כוללת 91 שחקנים, פובליציסטים, מפיקים, אנשי כספים ואחרים שעובדים בתעשיית הקולנוע. המפיק היהודי-אמריקני זיהה את כולם כחלק מהאסטרטגיה שלו למנוע מהקורבנות לצאת לציבור עם ההאשמות נגדו. השמות, שאותם כתב כנראה ויינשטיין עצמו, הוגשו לצוות ששכר המפיק כדי להעלים את הטענות שהוא תקף והטריד מינית נשים רבות. המסמך הוכן בתחילת השנה, כתשעה חודשים לפני שהפרשה נחשפה.
בין היתר נכללת ברשימה השחקנית רוז מקגוון, שהאשימה את המפיק באונס. בנוסף נמצאת בה לורה מאדן, שסיפרה כיצד ויינשטיין הטריד אותה והציע לה עיסוי במלונות בדבלין ובלונדון, בתחילת 1991. השתיים היו בין הראשונות שחשפו את סיפורן בחודש שעבר. ברשימת החיסול נכללה גם השחקנית הבריטית סופי דיקס, שתיארה כיצד מעמדה בתעשייה נפגע מאוד לאחר שהאשימה את ויינשטיין בתקיפה מינית במלון בלונדון.
בסך הכול רשומים ברשימה שמותיהם של 48 נשים ו-43 גברים. רוב ה"יעדים" גרים בניו יורק, אחרים בלוס אנג'לס ועשרה מהם בלונדון. מלבד שחקניות ושחקנים, הרשימה כוללת גם מפיקים, אנשי יחסי ציבור, אנשי כוח אדם ועוד. ב"אובזרבר" נכתב כי יותר מ-50 מהשמות ברשימה סומנו באדום כדי לציין שהן בעדיפות גבוהה של החוקרים - יעדים שוויינשטיין רצה במיוחד להגיע אליהם. מקגוון, דיקס ומאדן הן בין אלו שסומנו באדום.
הרשימה השנייה
לצד הרשימה הראשונית, שכללה 85 שמות, נכתבה באוגוסט רשימה ובה שישה שמות נוספים. השחקנית אנבלה סקיורה, שחודשיים אחר כך טענה שוויינשטיין אנס אותה, נכללה בה. גם השחקנית האמריקנית קתרין קנדל, שסיפרה שבועות לאחר מכן כיצד ויינשטיין רדף אחריה עירום בביתו בניו יורק ב-1993, נמצאת באותה רשימה שנייה. באופן מעניין, גם המפיק ברט רטנר - שבעצמו הואשם בהטרדה מינית על ידי שש נשים ונאלץ לעזוב את סרט ההמשך ל"וונדר וומן" לדרישת גל גדות - נכלל בה.
לא ברור אם ויינשטיין אכן התכוון לחתום על הסכמי שתיקה עם האנשים שנכללו ברשימה. בכל מקרה, החודש פרסמה החברה הישראלית "בלאק קיוב" התנצלות לאחר שנשכרה כדי להגיע ככל הנראה לכמה מאותם יעדים. "החברה מגנה כל מעשה אלימות שהוא, ובפרט הטרדות מיניות", מסרה "בלאק קיוב", "ולכן, החברה תתרום את כל רווחיה מתיק זה לארגונים התומכים בנפגעות תקיפה מינית בתל אביב, בלונדון ובניו יורק". החברה אישרה שסיפקה שירותים לויינשטיין, אך התעקשה כי לא פעלה נגד המתלוננות.
ב"דיילי מייל" פורסם כי פן-פצ'נץ', ישראלית יוצאת צבא שהועסקה על ידי "בלאק קיוב", נשכרה כמרגלת על מנת לאתר שחקניות ועיתונאים שניסו לחשוף את מסכת ההטרדות והתקיפות ארוכת השנים שביצע. לפי הדיווח, פן-פצ'נץ' אספה מידע על אחת המתלוננות המרכזיות, השחקנית מקגוון. היא התחזתה לפעילת זכויות נשים והקליטה לפחות ארבע פגישות איתה בניסיון לגלות דברים שימנעו ממנה לפרסם את הפרטים בתקשורת.
פן-פצ'נץ' הציגה עצמה כ"דיאנה פיליפ", בכירה בקרן השקעות לונדונית, הציעה לשחקנית 60 אלף דולר – כביכול תמורת השתתפות בכנס למאבק נגד אפליית נשים במקום העבודה. בחודשים הבאים נפגשו השתיים, בין היתר במלונות בלוס אנג'לס ובניו יורק, ופן-פצ'נץ' לחצה על מקגוון שתעביר לה מידע.
לאחר שמדי יום פורסמו האשמות חדשות בהטרדה מינית, תקיפה מינית ואף אונס, הקורבנות עצמן החליטו להתאגד, ולפני כשבועיים כמה מהן התארגנו ופרסמו את הרשימה המלאה של קורבנות ויינשטיין.
מחאה באוניברסיטת תל אביב
בתוך כך, גם בישראל נמשכת סערת ההטרדות. עשרות סטודנטים וסטודנטיות מאוניברסיטת תל אביב הפגינו הבוקר נגד הנהלת האוניברסיטה ודרשו לטפל כראוי בהטרדות מיניות בקמפוס. "האוניברסיטה מתייחסת במשך שנים לעבירות של אלימות מינית כאל עבירות משמעת, כאילו אפשר להשוות בין העתקה במבחן לכפייה מינית על סטודנטיות", הסבירו המארגנים. "עבירות של אלימות מינית הן אלימות, מסוכנות ודורשות מענה ראוי ומיידי".
בהפגנה הביעו המשתתפים תמיכה בסטודנטית בר לביא, שהתלוננה עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית שמתרגל אנס אותה במעונות ולדבריה הנהלת האוניברסיטה בחרה שלא לעשות דבר. הסטודנטים נשאו שלטים שעליהם נכתב "להעתיק אסור- לאנוס מותר", "לא זה לא" ו"אונס במעבדה=סביבה מטרידה".