צפו: הגרמני שעשה את שביל ישראל - פעמיים
שביל ישראל הוא מסלול פופולרי מאוד בקרב הישראלים. חלק עושים אותו אפילו מספר פעמים. בימים אלו נמצא בישראל תייר גרמני ששמע לראשונה על השביל לפני כשנתים, החליט שהוא עוזב הכל ויוצא לבד למסע אחר בארץ. "מה שראיתי פה כל כך שונה מאיך שרואים את ישראל בעיתונות הגרמנית". צפו בריאיון המלא
כריסטיאן סיבאוור בן 50 ממינכן, גרמניה החליט לצאת למסע לא רגיל בישראל: להבדיל מתיירים רבים שמגיעים לכאן, סיבאוור בחר שלא ללכת על המקומות הרגילים כמו ירושלים, תל אביב וים המלח אלא לצאת לשביל ישראל. אחד המסלולים המדהימים בעולם שלא מעט ישראלים חוזרים לעשות אותו שוב ושוב אז איך קרה שדווקא גרמני בחר לצאת אליו?
"קודם כל רציתי לעשות את שביל הרי האפלצ'ים אבל הוא ארוך מדי ויש לי שתי בנות קטנות", מסביר סיבאוור בריאיון לאולפן ynet. לדבריו, אשתו ביקשה ממנו שלא לצאת לשביל הארוך בצפון אמריקה ולכן חיפש שבילים אחרים.
"ראיתי תמונה מהנגב ושמעתי בפעם ראשונה בחיי על שביל ישראל, השביל הלאומי של ישראל, ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות את זה. ובפעם הזו אשתי אמרה: אוקיי, זה בוער בך, אתה חייב לעשות את זה", מתאר סיבאוור ומוסיף "בגרמניה אף אחד לא יודע על שביל ישראל ובשבילי זו האפשרות הטובה ביותר לבוא לפה ולראות את המדינה וגם לראות את האנשים".
סיבאוור יצא למסעו בישראל בחודשים מרס ואפריל בשנת 2014. בימים אלו חזר לכאן בשנית על מנת להראות ולשתף את רשמיו החיוביים מישראל לקבוצת תורמים גדולה.
מלאכים בשביל ישראל
בנוסף למעשה המקורי והלא רגיל עבורו - לצאת למסע בשביל ישראל, סיבאוור עשה זאת גם מבלי להוציא על כך כסף. הוא מתאר מסע שעשה עוד קודם בשביל אחר בספרד. "פגשתי שם שני אנשים שהתחננו למים כי היה ממש חם. הם חלקו איתי הכל. אז אמרתי לעצמי, אם יום אחד יהיה לי מספיק אומץ אני אנסה את זה גם. כל חבריי אמרו לי 'אין לך סיכוי, בישראל זה לא יעבוד'. אבל הכל בסוף היה שונה לחלוטין ואנשים כאן מאוד עוזרים", מספר סיבאוור.
"זה לא הסיפור שלי, אולי אלוהים שלח לי אותם". סיבאוור מספר על חמישה אנשים שסייעו לו במשך חמישה ימים שצעד במסלול. "הם נתנו לי מים. לא יכולתי לדמיין שבגרמניה מישהו ישאל אותי אם אני צריך עזרה, מים או אוכל. זה מדהים. אם אתה מתחנן למשהו, ואתה נהיה מסריח אחרי כמה זמן, ואין לך כלום, אתה בעצם עירום. אתה לא יכול להרשים אנשים אחרים בצורה הזאת. ובכל זאת, מישהו בא אלי ואמר: 'היי, זה בסדר', חיבק אותי ונתן לי לחם. הוא האמין בי ואמר לי: 'פה בישראל זה אפשרי לעשות את זה'. וואו, זה היה נהדר".
כעת סיבאוור נמצא בישראל בפעם השנייה כאמור, לאחר טיול של עשרה ימים עם קבוצת תורמים גרמניים שעובדים יחד עם קק"ל. "אני מקווה שאוכל להראות להם חלק קטן מהמדינה, ובפעם הבאה המשימה שלי היא להראות למשפחה שלי, לילדות שלי. מה שראיתי פה כל כך שונה מאיך שרואים את ישראל בעיתונות הגרמנית".
"אם יש לך הזדמנות לטייל, זה לא פוליטי, זה לא היסטורי, זה אנושי וזה אמיתי. אתה רואה רגשות אמיתיים. לא יכולתי בחיי לדמיין שפיסת לחם תעלה דמעות בעיניי. ולפעמים האנשים שנתנו לי פיסת לחם ראו שאני דומע וגם הם דמעו. אז לא צריך להבין עברית או אנגלית", מסכם סיבאוור בהתרגשות גדולה וברצון להודות לכל אותם אנשים שעזרו לו כאן בשביל ישראל.
סיבאוור הוא למעשה אומן ומעצב גרפי במקצועו שהגיע לקונסוליה הישראלית במינכן, שם סיפר על מסעו בשביל ישראל. "הוא הגיע לפגישת היכרות אצלנו ומאוד התרשמנו מהסיפור שלו, אז העלנו לפייסבוק ולאתר שלנו את הסרטונים שלו", מספרים בקונסוליה הישראלית במינכן.