שתף קטע נבחר

תביעה: קיבל אקמול במקום אנטיביוטיקה ומת מזיהום

תמונה עגומה על שעותיו האחרונות של י', שלא אובחן כמי שסובל מזיהום בחדר מיון ובמחלקה הפנימית ב”לניאדו”. "אם היה מקבל טיפול אנטיביוטי, היה לו סיכוי טוב לחיות", קובע רופא מומחה בתביעה. בית־החולים: "נגיב בבית־המשפט"

י', קבלן ציוד מכני כבד, בן 56, הגיע לבית־החולים לניאדו כשהוא סובל מצמרמורות וחום גופו גבוה. במשך 15 שעות, שבהן שהה במיון ובמחלקה פנימית, הוא לא אובחן כמי שסובל מזיהום בדם. הוא קיבל אקמול ואופטלגין במקום אנטיביוטיקה, שהייתה כנראה מצילה את חייו. מצבו הלך והידרדר עד שנפטר.

 

שני ילדיו של י' הגישו באחרונה תביעה על מיליוני שקלים לבית־המשפט המחוזי בתל־אביב, נגד בית־החולים לניאדו בנתניה. על פי כתב התביעה, יומיים לאחר מותו של י' התברר, כי בדמו היה חיידק שהיה ניתן לטיפול באמצעות אנטיביוטיקה.

 

אנטיביוטיקה. טיפול בתרופה היה יכול למנוע מוות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אנטיביוטיקה. טיפול בתרופה היה יכול למנוע מוות(צילום: shutterstock)

 

פרופסור רן נרי־פז, מומחה למחלות זיהומיות, נתן חוות דעת למשפחתו של י' ובה קבע, "הרופאים כשלו בהערכת המצב. החולה הגיע לבית־החולים עם מחלת חום משמעותית, דופק מהיר ולחץ דם גבולי. חובה הייתה לאחר לקיחת תרבית להתחיל מיד בטיפול אנטיביוטי. אם י' היה מטופל כראוי, לפי הספרות ומקבל טיפול אנטיביוטי, היה לו סיכוי טוב לשרוד ולהיוותר בחיים".

 

התסמינים עוררו חשד לזיהום

י' הגיע ללניאדו לפני ארבע שנים בערב ראש השנה בשעות הבוקר עם חום גבוה. הוא דיווח לצוות שבדק אותו כי הוא סובל משלשול וצריבה במתן שתן דבר שיכול לעורר חשד לזיהום. לפי התביעה, על רקע הממצאים והתלונות של י' היה צריך להתחיל בטיפול אנטיביוטי, ותוצאת בדיקת הדם שנערכה לי' במיון התאימה למצב של זיהום.

 

בצהריים י' נבדק, לראשונה, על ידי רופא המחלקה. בהמשך י' קיבל אופטלגין ואקמול ועדיין בשעה שש בערב צוין, כי החום שלו גבוה. בשש בערב, 11 שעות, לאחר שהגיע לבית־החולים עלה החום של י' ל־39 מעלות. בעשר בלילה, 15 שעות לאחר שהגיע לבית־החולים, החל י' לסבול מקוצר נשימה ונזקק להחייאה, אך לבסוף נקבע מותו.

 

עורך הדין של המשפחה ישראל וינברג: "הדעת לא סובלת מצב בו אדם מגיע לבית־חולים ומהבדיקות עולה כי הוא סובל מזיהום בדם, והרופאים אינם נותנים לו אנטיביוטיקה ומצבו מידרדר עד למותו". לפי כתב התביעה, לאחר מותו של י' תוצאות המעבדה הראו כי בדמו נמצא "קלבסיאלה פנאומוניה" המוכר כחיידק שיכול לגרום לזיהום ולמוות, אך ניתן לטיפול באנטיביוטיקה.

 

מ"לניאדו" נמסר: "נלמד את התביעה ונגיב בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ביה"ח לניאדו. הזיהום לא אובחן והחולה מת
צילום: AFP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים