נלחמים באיומי הטרור ששוטפים את אירופה
תערוכת Milipol לביטחון המולדת שנפתחה היום בפריז, מציגה את הביתן הישראלי הגדול ביותר אי פעם - 28 חברות ישראליות שבאו עם טכנולוגיות בתחום ביטחון המולדת, אבטחה, אכיפת החוק ולוחמה בטרור. "החברות הישראליות מושכות הרבה תשומת לב"
בין ה-21-24 בנובמבר תתקיים בפריז תערוכת MILIPOL, מהיוקרתיות בתחום הביטחון והאבטחה בעולם. התערוכה, שמתקיימת אחת לשנתיים בחסות משרד הפנים הצרפתי, היא מהאירועים היוקרתיים והחשובים ביותר בתחום ביטחון המולדת, אבטחה, אכיפת החוק ולוחמה בטרור, בדגש על תחום ה-Force Protection, תצפיות, מודיעין, פתרונות ליחידות מיוחדות ו-First Responders, ניהול מצבי חירום, סדר ציבורי, שיטור עירוני, בתי כלא, אבטחת תשתיות חיוניות ועוד.
לא מפתיע שמדינת ישראל, על ניסיונה הרב בתחומי הביטחון בכלל וביטחון המולדת בפרט, מציגה ביתן מרשים במיוחד. בביתן הישראלי השנה יציגו 28 חברות וזהו הביתן הגדול ביותר שהציגה ישראל עד עתה. גם השנה מארגן מכון היצוא בתערוכה ביתן לאומי בשיתוף מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ומשרד הכלכלה, מפגשים עסקיים בסיוע הניספחויות האזוריות, יתואמו פגישות בין עסקים בתחום ותתקיים פעילות שיווקית רלוונטית עבור התעשייה.
מהחשובים באירועי בטחון המולדת בעולם
"מיליפול המתקיימת אחת לשנתיים היא אירוע מהחשובים בתחום בטחון המולדת בעולם", מספר איל לוי, מנהל ענף בטחון המולדת, תעופה וחלל. "היא מציגה פתרונות בטחון, אבטחה, סדר עירוני, אבטחת תשתיות ועוד.
כבר כמה שנים אנחנו רואים שמדינות מסביב מתמודדות עם טרור ופיגועים על אדמתן ואנחנו מזהים שזה ענף מאד מבוקש", מספר לוי. "ישראל הפכה מאד מבוקשת בתחום וישראל, באופן טבעי, מזוהה כמובילה לא רק בתחום הצבאי, אלא גם בתחום הגנת המולדת".
מגוון הפתרונות הישראלים הרב, מצביע על ניסיון רב שעומד מאחורי המציגים. "החברות בביתן מושכות תשומת לב רבה בשל הפתרונות והטכנולוגיה אבל גם בגלל הניסיון. האיומים ששוטפים את אירופה מוכרים לנו ויש לנו ניסיון מוכח בשטח. צפויים הרבה מבקרים רלוונטיים עבור החברות בתערוכה", מוסיף לוי.
במסגרת הביתן נקבעו לחברות הישראליות מעל 100 פגישות עם חברות בינלאומיות וגורמים בינלאומיים, שמתעניינות בפיתוחים הישראלים. יהיו עוד, שייקבעו בשטח. הכירו כמה מהן.
רכב כמו זה של ג'יימס בונד
YTS היא חברה טכנית, שקיימת כבר 30 שנה ועיקר פעילותה היא התאמת רכבים למשימות ייעודיות אבטחתיות. רוב הרכבים שמרכיבה החברה, על פי צרכיו של הלקוח המזמין, סמויים ונראים מבחוץ כמו רכב רגיל לחלוטין. את הרכבים הם מאבזרים בטכנולוגיה ייעודית לאיסוף מודיעין באמצעי ראיה, האזנה ואמצעים נוספים. כיום נותנת החברה שירותים לכל גורמי הביטחון בארץ וכעת שואפת להרחיב את פעילותה גם בחו"ל. זו הפעם הראשונה שהיא מציגה במיליפול. לחברה שני שותפים - טל ברמן ודורון סטמפלר ואיתם צוות של כ-50 עובדים.
- מה תציגו בתערוכה?
"בתערוכה נציג רכב סוואנה שנראה דומה לאמבולנס ובתוכו יש חדר פיקוד, עמדות שליטה, תקשורת, האזנות, לווינים, מצלמות יום ולילה", מספר סטמפלר.
- מי השוק אליו אתם מכוונים בתערוכה?
"אנחנו פונים לגורמי בטחון בכל העולם. עד היום עבדנו ללא שיווק בינלאומי מפני שמגיעים אלינו מגיעים בגלל השם שיצא לנו, בעיקר דרך אנשי בטחון ישראלים לשעבר שהכירו אותנו. אנחנו עובדים עם רפא"ל, אלביט וחברות דומות. כל הפעילות שלנו נעשית באישור מערכת הבטחון הישראלית".
- למה דווקא Milipol?
"זו תערוכה מאד חשובה מאד בעולם הביטחון והלקוחות שלנו נמצאים שם", מסביר סטמפלר. "גישושים שלנו לאחרונה בשוק באופן ישיר היו מאד מעניינים והבנו שאפשר לייצר עוד שוק בשיווק ישיר ולאחרונה החלטנו לצאת לשוק. במיליפול זו תהיה הפעם הראשונה, שאנחנו מתנסים בשיווק כזה בחו"ל. זה מצריך מאתנו השקעה אבל אנחנו מרגישים שזה יהיה שווה עבורנו".
השנה YTS הפכה לחברה במכון היצוא. "עד עכשיו עבדנו עם המכון על דברים פורמליים; היינו בהשתלמויות שונות אבל זו הפעם הראשונה שאנחנו אקטיביים", מסכם סטמפלר.
פגישות ועוד פגישות
עמי לוין, מנהל מחלקת אירופה ומנהל את פעילות מינהל סחר חוץ בתערוכת מיליפול, מוסיף כי 28 חברות ישראליות ייהנו במסגרת עבודת הרגע שנעשה ממאות פגישות שכבר נקבעו עם קהלי יעד רלוונטיים עבורם. "כדי להגביר את חשיפת החברות לתערוכה ועל מנת לחבר אותם עם קהלי היעד הרלוונטים עבורם, נעשה מאמץ מרוכז בתיאום פגישות מראש על ידי הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה והתעשייה ברחבי אירופה עם החברות המובילות בתחומן, על פי התאמת הצרכים והעניין של החברות הישראליות".
"גם תוך כדי התערוכה, יימשך המאמץ המרוכז של מערך הנספחים לתמוך בחברות יימשך, על ידי נציגי הנספחויות, שאמונים על תחום בטחון המולדת, שיש להם רשת של קשרים במדינות בהם הם נמצאים", מספר לנו לוין. "הנספחויות השונות מסייעות ליצואנים הישראלים לאורך כל השנה, בתערוכות ובליווי צמוד ופרטני, במטרה לייצר פגישות עסקיות ושיתופי פעולה לחברות הישראליות בתחום. ניסיון העבר מגלה כי בזכות הפגישות שתואמו על ידי מערך הנספחים הכלכליים במהלך התערוכה, התקיימו שיתופי פעולה עסקיים רבים", מסכם לוין את ההכנות.
שליטה על מספר מערכות
חברת אוקטופוס קמה לפני כ-5 שנים. החברה היא בית תוכנה, שפיתח מערכת שליטה בתחומי הבקרה למערכות בטחון הבית הגדולות.
"המערכת שלנו מנהלת מערכות אחרות תחתיה", מסביר טל בר אור, מנכ"ל החברה. "המערכת יודעת להתחבר לאלפי מקורות מידע של ויזואליה, נתונים, מערכות סייבר ומערכות פיזיות. המערכת יודעת לעבד נתונים ולנהל אוטומטית ובהתאם לנתונים שהיא אוספת את הפעולות הנחוצות. יש לנו גם אפליקציה מובילית על סלולר וטאבלטים, שיודעת להעביר נתונים לשטח, לקבל פידבק ולנתח אותה הלאה".
- מי צריך את המערכת?
"לכל ארגון גדול יש מערכת שליטה ובקרה ואנחנו מתחברים אליהם", מספר בר אור. "זו מערכת אזרחית שיודעת להתחבר גם למערכת צבאיות וביטחוניות אחרות. בארץ אנחנו עובדים מול הסוכנות היהודית, משרד ראש הממשלה ועוד גורמים ממלכתיים", הוא מסביר. אוקטופוס יכולה לשבת בכל חדר בקרה, גם כזה שאוסף מידע עם מערכות ישנות. יתרונות המערכת הם שהיא חוסכת כוח אדם על ידי שליטה ובקרה בכל המערכות האחרות".
- מה תציגו בתערוכה?
"בתערוכה אנחנו מציגים את המערכת. זו הפעם השנייה שלנו בתערוכה. המערכת מותקנת כבר בצרפת ואנחנו רוצים לחדור לכל אירופה. מיליפול היא הזדמנות מצוינת להיפגש עם חברות ענק ביבשת. אנחנו נפגשים, למשל, עם ADP, מערכת השליטה על שדות התעופה בפריז וגם עם רשתות קמעונאיות ביבשת, עם קב"ט איירפרנס ועוד".
אוקטופוס עובדת עם מכון היצוא גם בסינגפור ויפן ולאחרונה חתמה הסכם רשמי עם חברת האבטחה הגדולה ביותר בתאילנד, GUTS. בתערוכה הם מקווים להגיע לקשרים דומים עם גופים אזרחיים וביטחוניים גם באירופה. "בארץ אנחנו עובדים עם צה"ל, מפעלי קוקה קולה, תנובה, כי"ל, משרד האוצר, המשרד לביטחון פנים ועוד. אנחנו עובדים עם המכון כבר 3 שנים ומאד מרוצים מהקשרים שלנו איתם ועם נספחי הסחר בשגרירויות", מסכם בר אור.
בשיתוף מכון היצוא