שתף קטע נבחר

 

בכיר בתאגיד הצוללות: ידענו על הקשר בין שמרון לנתניהו

מנהלי תאגיד טיסנקרופ הגרמני קיימו מסיבת עיתונאים שבה נשאלו שוב ושוב על חקירת החשדות לשחיתות בעסקה עם ישראל. ראש המחלקה המשפטית, ד"ר דונאטוס קאופמן, אמר כי "לא אנחנו בחרנו את שמרון אלא גנור. הרבה אנשים מכירים זה את זה בישראל"

 

הקשר בין דוד שמרון לתאגיד טיסנקרופ (צילום: יאיר שגיא, EPA) (צילום: יאיר שגיא, EPA)
הקשר בין דוד שמרון לתאגיד טיסנקרופ(צילום: יאיר שגיא, EPA)

 

הקשר בין עו"ד דוד שמרון לראש הממשלה בנימין נתניהו היה מוכר וידוע למנהלי תאגיד טיסנקרופ בגרמניה העומד במוקד חקירת פרשת הצוללות, אולם לא העלה חשד שכן הוא הוצג בפניהם כפרקליטו של מיקי גנור, ששימש נציג התאגיד בישראל. כך אמר בצהריים (יום ה') ראש המחלקה המשפטית בתאגיד, ד"ר דונאטוס קאופמן.

 

עד המדינה גנור: "שמרון אמר לי - איזה מזל שלא חתמנו על הסכם"

 

במסיבת עיתונאים שבה ניסו מנהלי החברה להתמקד בהצגת הביצועים הכלכליים והתחזיות לשנה הקרובה, אמר ראש המחלקה המשפטית בתאגיד: "הקשר של שמרון לראש הממשלה היה מוכר, אבל לא אנחנו בחרנו אותו אלא גנור. הרבה אנשים מכירים זה את זה בישראל".

 

כל המעורבים בפרשה (צילום: שאול גולן, דנה קופל) (צילום: שאול גולן, דנה קופל)
כל המעורבים בפרשה(צילום: שאול גולן, דנה קופל)

בתגובה לשאלה האם דוד שמרון, מקורבו וקרוב משפחתו של נתניהו, היה מוכר בטיסנקרופ, השיב כי הוא הוצג כפרקליטו של גנור בלבד. שמרון הגיע למשרדי טיסנקרופ כפרקליטו של גנור על מנת לדון בפרטי החוזה של גנור, וסייע לו לשנות את הרכב העמלה שלו.

 

בכירי החברה חזרו על הטענה שבחקירה הפנימית שערכו לא נמצאו כל עדויות לשחיתות וכי תוצאות החקירה היו חלקיות בלבד בשל המגבלות החוקיות שחלו עליה, ומנעו תשאול של נציג המכירות של טיסנקרופ בישראל, מיקי גנור.

 

בהתייחס לעמלה השמנה ששולמה לגנור הודה ראש המחלקה המשפטית של טיסנקרופ, כי בעסקה שבה מעורב סוכן מכירות טמון סיכון ניכר והפיקוח של החברה מוגבל יותר. "ההסבר לעמלה הוא התהליך הארוך שכרוך בתיווך עסקאות כאלה, שנמשך לעיתים עשר שנים", אמר.

 

מהי פרשת הצוללות

מהי פרשת הצוללות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעקבות הפקת הלקחים מפרשת הצוללות הוחמרו הנהלים הפנימיים בחברה בכל הנוגע להעסקת סוכן מכירות. "ראשית אנו בודקים ביתר רצינות בכל מדינה האם סוכן מכירות בכלל דרוש, או שאפשר לנהל את ההתקשרות באמצעות עובדי החברה", הסביר קאופמן. "אם נוצרת התקשרות עם סוכן מקומי, הוספנו חברה חיצונית שעורכת בדיקת רקע רצינית יותר של הסוכן שנבחר". עם זאת, אמר שגם גנור נבדק בזמנו אך לא נמצאו פרטים מחשידים לגביו.

 

עוד בעקבות פרשת הצוללות נבחנת החלפת סוכני מכירות בנציגויות של טיסנקרופ. כך הוחלט לעשות בישראל, כפי שפורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות". נציגות "טיסנקרופ מערכות יומיות" נפתחה באופן רשמי לפני יומיים בראשון לציון. "היכן שזה אפשרי, נעבוד עם עובדים שלנו, אך לא בכל מקום זה אפשרי", אמר קאופמן. "מוסד הסוכן הוא לעיתים הכרחי וימשיך להתקיים".

  

בנוגע לחתימה על מזכר ההבנות בין ממשלת גרמניה לממשלת ישראל הבהירו מנהלי החברה שאין להם כל חלק בתהליך ואין להם אפשרות להעריך אם ההסכם אכן יצא לפועל. "אנחנו מחכים לתוצאות החקירה", אמרו. לגבי הסעיף שנוסף למזכר על-ידי ממשלת גרמניה, שלפיו רשאית ממשלת גרמניה לבטל את ההסכם בכל עת ובאופן חד-צדדי אם תתגלה שחיתות, אמר מנכ"ל טיסנקרופ ד"ר היינריך היזינגר: "אנחנו מסכימים עם הסעיף שנוסף למזכר והוא משקף כהלכה את המדיניות שלנו בנושא. עדיף לוותר על עסקים מאשר להסתכן בעסקים מלוכלכים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
דוד שמרון ליד יחידת להב 433
צילום: יאיר שגיא
מומלצים