שתף קטע נבחר
 

להתראות שבתאי: תמונת הפרידה המרהיבה של נאס"א

בתמונה החדשה אפשר לראות את שבתאי בצבעיו הטבעיים וגם את הירחים פרומתאוס, פנדורה, אפימתאוס, יאנוס, אנקלדוס ומימס

סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) נפרדת לשלום מכוכב הלכת שבתאי עם תמונה חדשה ומרהיבה שפרסמה בימים האחרונים - שצולמה ביום האחרון למסעה של הגשושית "קאסיני". התמונה מראה את שבתאי במלוא תפארתו, זוהר בצבעים זהובים על הרקע החשוך של החלל.

 

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 

קאסיני צילמה סדרה של תמונות של כוכב הלכת ב-13 בספטמבר, רגע לפני שצללה אל תוך האטמוספרה של שבתאי יומיים לאחר מכן ונהרסה לגמרי. התמונות האלו "נתפרו" יחד לכדי התיעוד המדהים הזה של כוכב הלכת. הגשושית חקרה את שבתאי ואת ירחיו הרבים מאז 2004, ובינתיים אין לנו שום חללית אחרת שמוקדשת לחקר כוכב הלכת הזה.

 

"זה היה קל מדי להתרגל לקבל תמונות חדשות מהמערכת בשבתאי על בסיס יומיומי, לראות מראות חדשים, לראות איך דברים משתנים", מסרה אליזבת טרטל, ממדעני פרויקט קאסיני, בהודעה רשמית. "היה קשה להיפרד, אבל היה לנו המון מזל שבכלל יכולנו לראות את הדברים דרך העיניים של קאסיני".

 

מסע הפרידה של קאסיני משבתאי

מסע הפרידה של קאסיני משבתאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי נאס"א, בתמונה החדשה אפשר לראות את שבתאי בצבעיו הטבעיים, ויש עוד כמה הפתעות שמתחבאות בפנים אם יודעים לאן להסתכל. בגרסה נוספת של התמונה, עם הערות של נאס"א, אפשר לראות את הירחים פרומתאוס, פנדורה, אפימתאוס, יאנוס, אנקלדוס ומימס. יש שיגידו שזה רק ראוי שתמונת הפרידה של קאסיני תכלול גם חלק מהירחים שאותם חקרה מקרוב מאוד במשך יותר מ-10 שנים.

 

"השפע המדעי של קאסיני היה מרהיב באמת - מגוון עצום של תוצאות חדשות שהביאו לתובנות ולהפתעות, החל מהחלקיקים הקטנים ביותר בטבעות של שבתאי וגילוי נופים חדשים על הירחים טיטאן ואנקלדוס ועד חשיפת עומקו של שבתאי עצמו", הוסיף החוקר רוברט ווסט בהודעה.

 

חוקרים ימשיכו לנתח מידע מקאסיני עוד שנים רבות, אבל עד שתהיה לנו עין רובוטית חדשה על כוכב הלכת הגדול, כנראה שתמונות כמו זו של נאס"א יהיו נחלת העבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
שבתאי. התמונה האחרונה
צילום: נאס"א
מומלצים