העריקה הדרמטית: "החייל בכה מכאב וסובל מסיוטים"
הרופא שמטפל באו, החייל שערק מצפון קוריאה ונפצע קשה כשספג אש מחבריו, מספר על החרדה והכאבים של העריק בבית החולים - והסיוטים על חזרה למולדתו אחרי הבריחה: "הוא לא הולך לשום מקום"
הרופא לי אמר היום לכתבים כי הוא מהאנשים היחידים ששוחחו עם או מאז שהגיע לבית החולים. לי סיפר כי הוא תלה דגל של דרום קוריאה בחדרו של החייל, ואמר כי הוא נמנע מעיסוק בנושאים שעלולים להטריד את המטופל שלו.
או אוכל בינתיים "אוכל נוזלי" כמו מרקים ויכול לחייך, לדבר ולהשתמש בידיו. לי סיפר כי כאשר החייל, שהיה מורדם ומונשם, התעורר ביום ראשון הוא בכה מרוב כאב והתמלא בחרדה לנוכח המאבטחים הדרום קוריאנים בחדרו בבית החולים.
או סיפר לרופא המנתח שהוא הצטרף לצבא הצפון קוריאני בגיל 17, מיד בתום התיכון. "השיער שלו היה קצוץ כמו של חייל במארינס, אז צחקתי איתו ושאלתי 'למה לא הצטרפת למארינס הדרום קוריאניים?' הוא חייך ואמר שהוא לעולם לא יחזור למערכת צבאית".
במשך ימים ניסה הצוות הרפואי להוציא מגופו של או רסיסים של ארבעה כדורים לפחות, לבצע תפרים באיברים שנפגעו ולשקם את מצבו הבריאותי שלא היה קשור בירי – בין השאר צהבת B והטפילים שהיו בגופו, כולל תולעים באורך 27 ס"מ. "הוא בחור די חזק", אמר לי.
לי אמר כי כאשר העריק הגיע במסוק הצבא האמריקני לבית החולים ניסו הרופאים האמריקנים במסוק להשאיר אותו בחיים. "ידענו שאין לנו זמן להיסוסים", אמר לי, שסיפר שהחייל – שאיבד המון דם - קיבל עירוי דם של 12 ליטר. "הוא אמר לי שהוא אסיר תודה לדרום קוריאנים שהצילו את חייו ותרמו לו כל כך הרבה דם".
"הוא ממש אוהב סרטים אמריקנים"
לי השמיע בחדר פופ דרום קוריאני והקרין להו סרטים וסדרות מארה"ב, אך לא חשף אותו למהדורות החדשות. בין השאר ראה הצעיר הצפון קוריאני בבית החולים את סדרת המתח "CSI"' ואת הסרטים "טרנספורטר 3" ו"ברוס הגדול מכולם". לי סיפר: "אנחנו בעיקר מראים לו סרטים בטלוויזיה, והוא ממש אוהב סרטים אמריקנים".
הרופא מספר כי גם אם יחלים לחלוטין, יש נזקים שיישארו איתו לכל החיים. אחד מהנזקים ארוכי הטווח יהיו הפגיעה במעי הגס שלו, שספג פגיעת כדור. "מבחינת המטופל זה סיבוך רפואי לכל החיים, אז כדאי לו להיות זהיר מאוד בתזונה שלו".
חוץ מההשלכות הגופניות לי אמר שהוא מודאג במיוחד מהשיקום הפסיכולוגי של הצעיר הצפון קוריאני. או כבר סיפר לו על סיוט שהיה לו, חלום שבו הוא חוזר לצפון קוריאה. הרופא ביקש מבכירים בצבא דרום קוריאה, שמעוניינים לחקור את או, להמתין עד שיתאושש. "הבחור הצפון קוריאני הזה לא הולך לשום מקום", אמר לי. "הוא נשאר בדרום קוריאה, אז בואו לא נהיה פזיזים".
רוב העריקים הצפון קוריאנים עוברים תשאול ביטחוני על ידי המודיעין הדרום קוריאני ברגע שהם חוצים את הגבול. לאחר מכן הם נשלחים למרכז קליטה שבו הם עוברים קורס של שלושה חודשים על החיים החדשים בדרום. לאחר מכן הם מקבלים 7 מיליון וון (6,450 דולר) לשנה וסיוע בדיור, חינוך והכשרה תעסוקתית. בנוסף הם מקבלים ליווי משטרתי כדי לשמור על ביטחונם.