פרשת התרומה האסורה: בכיר לשעבר במטה הרצוג יועמד לדין
בתום הליך שימוע הודיעה הפרקליטות לשמעון בטאט, בכיר לשעבר במטהו של יצחק הרצוג, ולאיש העסקים גלעד רמות, על הכוונה להגיש נגדם כתב אישום בגין מעורבותם בפרשת מימון הקמפיין השלילי נגד שלי יחימוביץ' בפריימריז ב־2013
שמעון בטאט, בכיר לשעבר במטהו של יצחק הרצוג, ואיש העסקים גלעד רמות צפוים לעמוד לדין בגין מעורבתם בפרשת התרומה האסורה להרצוג בפריימריז של 'העבודה' בשנת 2013. השניים עברו שימוע בפרקליטות ובסיומו נמסר להם על הכוונה להאשימם בעבירות מתחום מימון הבחירות. לרמות אף הוצע הסדר טיעון שבמסגרתו הוא יודה באי מסירת מידע למבקר המדינה, ובתמורה הפרקליטות תבקש מאסר על תנאי ושעות לתועלת הציבור.
בינואר השנה הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט על סגירת תיק החקירה נגד יו"ר האופוזיציה, יצחק הרצוג, בעילה של "היעדר ראיות מספיקות". מנגד, לגבי בטאט ורמות הודיע כי נמצאה "תשתית ראייתית מספקת להעמדה לדין פלילי בגין ביצוע עבירות מתחום מימון בחירות".
דניאל חקלאי, עורך דינו של רמות, מסר: "מר רמות הינו איש עסקים מוערך ששילם בשנת 2013 שכר טרחה לעורך דין תמורת ייצוג משפטי בתחום חברות הסיעוד (שהינו אחד התחומים שבהם עוסק מר רמות). הוא לא ידע שעורך הדין יטען מאוחר יותר שהסכום ששולם (40 אלף שקלים) הינו תרומה אסורה לקמפיין הבחירות של מר יצחק הרצוג לראשות מפלגת העבודה.
"נכון שמר רמות תמך במועמדות מר הרצוג לראשות המפלגה בשנת 2013, כאשר נערכה התמודדות על תפקיד היושב ראש בין מר הרצוג לבין חברת הכנסת שלי יחימוביץ'. עם זאת, הוא מכחיש שתרם תרומה אסורה, הוא מכחיש שביצע עבירה פלילית כלשהי והוא מתכוון לכפור באשמה במסגרת משפטו הפלילי. אנו נכפור אפוא באשמה ונפעל כדי שמר רמות יזוכה בתום משפטו הפלילי".
עורך דינו של בטאט, ירון לונדון, מסר בתגובה: "אנו מכבדים את החלטת הפרקליטות ונגיב לעניין בערכאות".
מימון של חברת סיעוד
הפרשה החלה בעקבות פרסום, שלפיו הרצוג סייע לחברות כוח האדם הסיעודי בהתנגדותן לרפורמה שנדונה בכנסת. בסמוך לכך, בעלי חברת כח האדם הסיעודי "מתן שירותי בריאות", גלעד רמות, מימן חלק מהקמפיין שניהל הרצוג לראשות מפלגת העבודה בשנת 2013.
על פי הפרסום, מנהל הקמפיין של הרצוג אותה עת, שמעון בטאט, תדרך והפעיל ישירות אדם לנהל קמפיין שלילי נגד ח"כ שלי יחימוביץ', שהתמודדה אז נגד הרצוג על תפקיד יו"ר מפלגת העבודה. עוד פורסם כי כחודשיים לפני המועד הקבוע לבחירת יו"ר מפלגת העבודה, סיכמו בטאט ועורך הקמפיין השלילי על שכרו של האחרון. כעבור זמן קצר רמות יצר קשר עם מבצע הקמפיין השלילי והעביר לו סך של 40,000 שקל, תוך שהוא מציין בפניו כי הוא פעיל בקמפיין של הרצוג.
בהודעתו בחודש ינואר הורה היועמ"ש על גניזת התיק נגד הרצוג, אך ציין כי "ביחס לבטאט ורמות המצב הראייתי שונה". לדברי מנדלבליט, "קיימות בתיק החקירה ראיות ישירות, שנלמדו ממספר מקורות שונים, ואליהן התווספו ראיות עצמאיות ואובייקטיביות, המשתלבות יחדיו, המלמדות לכאורה על חלקם בביצוע העבירות, ועל מודעותם לכך. לפיכך אני סבור כי קיימת לגבי שניהם תשתית ראייתית מספקת להעמדה לדין פלילי בגין ביצוע עבירות מתחום מימון בחירות, ואף סבורני כי קיים אינטרס ציבורי המצדיק זאת".