שתף קטע נבחר

 

אינדונזיה: טיסות בוטלו בגלל ענן אפר וולקני

הר הגעש אגונג באי באלי התפרץ ופלט אפר געשי למרחק של יותר מ-6 ק"מ ולבה זורמת ממנו. נמל התעופה באי עדיין פתוח, אולם כמה חברות תעופה לא לוקחות סיכון וביטלו את הטיסות לאי הנופש הפופולרי וממנו

הר הגעש שהתפרץ בבאלי    (צילום: רויטרס)

הר הגעש שהתפרץ בבאלי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות באינדונזיה הרחיבו היום (יום א') את איסור הטיסה סביב הר הגעש אגונג בבאלי לאחר שההר פלט אפר געשי למרחק של יותר משישה קילומטרים בשמי אי הנופש הפופולרי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סוכנות הידיעות המקומית "אנטארה" דיווחה שהאפר הוולקני כיסה כבישים, מכוניות ומבנים שנמצאים בסמוך להר בצפון-מזרח באלי, ובמהלך הלילה החלה לזרום ממנו מאגמה (לבה) אדומה. "הפעילות של הר אגונג נכנסה לשלב את זרימת לבה, הוא עדיין פולט אפר, אבל אנחנו צריכים לפקח ולהיות זהירים מהאפשרות של התפרצות חזקה", אמר גדה סואנטיקה, גורם בסוכנות לטיפול באסון וולקני וגיאולוגי.

 

בהתפרצות ב-1963 נהרגו יותר מאלף בני אדם. הר הגעש אגונג, באלי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בהתפרצות ב-1963 נהרגו יותר מאלף בני אדם. הר הגעש אגונג, באלי(צילום: רויטרס)

באלי, האי שנודע בגלישות, חופי ים ומקדשים, מושך אליו מדי שנה חמישה מיליון תיירים. אלא שענף התיירות באזור ספג מכה מאז שבחודש ספטמבר החלה פעילות געשית בהר אגונג.

 

טיסות "כרגיל" בנמל התעופה בבירת באלי

הר הגעש אגונג מתנשא לגובה של יותר מ-3,000 מטרים. ב-1963 הוא התפרץ ופלט אפר געשי לגובה של עד 20 קילומטרים. יותר מאלף בני אדם נהרגו וכפרים שלמים נהרסו. ההר נותר פעיל במשך כשנה. הלבה שזרמה מההר הגיעה למרחק של 7.5 קילומטרים, והאפר הגעשי הגיע עד ג'קרטה, שנמצאת במרחק של כאלף קילומטרים מההר.

 

השירות המטאורולוגי של אוסטרליה פרסם אזהרה מאת המרכז לייעוץ וולקני (VACC) בעיר דרווין שהתפרצות הר הגעש באינדונזיה "צפויה להתמשך". מרכז VACC פרסם מפות שמראות ענן אפר גדול שעושה את דרכו לכיוון דרומית-מזרחית מעל האי השכן לומבוק.

 

אינדונזיה העלתה את רמת הסיכון מפני אפר געשי לרמה אדומה - הגבוהה ביותר - ומסרה שהענן הוולקני יכול להגיע לגובה של 6,142 מטרים ואף גבוה יותר. עם זאת, גורמי ממשל מסרו שנמל התעופה בעיר הבירה של באלי דנפסאר יישאר פתוח לעת עתה בגלל האפשרות שהאפר הוולקני בכלל לא יגיע אליו. בכל מקרה, בימים האחרונים בוטלו כמה טיסות לנמל התעופה בשל המצב. "האפר הוולקני נצפה באזור מסוים", מסרו גורמים בנמל התעופה הבינלאומי וגורמי ממשל אחרים בהצהרה משותפת שפרסמו. עוד נמסר שכל הטיסות המקומיות בנמל התעופה פועלות "כרגיל" ושהבדיקות להימצאות אפר געשי באזור נמצאו שליליות.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana) (צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana)
(צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana)

 (צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana) (צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana)
(צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חברת התעופה "וירג'ין אוסטרליה" חידשה את הטיסות שלה לבאלי, אבל אז שוב ביטלה אותן בעקבות העלאת הסיכון מאפר געשי לרמה אדומה. "בעקבות אפר וולקני משמעותי ותנאי מזג האוויר הנוכחיים, קיבלנו החלטה לבטל את הטיסות של שאר היום לבאלי וממנו כאמצעי זהירות", נמסר בהודעת חברת התעופה שפורסמה באתר האינטרנט שלה. גם חברת התעופה "אייר אסיה", חברת הלואו קוסט הזולה באסיה, ביטלה את הטיסות שלה להיום לבאלי ולאי לומבוק. חברות התעופה "קוואנטס" ו"ג'טסטאר" ממשיכות את הטיסות המתוכננות שלהן להיום, אבל "ג'טסטאר" כתבה באתר האינטרנט שלה שייתכנו שינויים בהתראה קצרה בשל חשש לבטיחות הנוסעים והמטוסים.

 

חברת התעופה הלאומית של אינדונזיה, "גארודה אינדונזיה", מסרה שהיא ביטלה את הטיסות שלה ללומבוק וממנו. גורמים בנמל התעופה באי לומבוק מסרו שאם יימצא אפר געשי באזור אז הנמל ייסגר לתנועת מטוסים.

 

הסוכנות האינדונזית לטיפול באסונות מסר שהאי באלי "עדיין מוגן" לתיירים למעט באזור של 7.5 קילומטרים מסביב להר הגעש אגונג. הר הגעש אגונג, שנמצא 72 קילומטרים צפונית-מזרחית לאתר הנופש התיירותי של קוטה, הוא אחד מיותר מ-120 הרי געש פעילים באינדונזיה.

 

מדינת האיים אינדונזיה מועדת לפעילות געשית בשל מיקומה ב"טבעת האש", אזור שמקיף את האוקיינוס השקט ונמצא ברובו מעל הלוח הפסיפי ומתאפיין בפעילות געשית וברעידות אדמה תכופות בשל תזוזות הלוחות הטקטוניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana
הר הגעש אגונג, באלי
צילום: רויטרס, Antara Foto/Nyoman Budhiana
מומלצים