סובלים מנזילת מים בניאגרה? כך תתמודדו
היא שקטה, סמויה ולא תמיד ניתנת לאיתור בזמן – אך היא גורמת לבזבוז מים ולייקור החשבונות. נזילת מים מהניאגרה – כיצד תאתרו אותה, מתי תוכלו לתקן לבד וכמה יעלה התיקון על-ידי אינסטלטור? אתר "המקצוענים" עם התשובות
חשבונות המים שלכם גבוהים מהרגיל? גם נזילה קטנה ובלתי מורגשת יכולה לעלות לכם ביוקר. לא תמיד קל לאתר את התקלה, ולעתים יחלוף זמן רב שבו מים רבים יזרמו מבלי שתרגישו. ישנם מקרים שתוכלו לתקן את התקלה בעצמכם, וישנם מקרים שלא תהיה ברירה אלא להזמין אינסטלטור. אם מדובר בניאגרה סמויה, הסיפור יעלה לכם הרבה יותר כסף, בעיקר בגלל חלקי החילוף.
עוד כתבות בנושא:
איך מונעים עובש בבית
נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לביתסימנים של רטיבות
כיצד תדעו אם יש נזילת מים בניאגרה?
"אחת התקלות הנפוצות בחדר השירותים היא נזילת מים מהניאגרה, אשר לה גורמים שונים", אומר אליאור אשכנזי מא.ע אינסטלציה באתר "המקצוענים". "ישנם גורמים הנפוצים בעיקר בניאגרות סטנדרטיות וישנם גורמים הייחודיים לניאגרות סמויות בקיר. הגורם הראשון הוא שהניאגרה מתמלאת ביותר מדי מים, והמצוף לא מפסיק לשחרר מים על מנת למנוע הצפה. זו נזילה שקשה מאוד לאתר.
"הגורם השני הוא שהאטם שממוקם בתחתית המצוף נשחק. יש כאלו שנשחקים רק לאחר 15 שנה ויש כאלה שכבר לאחר שנתיים יש צורך להחליפם. בניאגרות סמויות הגורמים יכולים להיות לחצנים שנלחצים דרך קבע, בצורה בלתי מורגשת וגורמים להדחת מים תמידית, גם אם בעוצמה נמוכה. כמו כן, בניאגרות סמויות ישנה תקלה הקשורה לבלאי של המנגנון. במקרה כזה, לא יהיה מנוס אלא להחליפו".
כיצד ניתן לאתר את התקלה?
"ראשית, כדאי להיות ערניים לשינויים בחשבון המים", אומר אשכנזי. "שנית, ניתן לבדוק את השיבר (שעון המים הראשי) כשכל הברזים בבית סגורים. הבעיה היא ששיטה זו לא מהימנה, משום שיכול להיות שמקור הנזילה הוא בכלל מברז או מצינור אחר בבית. שנית, לעתים הנזילה היא כל כך איטית שהיא לא באה לידי ביטוי בתזוזות במחוגי השעון הראשי.
לדבריו, "ישנן שתי דרכים שניתן לבדוק את זה לפני שמזמינים אינסטלטור. האחת היא להצמיד מעט נייר טואלט לחלק הפנימי של האסלה (הצמוד לניאגרה). משם יוצאים עיקר המים, ואם יש נזילת מים היא ישירות תורגש משם. חשוב להמתין כשעה מרגע הדחת המים האחרונה, שכן לעתים מים ממשיכים לזרום גם לאחר ההדחה, אך זה לא בהכרח מעיד על נזילה, אלא על ניקוז מים איטי. אפשרות נוספת היא להכניס מעט מסבון האסלה הכחול אל תוך מיכל ההדחה. במקרה שאכן ישנה נזילת מים, הרי שהמים הכחולים ידלפו על דופן האסלה, בצד הסמוך למיכל ההדחה".
כיצד פותרים את התקלה?
אם אין לכם מושג מה אתם עושים, ובייחוד כשמדובר בניאגרה סמויה, כדאי שלא תמהרו לנסות לפרק את הלחצנים ולהגיע אל המנגנון. אחרת, הניסיון לחסוך יעלה לכם ביוקר. "בניאגרה רגילה, לעומת זאת, זו לא בעיה להחליף את אטם המצוף לבד", מוסיף אשכנזי.
היכן ממוקם האטם? "האטם נראה כעיגול מגומי, בקוטר של 64 מ"מ, והוא נמצא בתחתית המצוף", מסביר אשכנזי. "יש לסגור את ברז הניאגרה הממוקם ליד מיכל ההדחה, להדיח את המים עד לריקון מלא של מיכל ההדחה ולהסיר את המכסה. יש לפרק את המנגנון, להחליף את הגומייה הישנה בחדשה ולהתקין את המנגנון מחדש. כמובן שיש לוודא שאכן אין נזילת מים גם לאחר החלפת האטם".
כמה יעלה התיקון?
ישנו פער גדול בין תיקון נזילת מים בניאגרה רגילה לבין ניאגרה סמויה. לכן, יש לשקול זאת מראש כבר בשלבי השיפוץ או הבנייה. מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "עלות תיקון נזילת מים בניאגרה סטנדרטית היא 350-250 שקל, כולל מע"מ, כולל עבודה וכולל חלקים. במידה שיש בביתכם ניאגרה סמויה (הממוקמת בתוך הקיר), עלות העבודה תתייקר משמעותית, בהתאם לעלות של חלקי החילוף.
"החלקים היקרים הם בעיקר המנגנונים שעולים 200-750 שקל, בהתאם לדגם הנדרש, ולחצני ההדחה שעולים 300 עד 1,200 שקל. לפני הגעת בעל המקצוע רצוי לתאר לו את סוג האסלה, ולבקש הצעת מחיר בטלפון, לפני הגעתו לביתכם. זאת, על מנת שתוכלו להשוות מחירים ולא להיאלץ לשלם דמי ביקור על הגעתו, במידה ויוצע לכם מחיר הגבוה משמעותית ממחיר השוק. כדאי גם לברר בחנויות לכלים סניטריים מה השווי האמיתי של חלקי החילוף בהתאם לדגם שרכשתם".
מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"