שתף קטע נבחר
 

פייסבוק: AI כדי למנוע התאבדויות

גלגל הצלה טכנולוגי: הרשת החברתית הגדולה בעולם תשתמש באינטליגנציה מלאכותית על מנת לנסות ולאתר מתאבדים פוטנציאלים בפלטפורמה שלהם

טכנולוגיה מצילה חיים. זו עובדה ידועה והאנושות נעזרת בה כבר שנים רבות. עכשיו פייסבוק מנסה למצוא פתרון טכנולוגי לבעיית הבמה הגדולה שהיא נותנת למתאבדים פוטנציאלים שרואים בה הזדמנות לעזוב את העולם עם מקסימום תשומת לב.

 

המערכת תפנה למשתמש או לחבריו הקרובים (צילום: פייסבוק) (צילום: פייסבוק)
המערכת תפנה למשתמש או לחבריו הקרובים(צילום: פייסבוק)

 

פייסבוק מחפשת את הפתרון באינטליגנציה המלאכותית על ידי תכנון מערכת ניטור שתעקוב אחרי פוסטים שיכילו סימנים מוקדמים למתאבד פוטנציאלי, הן ברמת הטקסט שמעלה המשתמש והן ברמת התגובות של החברים לפוסט הזה. כשהמערכת תאתר פוטנציאל של סיכון בפוסט כזה, היא תשלב שליחה של מקורות עזרה מקוונים למשתמש או לחברים שלו, ובמקרה הצורך אף תיצור קשר ישירות עם המשתמש או עם חבריו.

 

 

"כל המטרה כאן היא לגלח כמה שיותר דקות קריטיות מבוזבזות, בעיקר כשמדובר בשידור חי" אומר גיא רוזן, סמנכ"ל ניהול מוצרים בפייסבוק. אחרי חודש של ניסיון, פייסבוק יזמה יותר מ-100 בדיקות מצב שונות למתשמשים שהמערכת זיהתה כבעייתיים ובמקרים אחדים המגיבים הראשונים הגיעו לחלק מהמשתמשים כשהם עוד היו במהלך השידור החי, שזה מבחינת פייסבוק מדד להצלחה אדירה ביוזמה.

 

צוקרברג משבח (צילום: מתוך פייסבוק) (צילום: מתוך פייסבוק)
צוקרברג משבח(צילום: מתוך פייסבוק)

 

מארק צוקרברג, מנכ"ל חברת פייסבוק שיבח את המוצר ואת היוזמה בפוסט שהעלה כשכתב "בעתיד, אינטליגנציה מלאכותית תוכל להבין הרבה יותר מהניואנסים הקטנים שיש בשפה שלנו והיא תוכל להבין דברים טוב יותר, לא רק כשמדובר בהתאבדות אלא גם במקרים של פשעי שנאה ובריונות".

 

דובר פייסבוק נשאל על ידי כתבים מרחבי העולם לגבי האפשרות להיות מוצא ממערכת הניטור הזו ולכך הוא ענה שהמשתמש אינו יכול להוציא את עצמו אינדיבידואלית ממערכת הניטור כי זה חלק אינטגרלי ממערכות ההגנה שהחברה מיישמת על מנת להגן על המשתמשים שלה ברחבי העולם. המערכת של פייסבוק אינה מסתמכת כיום רק על אינטליגנציה מלאכותית אלא גם על ניטור אנושי ומערכות חיצוניות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים