שתף קטע נבחר
 

נתניהו בדרך לניצחון פירוס

ראש הממשלה ניצח בכנסת עם קידום חוק ההמלצות, בדעת הקהל - הסיפור אחר. כחלון ספג אש, אבל גם ארדן ושקד הם שחקני מפתח

אין ספק, ראש הממשלה ניצח בינתיים בקרב על חוק ההמלצות בכנסת והוכיח שוב שכוחו הפוליטי עדיין רב משמתנגדיו מעדיפים לחשוב. בזה אחר זה הוא פירק את מוקדי ההתנגדות ואִפשר ל"דוידים" (דוד אמסלם ודוד ביטן), לצלוח עוד משוכה בדרך לחקיקת החוק שמשנה את כללי המשחק תוך כדי המשחק.

 

אישור חוק ההמלצות אתמול    (צילום: ערוץ הכנסת)

אישור חוק ההמלצות אתמול    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אלא שבניצחון של נתניהו טמונה גם סכנה גדולה. האסטרטגיה הפוליטית של ראש הממשלה בשנה האחרונה, מאז באו לאוויר העולם החקירות נגדו, הייתה פשוטה: "לא היה כלום כי לא יהיה כלום". האסטרטגיה הזו נפחה אתמול את נשמתה. נתניהו נראה עכשיו כמי שמזיע מלחץ בניסיון להסתיר מה שאולי כן היה. נתניהו ניצח בכנסת, אבל בדעת הקהל אולי לא.

 

מי שסופג את מרבית הביקורת על המהלך האחרון הוא שר האוצר של נתניהו, משה כחלון, שאפשר את העברת החוק. אכן, יש פער בין מה שהבטיח כחלון לבין התוצאות, וייתכן שיהיה לזה מחיר. אתמול נערכה הפגנה של מתנגדי נתניהו מול ביתו של שר האוצר, ונראה שזו רק ההתחלה.

ארדן ושקד. שחקני מפתח (צילום: דוברות הכנסת) (צילום: דוברות הכנסת)
ארדן ושקד. שחקני מפתח(צילום: דוברות הכנסת)
 

אפשר לכעוס על כחלון, אבל אסור לפספס עוד שני שחקנים במשוואה. הראשון הוא השר גלעד ארדן, שיעמוד כעת במבחן משמעותי, כיצד יצביע בכנסת על חוק שמבקש להחליש את המשטרה שעליה הוא אמון. השנייה היא שרת המשפטים איילת שקד, שתעמוד במבחן דומה.

 

לכל הסלט הזה צריך להוסיף את סוגיית החרדים. התפטרות ליצמן מהממשלה והישארותו בקואליציה - ללכת עם ולהרגיש בלי - היא סנונית משמעותית בדרך לעימות על הסטטוס קוו בישראל. החוקים שהחרדים מבקשים להעביר יכולים להכניס את אביגדור ליברמן לעמדת המתנגד ולאתגר גם את הקואליציה של נתניהו. החודשיים הקרובים יהיו קריטיים לבחינת יציבותה. כמו שזה נראה עכשיו - הכול אפשרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ראש הממשלה נתניהו
צילום: AP
מומלצים