שתף קטע נבחר

 

כחלון: המיזוג בין מזרחי לאגוד פוגע בתחרות. הופך למונופל בשוק המשכנתאות

שר האוצר יוצא נגד המיזוג הצפוי בין מזרחי לאגוד עליו דווח הבוקר, וטוען כי מדובר בפגיעה קשה בתחרות. "הבנק יחזיק ב-44% משוק המשכנתאות וזה כבר מונופול. לא הגיוני שבנק ישראל יפעל הפוך מהמלצות הוועדה שהיה חבר בה"

שר האוצר משה כחלון יוצא נגד המיזוג הצפוי בין מזרחי טפחות לבנק אגוד ואומר כי מדובר בפגיעה קשה בתחרות, "מדיניות הממשלה היא להרחיב, לא לצמצם. הבעיה הכי גדולה בבנקים היא המיזוגים שפוגעים בתחרות".

 

כחלון: מתנגד למיזוג הבנקים (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
כחלון: מתנגד למיזוג הבנקים(צילום: יאיר שגיא)

 

לאחר ההודעה על המיזוג עם מזרחי: שביתה בבנק אגוד

 

כחלון, שדיבר בכנס שמאי המקרקעין באילת, מתח ביקורת על התנהלות בנק ישראל והמפקחת על הבנקים שרואים את המהלך דווקא בחיוב ואמר, "לא נראה לי הגיוני שבנק ישראל שהיה חבר בוועדת שטרום (הוועדה להגברת התחרות במערכת הבנקאית - א.ר.), יפעל בניגוד להמלצות הוועדה ובניגוד לתחרות. אי אפשר לצמצם את מספר השחקנים. צריך להגדיל אותם".

 

"צריך לזכור כי חלק גדול מהמשכנתאות נמצא בבנק מזרחי. כלומר, אם מחברים משכנתאות של אגוד ומזרחי, זה יוצא 44% משוק המשכנתאות - וזה כבר מונופול", הוסיף כחלון. "יש מהלכים מדהימים לטובת מי שרוצה להקים בנק בארץ. הבנקים הבאים שיקומו יתבססו על טכנולוגיה, אינטרנטיים, לשם אנחנו דוחפים. משק בריא צריך לשאוף להרחבת התחרות ולא לצמצומה".

 

נציין כי למרות דבריו, לשר האוצר אין סמכות לבטל את המיזוג בין הבנקים והיא נתונה לפיקוח על הבנקים בבנק ישראל ולממונה על ההגבלים העסקיים. כחלון אמר כי יפנה לממונה על הגבלים עסקיים ו"אגיד את דעתי".  

 

במקביל, בדיון שנערך היום (ג') בוועדת הכלכלה של הכנסת, בה לקחה חלק גם המפקחת על הבנקים חדווה בר, היא אמרה כי המהלך "לא יביא לפגיעה בתחרות הנדרשת במערכת הבנקאית". בר גם התבטאה לאחרונה מספר פעמים בנושא וציינה כי איגוד לא נידון ולא נתפס כגורם תחרותי באף אחד מהשחקנים האחרים. לדבריה, המיזוג יהפוך את איגוד לבנק שלישי בגודלו במשק ובכך יתקרב לשני הגדולים, הפועלים ולאומי, כך שהתחרות רק תגבר.

 

 

בר התייחסה גם לדרישת הח"כים להגן על ביטחונם של עובדי איגוד: "העובדים חשובים לי ואני מצפה שאם יהיה מיזוג יתנהגו עם העובדים, בשני הבנקים, בצורה מכובדת כפי שנוהגים בבנקים בכל תהליך של התייעלות מרצון. כאן אני כבר יודעת כי זו הכוונה לפחות של בעלי המזרחי-טפחות. כל פרישה תהיה מדודה לאורך זמן ותיעשה בהוגנות כלפי העובדים".

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), וח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) אמרו היום כי יפנו לממונה על ההגבלים מיכל הלפרין, ולשר האוצר בדרישה להקפאת ההליכים לאלתר.

 

 

 

צפו: עובדי בנק אגוד מפגינים נגד המיזוג

צפו: עובדי בנק אגוד מפגינים נגד המיזוג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"מיזוג הבנקים הוא הפרה גסה של החלטת הכנסת"

רוזנטל אמר בוועדת הכספים הבוקר: "על הממונה על ההגבלים להודיע מיד על הקפאת הליכי המיזוג עד לבדיקה מעמיקה של הרשות. אם יתממש המיזוג שאישר דירקטוריון 'המזרחי' זו תהיה צרה צרורה. במקום להוסיף שחקנים ולעודד תחרות עושים בדיוק את ההפך. מיזוג הבנקים הוא הפרה גסה ומפורשת של החלטת הכנסת שאישרה את מסקנות ועדת שטרום. משפחת עופר מבשלת את שיטת השקשוקה 2".

 

החשב הכללי באוצר לשעבר, פרופ׳ ירון זליכה המלווה את עובדי איגוד במאבקם קרא גם הוא לרשות ההגבלים העסקיים לא לאשר את המיזוג: ״לא ניתן למשפחת עופר להפוך את חוק הריכוזיות והחוק לגברת התחרותיות בבנקים ללעג לרש. המיזוג המתוכנן מעביר מסר מסוכן למשקיעים הבוחנים הקמה של בנקים ועסקי אשראי חדשים בעקבות ועדת שטרום, לפיו בנק ישראל לא יניח לבנקים ושחקנים קטנים לפעול במערכת הבנקאות הישראלית".

 

"אם בנק גדול כמו בנק אגוד שלו הון של 2.5 מיליארד שקלים ייבלע, במצוות בנק ישראל, אזי אף בנק חדש לא יוקם בישראל. אני קורא לרשות להגבלים עסקיים לעצור את המיזוג הפסול הזה אשר אם יאושר, לא יוקם בישראל עוד אף בנק חדש לעולם״

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים