פרקליט המדינה: "נכון לעכשיו, נתניהו לא חשוד בפרשת הצוללות"
שי ניצן התייחס לאפשרות שנתניהו ייחקר בתיק 3000: "אם נסבור שהוא צריך למסור עדות - הוא יעשה כן". על פרשות 1000 ו-2000: "אנחנו מתקדמים". על חוק ההמלצות: "יש גל של מתקפות עלינו, אבל נמשיך להיאבק בשחיתות"
פרקליט המדינה מתייחס לפרשות נתניהו (צילום: אודי פורטל וכנס אילת לעיתונות)
פרקליט המדינה שי ניצן, שהשתתף היום (ג') בכנס אילת לעיתונות, נשאל על האפשרות שראש הממשלה בנימין נתניהו ייחקר במסגרת פרשת הצוללות, וענה שלא עלה חשד שיצדיק זאת. "נכון לעכשיו ראש הממשלה אינו חשוד וזכות הציבור לדעת את זה, אם יהיה שינוי בעניין זה – נעדכן", הוסיף. "אם נסבור שצריך שראש הממשלה ימסור עדות - הוא יעשה כן".
מהי פרשת הצוללות?
ניצן נשאל על הנסיבות שהובילו להיתר שניתן לעו"ד יצחק מולכו, החשוד בפרשה, להמשיך לשמש שליח מיוחד של ראש הממשלה. "לא כל פתיחה בחקירה מצדיקה התפטרות מידית", הסביר. "הוא הודיע על התפטרותו, הוגש בג"ץ ובית המשפט דחה את העתירה. כמובן שאנחנו ממשיכים ובוחנים בכל רגע נתון אם יש צורך לשנות".
לגבי התקדמות החקירות של ראש הממשלה בפרשות 1000 (קבלת המתנות מאיש העסקים ארנון מילצ'ן) ו-2000 (שיחותיו של נתניהו עם מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס), אמר ניצן: "יש כאן שאלות ראייתיות לא פשוטות שצריך לברר ויש עוד מהלכים שצריך לבצע. נדרש גם שיתוף פעולה של רשויות זרות. עם זאת, אנחנו בשלב מתקדם. ראש הממשלה נחקר שש פעמים ולכן יש מה לשאול, והוא ייחקר כל עוד צריך לברר.
"אנו בשלבים מתקדמים יחסית ואנחנו עובדים במרץ. המשטרה תסיים את עבודתה ונבחן. גם אנחנו חושבים שצריך לקיים בזריזות את עניינו של ראש ממשלה חשוד, לא על חשבון מקצועיות. שני התיקים אינם פשוטים גם במישור העובדתי וגם במישור הראייתי. גם בפסיקה נקבע שיש לנהוג בזהירות הנדרשת".
ביקורת חריפה השמיע פרקליט המדינה על קידום חוק ההמלצות על ידי ח"כים מהליכוד, במטרה למנוע מהמשטרה לפרסם אם יש תשתית ראייתית לכתב אישום: "חוק ההמלצות יפגע בעבודת הפרקליטות. לו הייתי מבין איזה אינטרס ציבורי זה משרת, דיינו. כל עוד היה מדובר על מניעת פרסום של עמדת המשטרה, היה אפשר לנהל על כך דיון ציבורי.
"החוק שונה ורוכך, אבל עצם העברת המידע הוא חשוב. צריך שיתנו לנו את הכלים המיטביים כדי לפעול ולהגיע לחקר האמת על מנת לקבל את ההחלטות הנכונות. כיום ההנחיה אומרת שאין פרסום אלא אם יש אינטרס ציבורי.
"יש תחושה של מתקפות של גורמים שונים על המשטרה והפרקליטות, במקרה שלנו מכיוונים שונים. פרקליטים מאוימים, יש גל של תביעות, לעתים להלך אימים, גל ניסיונות חקיקה שנועד להחליש אותנו ולצמצם את צעדינו. פרקליטות חזקה היא אינטרס של כלל הציבור. חייבים שיאפשרו לנו לעשות זאת בצורה המיטבית. שום דבר לא ירתיע אותנו ונמשיך להיאבק ש בשחיתות".
בנימין נתניהו ושי ניצן
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים