שתף קטע נבחר

לא רק שמש: קמפיין החורף של אילת

עיר הנופש הדרומית לא מתכוונת לשקוע בחודשים הקרובים בתנומת חורף, ומנסה למשוך את התייר הישראלי. רכיבה על גמלים, פארק אתגרי, ריף דולפינים ומסעדות טובות הן רק חלק מהאטרקציות שאמורות לסייע במשימה

 

אילת, גם בחורף    (צילום: גלעד כרמלי)

אילת, גם בחורף    (צילום: גלעד כרמלי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שורה של מענקים והטבות מצד משרד התיירות והתאחדות המלונות באילת בשנים האחרונות נועדה למשוך לעיר הדרומית תיירים מאירופה ולהחזיר אותה לימי תהילתה כ"בירת הנופש הבלתי מעורערת של ישראל". בעיר כבר מתהדרים בנתון של 57 טיסות שבועיות שמביאות כ-9,000 נוסעים בשבוע מאירופה אל שדה התעופה עובדה וצופים עלייה בכמות התיירים הזרים שיגיעו לעיר בחורף הקרוב.

 

נמל התעופה רמון שייפתח בקרוב צפונית לאילת אמור להביא בשורה גדולה נוספת לעיר. מסלולי ההמראה והנחיתה יאפשרו לכל מטוס סילון מכל סוג לנחות במקום ולהביא לאילת נופשים מכל יעד בעולם. אבל באילת עדיין נלחמים לשמור על התיירים מיעד אחד מיוחד – ישראל.

המצפה התת ימי. מהנה גם בחורף (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
המצפה התת ימי. מהנה גם בחורף(צילום: גלעד כרמלי)

"תיירות מחו"ל זה מבורך, אבל התיירות של הישראלים היא אהובה וחשובה ואנחנו רוצים לשמור עליה", מסבירה ליאת אגסי, מנהלת השיווק של תאגיד התיירות באילת. בשנים האחרונות החלו באיגוד התיירות למקד מאמץ בקמפיין חורף ולהשתמש ב"נשק" הכי חזק של העיר – השמש הכמעט נצחית, גם בחורף, כששאר הארץ גשומה. "קצת מוזר להגיד 'קמפיין חורף' עם השמש הזו מאחורי הגב שלי", צוחקת אגסי.

 

"כל מי שאומר שהוא לא אוהב את אילת בקיץ, בגלל כל מה שאומרים על העיר, עמוס, יקר, אנחנו אומרים לו – בוא בחורף", היא מוסיפה. עם זאת, בתאגיד התיירות נזהרים מלהשתמש בשמש כקלף היחיד, והחליטו להדגיש בקמפיין את שאר הדברים שיש לאילת להציע – לא רק החופים. "ים, שמש, צלילות זה אנחנו, ואת זה יש תמיד. אבל יש עוד דברים באילת", מבהירה אגסי.

הרי אילת (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הרי אילת(צילום: גלעד כרמלי)
 

לראשונה השנה, השיק התאגיד ארבע חבילות נופש שיכללו טיסה, שני לילות במלון, ארוחות במסעדות בעיר וחבילת תוכן לבחירת הנופשים סביב ארבעה נושאים – זוגות, משפחות, חבר'ה ותרבות. "בעזרת החבילות החלטנו להוציא בכוח, אבל גם עם כיף, את האנשים אל העיר", מסבירה אגסי. "אנשים אומרים שהם היו באילת, ואז אתה מגלה שהם בכלל לא יצאו מהמלון".

 

טיולים מדבריים ופארק אתגרי

אחד הדברים שיש לעיר אילת להציע הוא דווקא מה שסובב אותה – המדבר. "הרי אדום הם רק אדומים, אבל אצלנו בהרי אילת יש את כל הצבעים", מתגאה ראגד, המדריך בטיול הרייזרים, תוך כדי הנסיעה בנוף עוצר הנשימה של נחל שלמה. טיול הרייזרים הוא אחת האטרקציות המוצעות ב"חוות הגמלים" הוותיקה שפועלת כבר 30 שנה.

טיול גמלים (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
טיול גמלים(צילום: גלעד כרמלי)
 

כשמה כן היא, החווה מציעה מגוון טיולי גמלים למשפחות, קבוצות, זוגות ויחידים – החל מרכיבה של 10 דקות בתוך החווה, דרך טיולים באורך שעה וחצי בהרים ועד לטיול של חצי יום הכולל אירוח בדואי או טיול לילי תחת השמיים זרועי הכוכבים. עוד מציעה החווה טיול בכרכרה רתומה לחמורים וכן פארק חבלים ענק עם כ-700 מטר של מסלולי אקשן. לפרטים נוספים – הקליקו.

 

לפני כשלוש שנים נפתח גם בעיר עצמה פארק אתגרי – פארק "טופ 94" – שכמעט כולו מקורה. המתחם מציע סלע טיפוס בגובה 23 מטרים שממנו ניתן לרדת בסנפלינג, פיינטבול, חץ וקשת, מסלול קארטינג באורך 250 מטר ואף מיני באנג'י. לפרטים נוספים - הקליקו.

סלע הטיפוס (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
סלע הטיפוס(צילום: גלעד כרמלי)
 

מיני באנג'י (צילום: עמית שיסל) (צילום: עמית שיסל)
מיני באנג'י(צילום: עמית שיסל)

מפגשים עם כרישים ודולפינים

פארק המצפה התת-ימי באילת פעיל כבר יותר מ-40 שנה ואין כמעט מי שלא ביקר בו, אבל זו גם עובדה שאפשר להתגאות בה משום שמדובר במצפה התת-ימי הראשון שנפתח בעולם. למרות הוותק, המקום מנסה להתחדש מדי כמה שנים, ולפני ארבע שנים נפתח "עולם הכרישים" – בריכת הכרישים הגדולה מסוגה במזרח התיכון ואשר מאכלסת 18 כרישים, חתולי ים ואלפי דגים.

כרישים במצפה התת ימי (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
כרישים במצפה התת ימי(צילום: גלעד כרמלי)
 

המבקרים במקום בשעות הבוקר יוכלו לצפות בהאכלת הכרישים על ידי צוללן, לאחר חציית הבריכה במנהרה שקופה באורך 15 מטרים. אטרקציה נוספת שנחנכה השנה היא "בריכת הבועות" שמאפשרת למבקרים לצלול יחד עם דגים וחתולי ים. כמובן שחלונות הזכוכית בתוך הים עדיין שם, ומי שביקר במקום עד כה רק בקיץ יופתע לגלות שבחורף הרבה פחות עמוס. לפרטים נוספים – הקליקו.

 

אתר ותיק נוסף שפועל בעיר כבר כמעט 30 שנה הוא ריף הדולפינים – מעין ג'ונגל מדברי לחוף הים האדום שמאפשר למבקרים לצפות בדולפינים בבית הגידול הטבעי שלהם. הגישה לדולפינים בריף מבוססת על יחס של כבוד, וכל קשר וקרבה עם בני האדם במים נוצרים ביוזמתם של הדולפינים. ניתן ליהנות מקרבתם של הדולפינים מהמזחים הצפים ונקודות התצפית, או בשחייה מודרכת או צלילת היכרות מודרכת בתשלום נוסף ובתיאום מראש.

ריף הדולפינים (צילום: אלי פרכטר) (צילום: אלי פרכטר)
ריף הדולפינים(צילום: אלי פרכטר)

"סתלבט על המים" (צילום: דנה גונדא) (צילום: דנה גונדא)
"סתלבט על המים"(צילום: דנה גונדא)
 

עוד מציע הריף מתחם "סתלבט על המים" הכולל שלוש בריכות שקטות ומחוממות שבהן ניתן לצוף ולהאזין למוזיקה תת-מימית רגועה, לצד פינות ישיבה שקטות עם נוף לים, בר ובית קפה. לפרטים נוספים – הקליקו.

 

תיאטרון ויין: גם בדרום הרחוק

עד לפני ארבע שנים לא פעל שום תיאטרון קבוע בין דימונה לאילת. זה השתנה עם הקמתו של "תיאטרון אלעד", על שם לוחם הצנחנים, רס"ל אלעד דן ז"ל, שנפל במלחמת לבנון השנייה. "אנחנו משתדלים להיות תיאטרון אחר ולא מיינסטרים. אילת זה מקום מיוחד ולכן אנחנו רוצים שגם התיאטרון יהיה מיוחד", מסביר שי פיטובסקי, במאי תיאטרון אלעד שעזב תפקיד נחשק ב"הבימה" רק כדי לרדת לדרום ולנסות ליצור שם משהו חדש.

 

באילת אין עדיין אולם תיאטרון שיוכל לשמש כמקום מושבו הקבוע של "תיאטרון אלעד", מה שאולי גרם לחבריו לחשוב על רעיונות מקוריים במיוחד כמו העלאת הצגות ומופעים בחופים או בחוות הגמלים. למידע על ההצגות והזמנת כרטיסים – הקליקו.

 

הפתעה נוספת באילת היא היקב המקומי – "יקב הים האדום" – שהוא גם היקב הדרומי ביותר בחצי הכדור הצפוני. את היקב ייסד היינן אורי שחר, שלדבריו "הגשים חלום" כשפתח יקב באילת. שחר החל לייצר יין באופן מקצועי לפני כעשור, בביתו, ולפני שנה פתח את היקב בכניסה לעיר. "במקביל נטעתי בשטח כרם ענבי יין, ובניגוד לכל התחזיות הכרם פורח ומשגשג", הוא מספר.

טעימות יין ב"יקב הים האדום" (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
טעימות יין ב"יקב הים האדום"(צילום: גלעד כרמלי)

גפני היקב (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
גפני היקב(צילום: גלעד כרמלי)
  

אורי שחר, מייסד "יקב הים האדום" (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
אורי שחר, מייסד "יקב הים האדום"(צילום: גלעד כרמלי)

עד היום, "קטף" היקב 24 מדליות בתחרויות יין ברחבי העולם. כרגע היין עדיין מיוצר מענבים ששחר מביא מכרמי יוסף, אך בשנה הבאה הוא יחל לייצר את היין מענבים אילתיים. ניתן לבקר ביקב, להתרשם מגידול הגפנים המדברי ולטעום מהיינות – וכמובן לרכוש בקבוקי יין. לפרטים נוספים – הקליקו.

 

סיני זה כאן, וגם מיאמי

"החוף של מוש" הוא כנראה האתר האילתי שהכי מזכיר את סיני. ברצועת החוף המטופחת הוקמו זולות רבות סביב בר שמגיש מנות צמחוניות ושתייה. אפשר להיזרק על החוף, לשחות בים או להתמקם על נדנדת הענק. המקום מארח לעתים קרובות מופעים מוזיקליים, ואולי אפילו תפגשו שם את מוש בן ארי. הכניסה לחוף חופשית. לפרטים נוספים – הקליקו.

החוף של מוש (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
החוף של מוש(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)
 

אילת מציעה גם מסעדות רבות ואיכותיות – אחת מהן היא "פיפט אבניו" שמגישה מנות מהתפריט של השף אביב משה. מדובר במסעדה אמריקנית עם המון סטייל, שמהווה בשורה קולינרית מפתיעה בעיר הדרומית. התפריט המגוון כולל מנות ראשונות מיחדות, פסטות תוצרת בית, בשרים מיושנים ומגוון קינוחים, לצד בר קוקטיילים מושקע. המסעדה היא גם מעין מועדון עם מוזיקה וריקודים ואווירה שמחה שמאוד מזכירה ערי תיירות כמו מיאמי ביץ'. לפרטים נוספים – הקליקו.

מסעדת פיפט אבניו (צילום: ליאב פלד) (צילום: ליאב פלד)
מסעדת פיפט אבניו(צילום: ליאב פלד)
 

מסעדת פסטורי (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
מסעדת פסטורי(צילום: רוני בלחסן)

מסעדות נוספות שנכללות ב"חבילת אילת" שמוצעת למכירה הן: "קולוניה", "אל גאוצ'ו", "פסטורי", "ג'ינג'ר", "אחלה" (כשר), "ניוז קופי" (כשר), "פדרו", "ברביס", "פאגו פאגו", "קפה אופטימי" ועוד. בין המלונות שמשתתפים במבצע: "ישרוטל ים סוף", "אסטרל פאלמה", "אסטרל מאריס" ו"לאונרדו רויאל ריזורט" מרשת פתאל.

 

מחיר סוף שבוע שלם (שני לילות) כולל טיסות, פעילויות לבחירה וארוחות ערב במסעדות – 999 ש"ח לאדם, ו-499 ש"ח לילד בחדר הורים. החבילות מוצעות בין התאריכים 21.12.17-24.2.18 ומכירתן תחל ב-5 בדצמבר 2017. פרטים נוספים יתפרסמו באתר חברת "ארקיע".

 

הכותב היה אורח של תאגיד התיירות אילת

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד כרמלי
המצפה התת ימי, אילת
צילום: גלעד כרמלי
מומלצים