שתף קטע נבחר

הבאז ברשת - והמחלוקת: השיר שמשגע את לבנון

רגע לפני שהתפטר, הצטלם ראש ממשלת לבנון עם צוות אוויר לסרטון סלפי שבו הם זמזמו את הלהיט הגדול מהמפרץ "ברוך הבא יום חמישי". מאז נפוץ עוד יותר השיר הקליט והוא מעורר תגובות מעורבות במדינה השסועה: "לוקח את העניין למקום לא טוב". צפו ב"יא אללה"

 

החמישי שמח של העולם הערבי. שלושה ימים לפני שהדהים את לבנון, את האזור וגם את העולם, עם התפטרותו מסעודיה הגיע ראש ממשלת לבנון, סעד אל-חרירי, לחנוך מרכז אימון ותעופה בנמל התעופה הבינלאומי של ביירות על שם אביו. במהלך הביקור נענה אל-חרירי לבקשה של צוות של דיילות ודיילים באחת מהחברות ועשה איתם סרטון סלפי. "איזה יום מחר?", שאל אל-חרירי בחיוך והמצטלמים ענו: "ברוך הבא יום חמישי!" (הלא באל-ח'מיס) והחלו לזמזם את מילות השיר הקליט והממכר.

 

חרירי. הסלפי שהביא את חמישי ללבנון ()
חרירי. הסלפי שהביא את חמישי ללבנון

הסרטון של אל-חרירי עוד טרם סאגת התפטרותו בסעודיה עורר הדים רבים בארץ הארזים ובאתר החדשות הלבנוני "א-נשרה" דיווחו כי מצד אחד אל-חרירי קיבל שבחים על הסרטון, אך מאידך היו כאלה שחשבו שהתנהלות שכזו אינה מתאימה לראש ממשלה.

 

אך מסתבר שלא רק אל-חרירי נדבק לשיר הקליט, אלא לבנונים רבים עוד לפני כן. בשבועות שלפני הופעתו החיננית של אל-חרירי בתחילת נובמבר פורסמו בארץ הארזים שורה של כתבות על התופעה שהחלה במפרץ ועל כך יוסבר בהמשך והגיע עד לשם. "גל 'ברוך הבא, יום חמישי!' מכה בלבנון", נכתב בעיתון "א-נהאר בכותרת ב-19 באוקטובר.

"ברוך הבא יום חמישי". גל שמכה את לבנון ()
"ברוך הבא יום חמישי". גל שמכה את לבנון

בעיתון הוסבר כי "במקור מדובר בשיר סעודי של צעיר בשם מען ברגות שקיבל פרסום רב כיוון שהוא מקדם בברכה את יום חמישי שכן במדינות המפרץ יום שישי ויום שבת נחשבים לימי שבתון". במקביל צוין שם שבלבנון המצב טיפה שונה שכן ימי השבתון הם שבת וראשון.

 

למרות זאת נראה שהשיר הצליח לכבוש את הרשתות החברתיות בלבנון בחודשיים האחרונים תחת ההאשטאג #ברוך הבא_יום חמישי! (הלא באל-ח'מיס). בערוצי הטלוויזיה בלבנון אף שודרו כתבות בנושא שניסו להבין את התופעה. 

 

"אני לא יודע. זה מתפשט בפלאפונים. שולחים לנו בוואטסאפ "ברוך הבא יום חמישי". מה זה בדיוק? אני לא יודע", אמר מרואיין לערוץ הלבנוני "אל-מוסתקבל" שניסה להבין את הלך הרוח בציבור. "יש "ברוך הבא יום חמישי!" ויש "ברוך הבא, חשיש!". מה את מעדיפה?", אמר אחד מהמרואיינים לכתבת הלבנונית והשמיע לה גרסה שמחקה את הלהיט המקורי. ברשת ניתן למצוא בשנה האחרונה שלל של חיקויים יצירתיים והיתוליים לשיר המקורי.

קטע מהקליפ. "ברוך הבא יום חמישי" ()
קטע מהקליפ. "ברוך הבא יום חמישי"

 

"לוקח את העניין למקום לא טוב"

אבל יש מי שקצת פחות התלהב. "שמעתי את זה. זה פרסה. שולחים לי את זה הרבה לפלאפון. השיר הזה לוקח את העניין למקום אחר שהוא לא מקום טוב בשום אופן", אמר מרואיין אחר לערוץ. הדברים שלו נאמרים לנוכח כך שאנשים מקבלים לפלאפונים סרטונים שמראים נשים בלבוש חשוף רוקדות לצלילי השיר. "בסרטונים שמקבלים הלבנונים נראות צעירות שרוקדות חצי ערומות. רבים מאלה שמקבלים את הסרטונים נהנים מהשיר, צוחקים על מה שהם רואים ואז מוחקים אותם", נאמר בכתבה בערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד". בלבנון אף הופיעו פרסומים לא מאומתים על נשים שאיימו על בעליהן בגירושים בגלל הצפייה באותם סרטונים.

 

"בהתחלה לא ציפיתי שזה יתפשט באופן הזה. זה היה בסך הכל 15 שניות באינסטגרם וקטע פשוט. לא ציפיתי שזה יגיע לרמה הזאת שחלק מהערוצים, המותגים, המסחריים וכו' ישתמשו בזה", אמר הזמר הסורי שמתגורר בסעודיה, מען ברגות, שאחראי לכל ההמולה. ואכן גם ערוצים וגם חברות השתמשו בסיסמה הקליטה שיצר כדי לקדם את עצמם, כאשר אפילו ניתן למצוא אפליקציה תחת השם "ברוך הבא, יום חמישי!" (הלא באל-ח'מיס).

הקליפ נפוץ בהרחבה בסעודיה ובכלל במפרץ ()
הקליפ נפוץ בהרחבה בסעודיה ובכלל במפרץ

בריאיון לרשת אל-ערביה הסעודית סיפר הצעיר על התגלגלות השיר שהפך לסוג של "יום חמישי שמח" בעולם הערבי: "השיר לא חדש. יצרתי אותו לפני שנה וחצי, שנתיים. כיוון שהלימודים שלי מחוץ לריאד ואני מגיע לשם בסופי שבוע, הייתי בדרך חזרה בזמנו לריאד בנסיעה ואז חשבתי על הלחן והתחלתי לזמזם את השיר. הקלטתי את זה בפלאפון שלי. הקלטנו את זה, סיימנו, הוספנו את הדמות הזאת של האיש המבסוט שאומר "סוף שבוע, ילדים!" בהמשך זה עלה לרשת ונפוץ בהרחבה בסעודיה ובכלל במפרץ".

 

לנוכח ההתפתחויות האחרונות באזור וסאגת התפטרותו של סעד אל-חרירי יהיו כאלה שיגידו שהשיר הנ"ל הוא ההצלחה היחידה של סעודיה והמפרציות בשנים האחרונות להשפיע במשהו על הציבור הלבנוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים