אחרי מטח המרגמות: תושבי עוטף עזה נערכים לשבת מתוחה
יישובי שער הנגב יקבלו את השבת יחד עם נוכחות צבאית מוגברת לאור התגובה על הרס מנהרת הטרור. על אף היעדר הנחיות מיוחדות, רכבי הביטחון התלוו אל הסעות התלמידים: "גם בשבוע שלפני צוק איתן אמרו שהשקט יישמר". במקביל: התושבים מתכוננים לטורניר הכדורעף המסורתי
יממה לאחר מטח המרגמות לעבר מוצב צבאי באזור קיבוץ ארז, תושבי עוטף עזה נערכים היום (ו') לשבת מתוחה מחד, אך מנסים לשמור גם על שגרת סופי שבוע מאידך. הכוננות הביטחונית נשמרת והנוכחות הצבאית מורגשת בכל מקום.
התחממות הביטחונית לא הפתיעה את התושבים שמאז פיצוץ המנהרה מקבלים מעת לעת הנחיות ביטחוניות מרכזי הביטחון ביישובים. למרות שגרת היומיום, התושבים מעודכנים בכל ההתפתחויות האחרונות באזור.
הבוקר שבו חקלאי האזור לעבודה בשדות הסמוכים לגדר המערכת ללא כל הגבלות מיוחדות. גם עובדי המכשול התת-קרקעי שפונו מהשטח בעקבות התקרית אתמול, חזרו לעבודה הרגילה. למרות שאין כל הנחיות מיוחדות לקראת סוף השבוע, יצאו התלמידים לבתי הספר כשהם מלווים ברכבים של רכזי הביטחון ביישובים.
אמא לבנים שלומדים בבית ספר במועצה האזורית שער הנגב סיפרה ל-ynet: "אני לא יכולה לומר שחששתי לשלוח את הבנים בהסעה לבית הספר, אבל החשש בהחלט עבר לי בראש ושקלתי לקחת אותם בעצמי".
על אף המסרים המרגיעים, אמרה האם כי היא כבר למודת ניסיון ומבינה שלא מדובר במצב רגיל: "על פי ההערכות שמעבירים לנו לא צפוי עימות ממושך, אבל כבר שמענו אמירות כאלו בעבר. אני זוכרת איך בשבוע שלפני צוק איתן אמרו לנו שההערכה היא שהשקט יישמר. אני לא חושבת שמישהו יכול לומר בוודאות אם השקט יימשך או לא, לכן אנחנו תמיד חיים תחת חשש מסוים. אני מקווה מאוד שלא נחזור לימים של ההסלמות ובטח שלא למבצע צבאי".
למרות המתיחות: התושבים נערכים לטורניר הכדורעף המסורתי
במקביל, תושבי המועצה האזורית שרק אתמול היו במוקד האש, נרגשים ונסערים לקראת אירוע שונה לחלוטין. היום ייפתח טורניר הכדורעף של עוטף עזה באולם הספורט בשער הנגב. כל יישוב בעוטף העמיד נבחרת שחקנים מקומית ששואפת להגיע עד הגמר הגדול בשבת הבאה.
"זאת התשובה שלנו למצב הביטחוני ולאותם מחבלים שרוצים ברעתנו", סיפר איתי פכטר, תושב קיבוץ כפר עזה וממארגני הטורניר המסורתי. "רק אתמול רצנו למרחבים המוגנים כשנשמעה האזעקה, והיום אנחנו רצים על המגרש. היישובים שלנו מורכבים מקהילות חזקות שלא נכנעות לשום מצב ביטחוני. לא מבטלים תוכניות ולא משנים את אורח החיים".
פכטר הוסיף כי "זה החוסן של הקהילה בעוטף עזה. אני חושב שהתושבים פחות מתוחים מהמצב הביטחוני ויותר מתוחים סביב השאלה מי יזכה במקום הראשון בטורניר הכדורעף".