שתף קטע נבחר

 

פוטין נלחם בחוליגנים לקראת המונדיאל ברוסיה

אחרי אלימות קשה ביורו בצרפת מוביל ולדימיר פוטין את המאבק באוהדים האלימים של רוסיה, שתארח בקיץ את משחקי גביע העולם. גם אוהדי שאר הנבחרות על הכוונת: רוסיה מתכננת לערוך בדיקות רקע כדי לזהות אוהדים אלימים, ולפי הדיווחים באנגליה לשלוח מתפרעים למאסר ממושך

אנדריי וחבריו החוליגנים טסו ליורו 2016 בצרפת עם מטרה אחת בלבד: לתקוף את אוהדי אנגליה לקראת המונדיאל בקיץ ברוסיה. "זה היה כמו לנצח את נבחרת ברזיל", הוא מספר ל-AFP על קרבות החוליגנים בצרפת.

 

"זה היה הסיכוי האחרון שלנו להוכיח את עצמנו לפני המונדיאל – בגלל שידענו שפוטין יילחם כדי ששום דבר כזה לא יקרה ברוסיה", הוא אומר. המהומות במארסיי ביוני 2016 היו קשות. 35 נפצעו, בעיקר אוהדים אנגלים, חלק במצב קשה. כ-50 רוסים גורשו מצרפת אחרי הקטטות ברחובות - וביציע של אוהדי אנגליה שאליו פרצו החוליגנים הרוסים.

מהומות במארסיי לפני שנתיים

מהומות במארסיי לפני שנתיים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
חוליגנים רוסים ביורו 2016 (צילום: מתוך הטוויטר) (צילום: מתוך הטוויטר)
חוליגנים רוסים ביורו 2016(צילום: מתוך הטוויטר)

 (צילום: מתוך הפייסבוק) (צילום: מתוך הפייסבוק)
(צילום: מתוך הפייסבוק)

החוליגניות בכדורגל ברוסיה הייתה בעבר שכיחה כל כך עד שהיא קיבלה כינוי, "כמעט כדורגל". ובכל זאת, בשנים האחרונות הבעיה כמעט נעלמה ממגרשי הכדורגל במדינה. האלימות באצטדיונים כיום נדירה, וקרבות בין מחנות האוהדים מתרחשים – אם בכלל – ביערות או במקומות מרוחקים.

 

מי שעוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות אומרים שהחוליגנים הרוסים ידעו שהנסיעה לצרפת תהיה ההזדמנות האחרונה שלהם להתפרע – לפני שהחוק בארצם יחמיר את הענישה עוד יותר. "המאבק נגד החוליגנים התחיל ברצינות לפני חמש או עשר שנים, כשהם היה בשיאם", אומר אנדריי מלסולוב, עיתונאי ספורט רוסי לשעבר.

ביורו 2016: קטטה ביציע של אנגליה שאליו פרצו אוהדים רוסים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ביורו 2016: קטטה ביציע של אנגליה שאליו פרצו אוהדים רוסים(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

המאבק של רוסיה בקרבות בין האוהדים התחיל למעשה מאז שוולדימיר פוטין עלה לשלטון, לפני כמעט 18 שנה. "בשנים האחרונות זה הפך לאינטנסיבי יותר, ובוודאי שזה קשור ישירות למונדיאל", מוסיף מלסולוב.

 

התוכנית הרשמית של ממשלת רוסיה היא לדרוש מהאוהדים הרוסים, ומאוהדי הנבחרות שיגיעו למונדיאל בקיץ, לערוך בדיקות רקע לפני שיקבלו אישור לרכוש כרטיסים למשחקים. גורם בממשלת רוסיה אמר כי גורמי אכיפת החוק במדינה פועלים עם עמיתיהם באנגליה ובמדינות נוספות כדי לקבוע מי האוהדים שמהווים סכנה.

 

"עד 15 שנות מאסר למתפרעים"

הגורם אמר כי ההחלטה הסופית מי יוכל לרכוש כרטיסים תהיה של שירותי הביטחון ברוסיה. בכלי התקשורת בבריטניה כבר מזהירים שרוסיה תנקוט יד קשה נגד האוהדים האנגלים שיתפרעו. ב"דיילי מייל" למשל נכתב כי האוהדים האלימים עלולים לרצות עד 15 שנות מאסר ברוסיה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

המאבק האמיתי של רוסיה בחוליגנים המקומיים לקראת המונדיאל התחיל בפשיטות על מועדוני ההיאבקות – וחוגי אומנויות לחימה – שבהם מתאמנים רבים מהרוסים שהתפרעו במארסיי. אנדריי אמר שהרשויות הצליחו לאתר את ראשי הארגונים האלימים בכל הקבוצות הגדולות, ולנקוט צעדים נגדם.

 

"היום לפחות עשרה בכירים מכל קבוצת 'כמעט כדורגל' במעצר בית", הוא אמר. "אנשים מנסים לעזוב את העיר בזמן המשחקים נכנסים לצרות". אנדריי מוסיף שהחוליגנים ברוסיה היו רק בחורים צעירים "שאוהבים ללכת מכות", כדי להראות את הגבריות שלהם. "ילדים הופכים לגברים כשהם הולכים לצבא. זה אותו סיפור עם החוליגנים בכדורגל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך הפייסבוק
חוליגנים רוסים ביורו 2016
צילום: מתוך הפייסבוק
מומלצים