שתף קטע נבחר

 

רבבות נגד השחיתות: "עד כאן, די לחוקים הזויים"

רוני הגיעה עם בתה בת ה-7, דרור ראה את ההמונים והחליט לצאת מהבית, שי אמר כי "חבל שאנחנו הימנים היחידים פה" ועזרא מקריית ביאליק העריך: "בשבוע הבא יגיעו מאה אלף איש לכיכר רבין". הקולות מ"צעדת הבושה", אחת ההפגנות הגדולות של השנים האחרונות

 

"נמאס לנו מהשחיתות". המפגינים מדברים    (צילום: אסף קמר)

"נמאס לנו מהשחיתות". המפגינים מדברים    (צילום: אסף קמר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הקולות מאחת ההפגנות הגדולות של השנים האחרונות: עשרות אלפי בני אדם השתתפו ב"צעדת הבושה" בשדרות רוטשילד בתל אביב. אחרי שורת נאומים מאולתרים ליד המבנה שבו הוכרזה הקמת המדינה, צעדו המפגינים לעבר כיכר הבימה ושם המשיכו את המחאה נגד מה שהוגדר השחיתות השלטונית והסחבת בחקירת ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

רוני, שהגיעה עם בתה אנאל, הסבירה את הגעתה: "אף פעם לא הייתי מעורבת פוליטית וגם היום עדיין לא החלטתי לאיזה מפלגה להצביע, אבל היה לי חשוב להגיע עם הבת שלי בת ה-7 להפגין נגד השחיתות. אני רואה בחדשות את כל הדברים שהממשלה מנסה לעשות ולא מאמינה לדברים שאני רואה. חייבים להגיד - 'עד כאן'". בנאומו הבטיח מני נפתלי כי מעתה בכל שבוע תיערך הפגנה בתל אביב. רוני הבהירה כי גם להפגנה הבאה היא תבוא: "בשבוע הבא אגיע להפגין ואגיד לכל החברים שלי להגיע".

 

"צעדת הבושה" בתל אביב    (צילום: בראל אפרים)

"צעדת הבושה" בתל אביב    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מבט מלמעלה על המחאה ההמונית ()
מבט מלמעלה על המחאה ההמונית


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שי אוחנונה, חובש כיפה, אמר כי "כל מי שאכפת לו מהמחלה השלטונית של השחיתות היה צריך להיות פה. אני ימני, אבל ביבי לא מייצג את הימין. ביבי אומר לכולם פה 'אלה שמאלנים, אלה שמאלנים', אחרי שתפסו אותו בשחיתות. חבל שלא היה פה ייצוג של ימנים. חבל שאנחנו הימנים היחידים פה. אני קורא לכל העם לבוא ולהפיל את ממשלת הזדון".

 

"זה לא שמאל או ימין, זו מלחמה על עתיד המדינה"

"באנו למחות נגד הממשלה כי נמאס לנו מהשחיתות", הוסיפה השחקנית ליאור חשין. "אנחנו מרגישים שאנחנו לא מסוגלים להאמין לשום דבר ממה שאומר לנו ביבי. הוא לא עומד בהבטחותיו, הוא לא עומד בשום דרישה של אזרח בישראל. אנחנו רוצים להגיע למצב שבו אנחנו נדע שיש לנו עתיד".

 

דרור, שגר בסמוך לשדרות רוטשילד, חשב להישאר בבית - אבל קולות ההמון משכו אותו להצטרף להפגנה. "זה מטורף מה שקורה כאן", אמר על הרבבות שגדשו את הרחוב המרכזי. "יש כאן אלפים ובזכות זה גם אני הגעתי. זה לא שאלה של שמאל או ימין, זאת מלחמה על העתיד של המדינה".

 

פרט למחאה המרכזית בתל אביב, התקיימו הפגנות מקבילות נוספות נגד השחיתות גם בחיפה, ירושלים, ראש פינה וערים אחרות. ספיר הראל דווקא העדיפה לא להגיע להפגנת המאות בחיפה, אלא עשתה את הדרך לתל אביב ביחד עם כמה חברות. "חברים שלחו הזמנות בוואסטאפ. אמרתי שאגיע לראות איך זה נראה ואני בהלם. לא האמנתי שיגיעו כל כך הרבה אנשים", תיארה.

עשרות אלפים בתל אביב (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
עשרות אלפים בתל אביב(צילום: דנה קופל)

 (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
(צילום: דנה קופל)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"זו נראית מחאה שיכולה לשנות את המציאות הפוליטית בישראל, כשהיום מנסים לחוקק חוקים הזויים", העריכה. "היום אני חושבת שאני צריכה להיות יותר מעורבת ובהחלט אגיע להפגנות בעתיד. אני מקווה שהדבר הזה יגרום למקבלי ההחלטות לעשות מעשה ולחזור בהם כי הציבור רוצה ניקיון בפוליטיקה. היום אומרים די לשחיתות".

 

ההפגנה הבאה: שבת, 19:30, כיכר רבין

עזרא אלחנה מקריית ביאליק בטוח שבשבת הבאה, בהפגנה שתיערך ב-19:30 בערב בכיכר רבין, ישתתפו לפחות מאה אלף איש בהפגנה נגד השחיתות. "האנשים אמרו שהם לא מוכנים יותר לקבל שחיתות ולא מוכנים לקבל חוק כמו חוק ההמלצות. זאת לא הפגנה לא של שמאל ולא של ימין".

 

הנואם המרכזי בהפגנה היה עוזי ארד, שכיהן בעבר כראש המטה לביטחון לאומי וכיועץ המדיני של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא מתח ביקורת חריפה על "חוק ההמלצות", שיובא השבוע לאישור הכנסת בקריאה שנייה ושלישית.

 

לדברי ארד, "מה שנחוץ שיהיה זה שתוקם מנהלת ללוחמה בשחיתות שתקבל סמכויות ושתעשה את הדברים האלה כי אחרת השחיתות לא תסולק. אבל במקום זה, על ידי השלטונות נעשה בדיוק ההפך, דבר שמחשיד עד מאוד. אני מאמין שיהיה שינוי ושהמדינה תילחם בשחיתות אבל צריך שייעשה מעשה מנהיגותי וכעת למדינה אין תקנה".

ההמונים גדשו את שדרות רוטשילד (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
ההמונים גדשו את שדרות רוטשילד(צילום: דנה קופל)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

שי אוחנונה: "ביבי לא מייצג את הימין" ()
שי אוחנונה: "ביבי לא מייצג את הימין"

עזרא אלחנה: "לא מוכנים לקבל יותר חוקים כמו חוק ההמלצות" ()
עזרא אלחנה: "לא מוכנים לקבל יותר חוקים כמו חוק ההמלצות"

אלוף במיל' עמירם לוין, שנאם אף הוא בהפגנה, מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה. "כל עוד נאפשר להם לכופף אותנו - נקבל את השחיתות בפרצוף, ולכן צריכים להגיד לממשלה שיגידו לביבי 'עד כאן'", אמר לוין. "כאיש ביטחון אני רוצה להגיד לכם שאין לנו ברירה, שממשלות מושחתות לא מנצחות וזה לא משנה כמה טנקים מטוסים וצוללות הן יקנו, אבל ביבי אני אומר לך היום החברים מפעם לא יסלחו לך, ההיסטוריה לא תסלח לך על מה שאתה עושה היום".

 

לדברי יוזמי ההפגנה, עו"ד אלדד יניב ואב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה מני נפתלי, הם היו חייבים להחריף את המחאה שעברה מהאזור הסמוך לבית היועץ המשפטי לממשלה בפתח תקווה לתל אביב לנוכח "הניסיונות להעביר בחקיקה חוקים שמסייעים לשחיתות", בהם "חוק ההמלצות" (שאוסר על המשטרה לפרסם המלצות על סיכומי חקירה) ו"החוק הצרפתי" (שאוסר על חקירת ראש ממשלה מכהן).

 

נפתלי אמר בהפגנה אמש: "הכותרות אומרות 'שמאלנים', אבל לא מדובר בימין, שמאל או מרכז. ראש הממשלה נתניהו ניסה לרמוס אותי כאזרח והוא לא ידע מי אני וכל משרד ראש הממשלה יודעים מי אני. נלחמתי במלחמות ישראל ואז הוציא אותי כי נלחמתי נגד ראש הממשלה. אני נלחם עד המוות. השיטה לא טובה ואנחנו נשנה את השיטה. מעכשיו כל שבת אנחנו בתל אביב".

 

עו"ד יניב, שטען כי להפגנה בתל אביב הגיעו 50 אלף בני אדם, אמר: "ביחד החזרנו את התקווה למדינת ישראל. אנחנו נלחמים על המדינה, כולנו נשלח ביחד ראש ממשלה מושחת הביתה". בהפגנה בכיכר פריז בירושלים צעקו המוחים: "ביבי ביבי תיזהר אולמרט מחפש חבר" ו"הון, שלטון, עולם תחתון".


פורסם לראשונה 02/12/2017 23:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
המפגינים בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים