ים המלח מתעורר: בקרוב שני מלונות חדשים
אחרי קרוב ל-20 שנה האזור הנמוך בעולם מתחדש: 400 חדרי מלון יתווספו למתחם התיירות בים המלח בשני מלונות חדשים
בתחילת חודש נובמבר האחרון היינו עדים להתפתחות מרשימה באזור ים המלח, כאשר טיילת מושקעת נפתחה במקום. לאחר תקופה ממושכת של עשרות שנים בה לא נעשו חידושים ולא הוקמו מבנים ופרוייקטים חדשים באזור, נראה שהמצב מתחיל להשתנות.
לאורך חופי הרחצה, באזור בתי המלון בעין בוקק וחמי זוהר הוקמה טיילת חדשה באורך של כ-5.5 קילומטרים. צוות התכנון של הפרויקט מוּנה על ידי החברה הממשלתית להגנת ים המלח, שהוקמה בעקבות החלטת ממשלה במטרה לשקם את האזור.
כעת מגיע שלב נוסף בהתפתחות האזור: 400 חדרי מלון חדשים יתווספו למתחם התיירות בעין בוקק. זאת לאחר 20 שנים שלא נבנה במקום אף מלון. בימים אלה פרסמו משרד התיירות ורשות מקרקעי ישראל מכרז לשיווק שני מגרשים להקמת בתי מלון מתחם.
שני המגרשים נמצאים בחלקו הדרומי של עין בוקק צמוד למלון ישרוטל ים המלח הם חלק מתכנית מאושרת הכוללת מרכז מסחרי שיישרת את האזור העתידי וכן מרכז כנסים. המכרז הוא לחכירת הקרקע ל-49 שנים עם אפשרות להארכה ל-49 שנים נוספות.
גודל המגרש הגדול הוא 24 דונמים וגודלו של המגרש הקטן כ-20 דונמים. שני המלונות שייבנו במקום הם חלק מהחלטת ממשלה שהוביל משרד התיירות ותוקצבה ב-833 מיליון שקלים לשקם את אזור ים המלח.
במסגרת זו תקציב זה מקצה משרד התיירות מענקים ליזמים שמעוניינים להקים או להרחיב בתי מלון באזור ים המלח וכן מפתח, באמצעות חל"י (החברה להגנות ים המלח) תשתית תיירותית וסביבתית של ים המלח.
בחמש השנים האחרונות הושקעו באזור המלונות בים המלח כחצי מיליארד שקלים כדי להפוך אותו ליעד תיירות בינלאומי אטרקטיבי. בין השאר בוצעו בו עבודות פתוח ומתיחת פנים, הוקמה רצועת חוף שמונה 16 חופים ציבוריים שהכניסה אליהם חופשית והחופים חוברו זה לזה בטיילת באורך של כ-4 ק"נ וגם הותקנו שבילי אופניים.
לדברי ניר קדמי, סמנכ"ל רל"י , "לאחר ביצוע עבודות תשתית והשקעות רבות אנחנו נמצאים בשלב הראשון של הרחבת מתחם המלונאות וביחד עם רמ"י אנחנו משווקים שני מגרשים ראשונים לבניית בתי מלון. אנחנו צופים להתעניינות רבה מצד משקיעים ויזמים בינלאומיים שמאמינים באזור," אמר.
מנהל מרחב עסקי דרום ברמ"י , ערן ראובני אמר בסוף השבוע כי מדובר במכרז ראשון לאחר קרוב ל-20 שנה בהם לא נבנו בתי מלון חדשים באזור. "זהו מכרז מיוחד וראשון מסוגו למלונאות , לפיו מחיר הקרקע הוא מינימלי וקבוע, והתחרות היא על גובה הוצאות הפיתוח, כאשר המדינה באמצעות החברה להגנות ים המלח מסבסדת סכומים ניכרים מהוצאות אלו".
לדברי שר התיירות, יריב לוין, "המכרז להקמת בתי המלון בים המלח הוא דחיפה נוספת שאנו נותנים לתיירות באזור. אחרי שנים ארוכות בהן לא נבנה מלון בים המלח אנו יוצאים לדרך חדשה. הגדלת ההיצע המלונאי בים המלח חיוני לאור הגידול בכניסות התיירים לישראל והצורך בחדרי מלון נוספים. כל זאת נעשה יד ביד עם שדרוג ושיפוץ החופים והקמת הטיילת.״