שתף קטע נבחר

 

כחלון: "לא נעים להיות שר בממשלה עם כל החקירות"

יו"ר כולנו הודה כי "אנחנו נמצאים בתקופה לא טובה". חבר מפלגתו, שר הכלכלה אלי כהן, הבהיר באולפן ynet כי הסתייגות מפלגת כולנו מחוק ההמלצות נוגעת להיותו "פרסונלי": "מקדמים חוקים עבור הציבור, לא עבור נבחרי הציבור. החוק עצמו נכון"

 

 

השר אלי כהן באולפן ynet    (צילום: אלי סגל, משי בן-עמי)

השר אלי כהן באולפן ynet    (צילום: אלי סגל, משי בן-עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפלגת כולנו הגישה הסתייגות מחוק ההמלצות רגע לפני ההצבעה עליו במליאה ואחרי סערה ציבורית, אך שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן הכחיש היום (ב') במשדר הבוקר של אולפן ynet כי המהלך נובע משיקולים פוליטיים בעקבות הפגנתם של רבבות בתל אביב נגד השחיתות. ראש מפלגתו, משה כחלון, מודה עם זאת כי "אנחנו נמצאים בתקופה לא טובה, לא נעימה, לא נעים להיות שר בממשלה בתקופה הזאת עם כל החקירות". בכנס התאגידים הוסיף כחלון: "מה שחשוב פה זה הציבור. לי חשוב שהציבור יבין שמפלגת כולנו תעמוד על כך שהחוק לא יהיה פרסונלי".

 

"אנחנו מקדמים חוקים עבור הציבור, לא עבור נבחרי הציבור", אמר השר אלי כהן, אף שבעבר כבר הביעה המפלגה תמיכה בחוק. כהן הבהיר כי המפלגה מתנגדת להיותו של החוק פרסונלי, ולא לחוק עצמו: "כחלון כבר תמך לפני 15 שנה בחוק כי במהות שלו הוא נכון".

 

אתמול הגישה ח"כ מירב בן ארי ממפלגת כולנו הסתייגות שלפיה חוק ההמלצות ייכנס לתוקף בעוד שלושה חודשים, כדי לוודא שלא יחול על חקירת ראש הממשלה בנימין נתניהו וכדי לאפשר למשטרה לסיים את החקירה. בהמשך היא צייצה בטוויטר כי נוכח חופש ההצבעה שעליו הכריז יו"ר כולנו, התנאי שלה לתמיכה בחוק יהיה תחולתו בתוך שלושה חודשים "כדי להימנע אפילו ממראית עין של חוק פרסונלי".

"כחלון תמך בחוק לפני 15 שנה כי במהותו הוא נכון". כהן (צילום: אילן בן הרוש) (צילום: אילן בן הרוש)
"כחלון תמך בחוק לפני 15 שנה כי במהותו הוא נכון". כהן(צילום: אילן בן הרוש)
 

ההפגנה בתל אביב נגד השחיתות ()
ההפגנה בתל אביב נגד השחיתות

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

השר כהן הסביר כי כבר בשבוע שעבר אמר יו"ר סיעת כולנו כי המפלגה תתמוך בחוק רק בתנאי שלא יהיה פרסונלי. "השר משה כחלון, עוד בהיותו עוזר של השר עוזי לנדאו לפני כ-15 שנה, תמך בחוק ההמלצות, מכיוון שהחוק במהות שלו הוא נכון", אמר. "הוא אומר שהמשטרה תפקידה לחקור, הפרקליטות תפקידה להמליץ והרשות השופטת - לשפוט. לא הגיוני שגורם אחד יבצע את שלושת הדברים".

 

בתשובה לשאלה אם ההפגנה הגדולה בתל אביב במוצאי שבת היא שהביאה להסתייגות של המפלגה רגע לפני ההצבעה, ענה: "אנחנו לא מקדמים חוקים עבור נבחרי ציבור, אנחנו מקדמים חוקים עבור כלל הציבור. מי שיקרא את נוסח הצעת החוק יראה שנכנסו בו תיקונים שמדברים על הזכות לבוא ולבקש המלצות בגין היועץ המשפטי לממשלה ולכן, גם למען הסר ספק, הוכנסה הסתייגות".  

 

השר כחלון בכנס התאגידים, הבוקר    (צילום: מתן טורקיה)

השר כחלון בכנס התאגידים, הבוקר    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בראיון באולפן ynet התייחס שר הכלכלה והתעשייה גם לחוק המרכולים שיעלה היום להצבעה במליאת הכנסת. "אני אדם מסורתי ואני מאמין שכל אחד צריך לבוא ולחיות את חייו בדרך הנכונה. אבל יחד עם זאת, השבת זה ערך יהודי, ערך חברתי. כמובן שמסעדות, בתי קפה, בתי קולנוע, חלק מהמרכולים שכבר קיימים או כל המרכולים שפתוחים, יישארו פתוחים", אמר. "אבל אנחנו לא רוצים לראות מצב, גם אני בתור אדם חילוני, שבשבת כל העסקים פתוחים".

 

לאחר הגשת ההסתייגות אתמול של מפלגת כולנו, כינה ראש הממשלה בנימין נתניהו את חוק ההמלצות "טוב ונכון", אך על רקע הביקורת הודיע כי "ביקש לוודא שינוסח כך שלא יחול על החקירה שמתנהלת בענייני".

 

בשעות הערב הודיע יו"ר ועדת הפנים ויוזם החוק, ח"כ דודי אמסלם, על ביטול הדיון וההצבעה שהייתה אמורה להיערך בוועדת הפנים על חוק ההמלצות. ההצבעה בוועדה הייתה אמורה להתקיים היום לקראת הבאת החוק שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לפני כתבי אישום למליאת הכנסת להצבעה בקריאה שנייה ושלישית, אך הודעת ראש הממשלה נתניהו כי הוא לא מעוניין שהחוק יחול עליו וההתנגדויות בקואליציה לא הותירו לאמסלם ברירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
השר משה כחלון
צילום: יריב כץ
מומלצים