שתף קטע נבחר

 

זוכרים את חללי אסון הכרמל: "החיים לא יחזרו להיות כמו שהיו"

כאלף בני אדם התכנסו באנדרטה שליד בית אורן כדי לזכור את 44 הקורבנות של השריפה הגדולה שהייתה בכרמל ב-2010. אחותה של מישר אפרת כהן ז"ל סיפרה: "החיים לא נמשכים, הם מתחילים מחדש אחרת"

 

מירב אופיר בהספד לאחותה מישר אפרת כהן    (צילום: שמיר אלבז)

מירב אופיר בהספד לאחותה מישר אפרת כהן    (צילום: שמיר אלבז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כאלף בני אדם התכנסו היום (ג') לטקס האזכרה הממלכתי לחללי השריפה בכרמל שהייתה לפני שבע שנים. בין הנוכחים מאות אנשי משטרה, שב"ס וכיבוי אש ומאות נוספים של 44 החללים בשריפה. בטקס, שמתקיים באנדרטה שהוקמה לזכר הקרובנות בסמוך ל"סיבוב המוות" מול קיבוץ בית אורן, ישתתף גם השר לביטחון פנים גלעד ארדן.

 

השר לביטחון פנים גלעד ארדן התייחס לטרור ההצתות: "אנו חיים בזמן חדש בתולדות המערכה על קיומנו בארץ ישראל. זמן שנטשטשו הגבולות בין החזית והעורף. לפעמים הם מתהפכים ונוצרה חזית אזרחית בעורף. טילים, מנהרות, מחבלים שפועלים בכל דרך לרצוח אזרחים בעורף ב בסכין, רכב ואפילו גפרורים ומצתים".

הטקס לחללי אסון הכרמל (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
הטקס לחללי אסון הכרמל(צילום: אלעד גרשגורן)

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)
 

אחותה של מישר אפרת כהן ז"ל אמרה בטקס: "כשמת לך מישהו החיים שלך לא יחזרו להיות מה שהיו. הכול אחר, ואני אחות שכולה, תואר שנכפה עלי, ומשפחה שהתרסקה לרסיסים. זה לא נכון שהחיים נמשכים. הם מפסיקים ומתחילים מחדש אחרת".

 

היא הוסיפה: "התרגלנו להתייסר איך פיספסנו עוד רגע ביחד. התרגלנו לנסות להסביר לעצמנו שלא נראה אותך יותר. לתפוס את זה בשכל. איך אפשר. התרגלנו למצב שלא נוכל להתרגל אליו".

אלשיך וארדן בטקס האזכרה  (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
אלשיך וארדן בטקס האזכרה (צילום: אלעד גרשגורן)
 

44 אנשי שירות בתי הסוהר, כיבוי האש והמשטרה, אזרח אחד ונער מתנדב בצופי האש נספו בשריפה שפרצה בכרמל ב-2 בצדמבר 2010 וכובתה רק אחרי ארבעה ימים. מחקירת האירוע עולה כי השריפה זוהתה כבר מעט אחרי השעה 11 בבוקר, אולם מטוסי הכיבוי הגיעו לאזור כשעה וחצי אחר כך, כשהאש כבר יצאה מכלל שליטה.

 

לימים התברר כי הגורמים המרכזיים שהובילו לאסון היו מחסור בציוד, היעדרם של ראשי שירותי הכיבוי עם תחילת האירוע, חוסר תיאום בין זרועות ההצלה והביטחון, חוסר במידע בזמן אמת ותנאים מטאורולוגיהם שגרמו לשריפה להתפשט במהירות רבה.

 

בשנים שלאחר השריפה התגלעו חילוקי דעות ועימותים חריפים בין המשפחות השכולות לצמרת המשטרה, השב"ס וכיבוי האש. המשפחות דורשות להדיח ולעצור את קידומם של קצינים בשלושת הארגונים שלטענתם היו אחראים לאסון. בין הקצינים שעל קידומם מוחות המשפחות - טפסר אריה רגב, שהיה מפקד תחנת הכיבוי בחיפה ואמנון ווהבי, שהיה מפקד קורס הקצינים של השב"ס שחניכיו נספו.

אוטובוס הצוערים ()
אוטובוס הצוערים

האנדרטה בכרמל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
האנדרטה בכרמל(צילום: עידו ארז)
 

בין האתרים והיישובים שפונו היה גם כלא דמון ופלוגה של צוערי קורס הקצינים של השב"ס נשלחו לסייע בפינוי. בשל חוסר תיאום הם החלו לעלות בכביש 721 המוביל לכלא, שהיה אמור להיות סגור באותה עת. בסמוך לסיבוב בכביש, באזור בית אורן, נקלע האוטובוס למלכודת אש והמאמצים של קציני המשטרה שהיו במקום לסייע לנהג לא הועילו ורוב הנוסעים נספו.

 

גם שלושה קציני משטרה, בהם מפקד משטרת חיפה דאז תנ"צ אהובה תומר ז"ל, נספו בדליקה ועמם שני כבאים ונער מתנדב בצופי אש, אלעד ריבן ז"ל בן 16 מחיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
טקס האזכרה, היום
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים