שתף קטע נבחר

 

היסטוריה בצה"ל: אלו 13 הטנקיסטיות הראשונות

בתום שמונה חודשים של הכשרה קיבלו הלוחמות את אות הטנקיסט בטקס בלטרון. "הוכחתן לנו שאין אי אפשר - חייכתן לאתגר ועמדתן באתגרים מורכבים", אמר להן מפקד חטיבת ההכשרה

הטנקיסטיות הראשונות של צה"ל (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הטנקיסטיות הראשונות של צה"ל(צילום: דובר צה"ל)

ההכשרה הסתיימה ובפעם הראשונה בצה"ל יש טנקיסטיות: בתום שמונה חודשים הסתיימה היום (ג') ההכשרה הראשונית של לוחמות הטנקים במערך הגנת הגבולות. 13 טנקיסטיות, שיעברו בימים הקרובים לשלב ההתנסות המבצעית בטנקים, קיבלו בטקס בלטרון, לראשונה בהיסטוריה של חיל השריון, את אות הטנקיסט.

 

בתקופה הקרובה יתחילו השיריונריות את הפרק הבא בשירותן הצבאי - ויתפסו לראשונה קו בגבול הדרומי. בסביבות חודש מרס, בתום התעסוקה המבצעית, יסוכם תהליך ההתנסות, ויוחלט אם להמשיך למחזור הכשרה נוסף לביצוע משימות בט"ש במסגרת גדודי חי"ר גבולות. כמו כן, יוחלט אם להוציא חלק מהלוחמות לקורס מפקדות טנקים.

מקבלות את אות הטנקיסט בטקס בלטרון (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מקבלות את אות הטנקיסט בטקס בלטרון(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

"אנחנו עומדים היום בפני היסטוריה קטנה", אמר מפקד חטיבת ההכשרה, אל"ם מורן עומר, בטקס שנערך באתר ההנצחה "יד לשריון", בראשות קצין השריון הראשי, תא"ל גיא חסון. "לראשונה נעניק את אות הטנקיסט על דש בגדיהן של לוחמות צה"ל".

 

"אתן נבחרתן להשתתף בהכשרה ייעודית שבחנה את השתלבות הנשים בתפקידי לחימה בטנקים - לצורך הגנת הגבולות", הדגיש מפקד חטיבת ההכשרה. "דרשנו מכן לעשות הכשרה מלאה וארוכה, זאת לאחר שהוכשרתן באופן מלא כלוחמות מערך הגנת הגבולות - משימה לא פשוטה לכשעצמה, ועשיתן אותה בהצלחה".

 

אל"מ עומר הוסיף ואמר ללוחמות: "עמדתן באתגרים פיזיים מורכבים, למדתן את המקצוע ולא פחות חשוב מכך, למדתן לאהוב את עוצמת הפלדה ואת היכולת להפעיל מערכת מתוחכמת כל כך. התנסות ארוכה עוד לפנינו, אך הוכחתן לנו שאין אי אפשר - חייכתן לאתגר וכולנו גאים בכן על הישגיכן". בסיום נאומו פנה לטנקיסטיות ואמר: "ענדו בגאווה גדולה את אות הטנקיסט. אתן היום השריונריות הראשונות של מערך הגנת הגבולות. זכרו תמיד כי מתקדם ככל שיהיה, לא האמל"ח הוא זה שחשוב אלא האדם שבטנק - הוא זה שינצח. ברעות שריונאים!".

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, הלוחמות נבחרו מתוך גדודי החי"ר המעורבים ועברו לבסיס ההכשרות של השריון בשיזפון. שם הוכשרו לתפקידי הלחימה בטנק במשך ארבעה חודשים נוספים.

 

הכשרת הטנקיסטיות הייתה שונה משל הטנקיסטים - והותאמה למשימת הגנת הגבולות. החיילות לא עברו תרגילי מחלקה ופלוגה כמו בכל הכשרה בסיסית, אלא תרגלו משימות של טנקים בביטחון שוטף - כגון קפיצה מנקודה לנקודה, ירי למטרות בטווחים שונים, עבודה משותפת עם כוחות תצפית ומארבים ממושכים.

 

כעת ישתלבו הטנקיסטיות הטריות להתנסות מעשות בגזרות הדרום במשך כשנה, וישתלבו עם לוחמות ולוחמי גדוד קרקל ששומרים על הגבול המערבי.

 

בצה"ל סיימו השנה להקים את 3 הגדודים המעורבים החדשים שיעסקו בהגנת הגבולות. במהלך השנה התגייסו 2,700 צעירות לתפקידי לוחמה, ומדובר בשיא של כל הזמנים. בכיר באכ"א אמר השבוע כי בחינת החיילות לתפקידי שריון תימשך ללא רעשי הרקע, ובסיום הפיילוט יתקבלו ההחלטות הנדרשות להמשך.

 

בצבא הבהירו כי השיקולים לשילוב הלוחמות בשריון נובעים מצורך מבצעי, שכן כוחות שריון משתלבים במשימות הבט"ש בגבולות בצוות הקרב הגדודי. לוחמות טנק מקלות על העומס ביתר גדודי השריון שמתאמנים למלחמה ולגזרות שבהם הסיכוי לחצות גבול הוא גבוה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
הטנקיסטיות הראשונות בצה"ל
צילום: דובר צה"ל
מומלצים