שתף קטע נבחר

 

הקאמבק של קדאפי הבן: "מגן על העם הלובי"

ביולי אשתקד שוחרר סייף אל-איסלאם קדאפי מהכלא על אף שנידון למוות בבית משפט בטריפולי על חלקו במהפכה שהובילה לנפילתו מהשלטון של אביו מועמר, כעת תולים אזרחי לוב תקוות בבן האובד: "הוא עומד במילתו להגן על המדינה"


חוזר לחיק העם. סייף אל-איסלאם קדאפי (צילום: AP) (צילום: AP)
חוזר לחיק העם. סייף אל-איסלאם קדאפי(צילום: AP)

כבר לא אויב עבור עמו: שנה וחצי לאחר ששוחרר מהכלא בגין הרשעתו בביצוע פשעי מלחמה במהלך ההפיכה בלוב, סייף אל-איסלאם קדאפי, בנו של שליט לוב לשעבר מועמר קדאפי, מוביל את המאבק נגד ארגוני הטרור הקיצוניים במדינה.

 

ה"גרדיאן" הבריטי פרסם היום (ד') כי אזרחי לוב תולים תקוות בבנו של קדאפי, שהיה לא פחות מאויב העם בשנים האחרונות, לאחר ששלטון האב נפל בהפיכה. ביולי 2016 שוחרר קדאפי הבן בחשאי לאחר שריצה שש שנות מאסר ואף נידון למוות.

 

לפי העיתון הבריטי, סייף אל-איסלאם פעל להקמתה של יחידה צבאית, שכבר הצליחה להשתלט על עיר החוף סאברת'ה. "קדאפי הבן נמצא בלוב והוא מחויב לעמוד במילתו עבור העם הלובי להגן על המדינה או למות מוות קדושים עבורה", אמר דוברו של סייף אל-איסלאם. "הכוחות שלו, המורכבים מאנשי שבטים שתומכים בו, נלחמו בדאעש, בכנופיות המהגרים הלא-חוקיים ובגנבי אוצרות הנפט".
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קרבות עזים בלוב נגד דאעש וארגוני הטרור (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרבות עזים בלוב נגד דאעש וארגוני הטרור (ארכיון)(צילום: רויטרס)

עם זאת, לא ברור עד כמה מערך הכוחות שבונה קדאפי חזק מספיק כדי לאפשר לו לחזור לשלטון. מרבית הקרבות התנהלו בין מיליציות של השבטים באזור על השליטה על מסלולי הברחות הנפט. דיפלומטים מעריכים כי לא בטוח שקדאפי יצליח במשימתו.

 

"ההתפתחויות בשטח לא לטובתו", הסביר מטאיה טולדו, בכיר בוועדת החוץ של המועצה האירופית. "הוא יכול לחלום, אבל ספק שיצליח להשיג את מטרתו".

רקס טילרסון עם ראש הממשלה הלובי (צילום: AP) (צילום: AP)
רקס טילרסון עם ראש הממשלה הלובי(צילום: AP)
 

סייף אל-איסלאם קדאפי הציב לעצמו מטרה לחזור לשלטון גם במגרש הפוליטי כשהבחירות יתקיימו בלוב בשנה הבאה. הוא יכול להעמיד את עצמו לבחירת האזרחים למרות כתב האישום שהוגש נגדו בבית הדין הבינלאומי בהאג בשנת 2011 בגין פשעים נגד האנושות.

 

"אנחנו לא שולטים מי מעמיד את עצמו כמועמד בבחירות. זה תלוי בעם הלובי", אמר דיפלומט שמעורה בהכנות לבחירות במדינה. "אפשר לקחת כדוגמה את אוהורו קנייטה, נשיא קניה, שזכה בכהונה שנייה על אף האישום נגדו בבית הדין בהאג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
סייף אל-איסלאם קדאפי
צילום: EPA
מומלצים