יפן תרכוש לראשונה טילים ארוכי טווח
שר ההגנה היפני הודיע כי בכוונת ארצו לרכוש טילים חדשים "כדי להבטיח את יכולתנו להגן על עצמנו באופן יעיל"
שר ההגנה היפני איצונורי אונודרה הודיע כי בכוונת ארצו להצטייד לראשונה בטילים ארוכי טווח לנוכח האיום הגובר מצד צפון קוריאה.
"נממש את תוכנית הטילים כדי להגן על עצמו באופן מספק, כאשר היריבים שלנו נמצאים בטווח, כדי להבטיח הגנה יעילה על המדינה שלנו", אמר אונודרה לכתבים. דובר במשרדו אישר לרשת CNN כי בכוונתם לרכוש טילים מחברת לוקהיד מרטין למטוסי F-15 וכן טילים מחברה נורבגית שיורכבו על מטוסי F-35. הדובר גם ציין כי תקציב הביטחון היפני יגדל כדי לעמוד ברכש הנדרש לאחר שצפון קוריאה שיגרה בשנה החולפת שני טילים שחלפו מעל שטחה של יפן - האחרון התפוצץ במים הכלכליים של המדינה. גם בחודש אוגוסט האחרון שיגרה צפון קוריאה טיל שחלף מעל יפן ונפל בים.
לפני גורמי ממשל ביפן, בכוונתם להצטייד בטילי JASSM-ER של לוקהיד מרטין לטווח ארוך המורכבים על מטוסים. טילים אלו עשויים להגיע לטווח של 926 קילומטרים: "החשיבה בנוגע לטילים כיום היא שעדיף כמה שיותר רחוק", אמר גורם במשרד ההגנה בטוקיו. לדבריו, יפן זקוקה לטילים אלו כדי להגן על האיים המרוחקים שלה. עם זאת, צפון קוריאה תהיה בטווח הטילים החדשים. עד כה נמנעה יפן מלרכוש טילי שיוט וחימוש לטווח ארוך - ונסמכה על מטריית ההגנה האמריקנית.
ראש ממשלת יפן שינזו אבה אמר לחברי פרלמנט שאין לו כל כוונה לשנות את התפקידים של יפן וארצות הברית. כשנשאל בנוגע לאפשרות תקיפת בסיסי האויב, השיב שממשלתו נדרשת לשקול את כל האפשרויות כאשר הדבר נוגע להגנה על חיי אזרחי יפן.
לפני כשבועיים ביצעה צפון קוריאה ניסוי מוצלח בטיל בין-יבשתי חדש מסוג "הוואסונג 15" שיכול להגיע לכל שטחי ארצות הברית. על פי הודעת הטלוויזיה הממלכתית, הטיל עף למרחק של כ-950 קילומטרים במשך 53 דקות והגיע לגובה של 4,475 קילומטרים. בהודעת פיונגיאנג נמסר: "השגנו את מטרתנו ההיסטורית - להפוך למדינה גרעינית". קודם לכן הקפידה צפון קוריאה לשגר טילים בכל חודשיים או שלושה. הטיל ששיגרה ב-15 בספטמבר עבר מעל צפון יפן ועורר בהלה.
שר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, אמר בעקבות השיגור כי הטיל הגיע גבוה יותר מכל טיל אחר שצפון קוריאה שיגרה עד כה. כשעתיים אחרי הניסוי אמר הנשיא האמריקני דונלד טראמפ: "זה מצב שנטפל בו". עם זאת, הוא הדגיש כי השיגור אינו משנה את הגישה של ארה"ב לבעיה הצפון קוריאנית.