שתף קטע נבחר
 

במקום ה-1 באפליקציות: ארנק לביטקוין

האפליקציה Coinbase עקפה את סנאפצ'ט, אינסטגרם, יוטיוב ואפילו את וואטסאפ בחנות האפליקציות של אפל. בינתיים שווי הביטקוין בירידה - לאחר שרשם שיא של כ-17 אלף דולר בסופ"ש

שיגעון הביטקוין, שערכו הרקיע שחקים בשבועות האחרונים , משפיע גם על חנות האפליקציות: אפליקציה של ארנק אלקטרוני, שבו ניתן להחזיק את כל המטבעות הווירטואליים שקיימים בשוק - כמו ביטקוין ואתריום, הגיע למקום הראשון בחנות האפליקציות של אפל.

 

האפליקציה Coinbase עקפה כך את סנאפצ'ט, אינסטגרם, יוטיוב ואפילו את וואטסאפ בחנות האפליקציות.

 

 (shutterstock) (shutterstock)
(shutterstock)

 

נכון לשעה 10:00 בבוקר עומד שער הביטקוין על כ-13,500 דולר. בסוף השבוע הוא הגיע לשער של 17,117 דולר.

 

המטבע פתח את שנת 2017 בשווי של פחות מ-1,000 דולר ומאז החל המרוץ: בחודש אוקטובר חצה שווי המטבע את רף ה-5,000 דולר, וכעבור פחות מחודשיים זינק השווי שוב ושוב. 

 

גם זה קרה. אתר ישראלי שמוכר בביטקוין. ארכיון    (צילום: אורי דווידויץ)

גם זה קרה. אתר ישראלי שמוכר בביטקוין. ארכיון    (צילום: אורי דווידויץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה זה ביטקוין?

מדובר במטבע וירטואלי, למעשה קוד תוכנה מוצפן, שפיתח יזם המכונה "סאטושי נקאמוטו" לראשונה ב-2008. אין זה מטבע פיזי, לכן אין לו צבע או צורה, וכשהוא עובר מיד ליד, הוא עושה זאת בצורה ישירה וממוחשבת, ללא כל אמצעי מתווך. הזהות או הכתובת של כל "מטבע" כזה הן למעשה רצף של ספרות ואותיות, בדרך כלל 33-27 תווים, שהוא ייחודי ובלתי ניתן להעתקה. התנועה של המטבע מתבצעת בזירות מסחר שקיימות ברחבי העולם וגם בישראל. 

 

מאיפה הוא מגיע ואיפה שומרים אותו?

כסף מסורתי נוצר למעשה על ידי המדינה, שמדפיסה את השטרות ומייצרת את המטבעות, אולם במטבע הביטקוין הסיפור הוא שונה. במקרה הזה הכסף נוצר על ידי המשתמשים עצמם, אלו שחברים ברשת הגדולה של משתמשי הביטקוין.

 

התהליך נקרא "כרייה": ברגע שמחשב כלשהו ברשת הביטקוין מפענח את ההצפנה של תהליך העברת הביטקוין מגורם לגורם, הוא זכאי לתגמול כלשהו במטבע מסוג ביטקוין. בעבר היו התגמולים הללו גדולים, אולם בשיטת ייצור הכסף הזה התגמול יורד מעסקה לעסקה, וכך נוצרים (או נכרים) פחות ופחות ביטקוינים. פירושו של דבר הוא שיגיע הזמן שלא ייווצרו יותר מטבעות כאלו, ולפי החישוב המסובך מעט, מספר המטבעות שנוספים למאגר יורד בכל ארבע שנים ב-50 אחוזים. התהליך עצמו יסתיים ב-2140, כאשר בשוק יהיו בדיוק 21 מיליון מטבעות ביטקוין ואפילו לא אחד יותר.

 

את המטבעות הללו שומרים בארנק אלקטרוני, תוכנה שמחוברת לרשת של מטבעות הביטקוין ושם נמצאים כל הפרטים על המטבעות שיש למשתמש ותיעוד של היסטוריית ההעברות. הארנק גם משמש ככלי להעברת המטבעות, ובלעדיו לא תוכלו להיות חלק מענף הביטקוין. התיעוד, אגב, חשוב מאוד מכיוון שהוא אינו מאפשר לזייף מטבעות או לייצר מטבעות חדשים; הרי כל עסקה מופיעה, מתועדת ומאושרת בכל מחשבי הרשת, כך שהעברה של כסף שאין לו תיעוד לא תאושר כלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים