דיירת חדשה בירושלים: הכרישה לוליטה
חצי שנה לאחר שכרישה מסוג חול נמרי הגיעה לאקווריום ישראל בירושלים, הועברה לוליטה בת השנה וחצי למיכל עצום, שבו תחיה עם בעלי חיים ימיים נוספים. "היא עדיין תינוקת ששוקלת 18 ק"ג, רגועה וידידותית", מספר פבלו דיטיניס, המטפל הראשי. "היא תגדל למשקל של כ-200 ק"ג ולאורך של יותר משלושה מטר"
טורפת-על בירושלים
אתמול (ב') הועברה לוליטה למכל חדש, שבו 1.6 מיליון ליטר מים, המדמה את הסביבה הימית. "היא מרגישה מעולה במכל החדש. היא מאוד רגועה, ולא מלחיץ להיות בנוכחותה בתא המים. לוליטה מצליחה לזהות אותי ויודעת מתי אני מגיע עם מזון. אנחנו עורכים הפרדה ברורה בין שהות של צולל במכל לבין האכלה כדי שבעל החיים לא יקשר נוכחות של אדם במכל למזון".
לדבריו, זמן קצר לאחר העברתה למכל חל שינוי ברור בהתנהגות הדיירים, בהם שישה טריטונים נקודים, בוּרים ודגים נוספים. "היא נמצאת בחלק העליון בשרשרת המזון, וכל הדגים יודעים זאת. הדגים הקטנים חזרו להתלהק, הטריגונים הנקודים, שבדרך כלל נוהגים לנוח ולשחות בסמוך לתחתית המכל, החלו לשחות כל הזמן. דגי הבורי והלברק לא בורחים ממנה אלא מחפשים את קרבתה, ככל הנראה כדי להרגיש מוגנים יותר".
לוליטה מואכלת חמש פעמים בשבוע בכמויות מדודות כדי לשמור על משקלה. "אנחנו מספקים לה מזון בכמות הנחוצה לה להמשיך לגדול ולשמור על משקל תקין. בעתיד יצטרפו עוד מספר כרישים ללוליטה".
לדברי היזמים, בבניית האקווריום, שנמשכה שמונה שנים, הושקעו למעלה מ-100 מיליון שקלים. כעת, בתקופת ההרצה הראשונית, הוא פתוח למבקרים בהרשמה מראש. במקום אלפי דגים ובעלי חיים ימיים שיובאו מרחבי העולם, בהם סוסוני ים, צבי ים, מדוזות וכרישים, והם מאכלסים תצוגות המדמות את הסביבה הימית של הים התיכון והים האדום. היזמים מוסיפים כי מטרת האקווריום היא להעלות את המודעות הציבורית לשימור הטבע הימי.