כ-200 אלף משתתפים: הרב שטיינמן הובא למנוחות
המונים השתתפו בבני ברק במסע ההלוויה של הרב אהרון לייב שטיינמן, מנהיג הזרם הליטאי, שהלך הבוקר לעולמו בגיל 104. יותר מ-90 בני אדם נזקקו לטיפול רפואי בשל הדוחק והצפיפות, שישה פונו לבית חולים. בעקבות המסע: חסימות כבישים ועומסי תנועה
ראש ישיבת פוניבז' הרב גרשון אדלשטיין, שמסומן כאחד מיורשיו של שטיינמן, אמר בתחילת מסע ההלוויה: "הרב ביקש לא להספיד, אבל חייבים לדבר על הצער, הצער שאנחנו חשים בלכתו. כמו שמש, אפשר לחיות בלי שמש? בלי הרב חסר לנו אור ושמש. שמש של תורה".
"אבד לעם היהודי מגדלור מרכזי של מוסר"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לשטיינמן ואמר: "אבד לעם היהודי מגדלור מרכזי של רוח, מורשת ומוסר. הרב שטיינמן העמיד דורות של תלמידים שימשיכו לשאת בגאון את לפיד התורה. ערב חג החנוכה, בו אנו מציינים את הניצחון על גזרות היוונים שאסרו על חוקי התורה, עולם הישיבות פורח. ראש הישיבה יצק חוליות חשובות בשרשרת התורה בת אלפי השנים, וזכרו ישכון לעד בדפי הנצח של מורשת עמנו".
"מרן הגאון הרב שטיינמן היה מנהיג שנשא על כתפיו את כל כובד הקיום של העם היהודי", אמר הבוקר הנשיא ראובן ריבלין. הנשיא הוסיף כי "למרות עמדותיו הנחרצות הוא ידע להעביר את מסריו בנועם, ברכות ומתוך אהבה גדולה לכל יהודי. הרב שטיינמן התווה דרך לאין-ספור יהודים, והסתלקותו מותירה היום תחושת יתמות עמוקה".
הרב הראשי לישראל דוד לאו סיפר בריאיון לאולפן ynet על דמותו המיוחדת של הרב שטיינמן: "מי שהכיר מעט את הבית שלו כבר יכול היה להתרשם. צניעות נדירה, הסתפקות במועט בצורה לא רגילה. יהודי צנום, שקט, שלכאורה כל עולמו הוא בית המדרש וכל עולמו רק לשבת בישיבה, ואתה נכנס אליו, מתייעץ אליו בכל נושא, בכל תחום. השכל הישר, פיקחות נדירה".
שטיינמן, יליד 1913, כונה ברחוב החרדי הגראי"ל (ראשי התיבות של תוארו ושמו – הגאון רבי אהרון יהודה לייב) או "ראש הישיבה" (זכר לתקופה שבה עמד בראש ישיבת פוניבז' לצעירים). בציבור הרחב הוא מוכר בעיקר כמנהיג הזרוע הפוליטית של דגל התורה, התנועה הליטאית השותפה ביהדות התורה, ונשיא מועצת גדולי התורה שלה.
לקראת הלווייתו של שטיינמן נחסם כביש 4 ממחלף גנות עד מחלף מורשה בשני הכיוונים, והוא ייפתח רק בשעה 18:00. גם כביש 471 ממחלף שעריה עד מחלף בר אילן נחסם לתנועה. המשטרה מסרה כי לא תתאפשר הגעה של כלי רכב פרטיים להלוויה. הציבור מתבקש להשתמש בתחבורה ציבורית.
בעקבות ההלוויה חלו שינויים במסלולי האוטובוסים של חברת אגד. עד לפתיחת צירי התנועה החסומים נסעו האוטובוסים בצירי נסיעה חלופיים, דרך רחוב ז'בוטינסקי וכביש מספר 4 באזור גהה (שלפי המשטרה נחסם מגנות עד מורשה), ללא כניסה לבני ברק.