יש לכם הון לא מדווח? נוהל "גילוי מרצון" הוארך בשנתיים
רשות המסים הודיעה על המשך נוהל "גילוי מרצון", המאפשר לישראלים שלא דיווחו כנדרש על כלל הכנסותיהם והונם, לשלם את המיסים ובכך להימנע מהליכים פליליים
רשות המסים הודיעה היום (ג') כי היא מאריכה את הוראת השעה לנוהל גילוי מרצון, המאפשר לישראלים שעברו על החוק ולא דיווחו כנדרש על כלל הכנסותיהם והונם, לשלם את המסים כדין ובכך להימנע מהליכים פליליים.
על פי הוראות הנוהל, נישום יוכל לגלות את נכסיו ולהצהיר על הכנסותיו שלא דווחו, לשלם את המס הנגזר מהן וזאת אם יעמוד בתנאים המפורטים בנוהל. בין התנאים, הדרישה לכך שהגילוי יהיה כן, מלא ובתום לב וכן שבמועד הפנייה לא נערכת בדיקה או חקירה ברשות המיסים בעניינו של הפונה.
במסגרת נוהל הגילוי מרצון שפורסם היום, המבקשים ישלמו מס כדין כמתחייב מהגילוי, ורשות המיסים מתחייבת, באישור פרקליטות המדינה, שלא יינקטו הליכים פליליים כנגד אותם נישומים שיעמדו בתנאי הנוהל וישלמו את מלוא המס הנגזר מהליך הגילוי.
יש לציין כי הנוהל כולל שלושה מסלולים: מסלול רגיל, מסלול מקוצר - במקרים בהם ההון שלא דווח אינו עולה על 2 מיליון שקל וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על חצי מיליון שקל, וכן מסלול אנונימי - בשונה מהמסלול הרגיל, הנישום חושף את זהותו רק לאחר שהגיע להסכם שומה אל מול רשות המיסים.
הנוהל החדש יהיה בתוקף עד סוף שנת 2019, למעט המסלול האנונימי שיהיה בתוקף עד סוף שנת 2018.
לדברי רשות המיסים, במסגרת הליך גילוי מרצון הנוכחי עד נובמבר 2017 הוגשו 7,549 בקשות לגילוי מרצון, מהן 4,620 במסלול האנונימי, 1,436 במסלול המקוצר 1,493 במסלול הרגיל. כמו כן, נחשף במסגרת הנוהל הון המוערך ב-30 מיליארד שקל, שייכנס למערכות הדיווח השוטפות ברשות המסים.
מנכ"ל רשות המסים, משה אשר, מציין כי על רקע היישום הצפוי בישראל של הסכם ה-CRS לחילופי מידע אוטומטיים בין רשויות המס, ולאור הגברת המאבק בהון השחור ומאמצי רשות המיסים לחשוף את ההון הלא מדווח בישראל, "פרסום הנוהל החדש נועד לתת הזדמנות למי שטרם הסדיר את ענייניו מול רשות המיסים לתת גילוי מלא של נכסיו והכנסותיו הבלתי מדווחים ולשלם את המס המתחייב".