משרד המשפטים נגד המשטרה: "מאותתים על רצון לחקור את שטייניץ. רק היועמ"ש יחליט"
מתיחות גוברת בין משרד המשפטים למשטרה סביב חשיפת "ידיעות אחרונות" ו-ynet על החשדות לפיהם מיקי גנור הזרים תרומות אסורות לקמפיין הבחירות של השר יובל שטייניץ. בכירים במשרד המשפטים טוענים: הפרסום - תרגיל משטרתי שמטרתו הפעלת לחץ על היועמ"ש מנדלבליט
מתיחות בין משרד המשפטים למשטרה סביב החשדות לפיהן מיקי גנור, עד המדינה בפרשת הצוללות, הזרים תרומות אסורות לקמפיין הבחירות של השר יובל שטייניץ באמצעות "קופים" שפעלו בשמו. גורמים במשרד המשפטים בטוחים כי המשטרה מאותתת להם כי היא רוצה לחקור את שר האנרגיה ובהודעה חריגה שהוציא דובר משרד המשפטים נמסר כי "ההחלטה לאשר חקירה של שר איננה מסורה בידי המפכ"ל".
אתמול (ה') נחשף ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet כי גנור סיפר איך קיבל רשימות של אנשים מדוד שרן, לשעבר ראש לשכתו של שטייניץ במשרד האוצר, והתבקש להעביר להם כסף כדי שיתרמו לקמפיין הבחירות של שטייניץ בליכוד בשנת 2012. לטענת גנור, אלו היו חלק מכספי השוחד שהעביר לשרן, והשאלה שנשאלה היא האם השר שטייניץ ידע.
אלא שלמרות שכל הסביבה הקרובה של שטייניץ נחקרה כבר לפני כמה שבועות, ועל אף רצון המשטרה לשמוע את גרסתו של השר עצמו - לא ניתן אישור עד כה לחקור אותו. בעקבות הכתבה גורמים בכירים במשרד המשפטים חשדו כי חשיפת המידע היא חלק מתרגיל משטרתי לאלץ את היועמ"ש אביחי מנדלבליט לתת אישור לחקור את שטייניץ. יש לציין שגם במשרד המשפטים נחשפו לחשדות הקשים שעלו מחקירת דוד שרן ומעדותו של מיקי גנור, וגם בסיכומי העבודה שלהם עולים החשדות והשאלות אל מול פעילות של שטייניץ.
כאמור, בשעות הצהריים הוציא דובר משרד המשפטים הודעה נגד המשטרה והמפכ"ל אלשיך ובה נמסר: "מבחינת היועץ המשפטי לממשלה והפרקליטות לא חל שום שינוי בעניינו של השר שטייניץ בעת האחרונה, ובכל מקרה יובהר כי ההחלטה לאשר חקירה של שר איננה מסורה בידי המפכ"ל, אלא מצויה בידי היועץ המשפטי לממשלה".
גורמים במשטרה נדהמו לאור נוסח ההודעה שהגיעה ממשרדו של מנדלבליט והצביעו על עוד הידרדרות ביחסים בין לשכת המפכ"ל ללשכת היועמ"ש - זאת על רקע חילוקי דעות בנושא חקירות אישי ציבור. "אנחנו מבינים היטב מה ניסו לעשות פה", אמרו גורמים במשרד המשפטים. מנגד, במשטרה סירבו להתייחס לנושא.
לפני כעשור תרם גנור לשטייניץ כספים עבור התמודדותו בפריימריז בליכוד. רק בספטמבר האחרון נחקרו באזהרה במסגרת תיק 3000 כמה ממקורביו של שטייניץ, ובהם איש העסקים גרי חכים, פעיל ליכוד וקרוב משפחתו של השר, ואביעד שי, יועצו לשעבר, בחשד למעורבות בפרשת השחיתות. רמי טייב, יועצו הפוליטי של שטייניץ, אף נעצר בחשד כי תיווך לשוחד.
לטענת המשטרה, כך פעלה שיטת השוחד: שרן (שגם כיהן כראש הסגל לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו), גייס את גנור כדי לסייע לבחירתו של שטייניץ. שרן, כזכור, נעצר בספטמבר גם כן בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים.
לפי החשד, גנור מימן חלק לא מבוטל מהקמפיין של שטייניץ באמצעות תרומות פיקטיביות שהעביר דרך "קופים" (תורמים פיקטיביים) במטרה לעקוף את חוקי המימון שמגבילים את גובה התרומות הפוליטיות. וכך, לכאורה, גייס שרן "קופים", ותיאם עימם שישמשו צינורות להעברת הכספים האסורים של גנור שבסופו של דבר הגיעו לקמפיין של שטייניץ. במשטרה חוקרים אם הייתה תמורה כלשהי לכספים שלכאורה סיפק גנור.
כל המעורבים הכחישו את החשדות נגדם. עו"ד איתן מעוז, פרקליטו של שרן, סירב אמש להגיב לידיעה. בעבר טען השר שטייניץ כי הוא "המום" מהפרסומים נגד מקורביו והכחיש כל קשר לפרשה. אמש נמסר מלשכתו: "אין לנו מושג במה מדובר".