שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: טבע עלתה ב-7.6% ועקפה את השווי של צ'ק פוינט

המדדים המובילים הוסיפו עד 1.2% כשהמשקיעים ממתינים לפרסום החוק הנוגע לרפורמת המסים הגדולה; טבע התחזקה לאחר תוכנית ההתייעלות האגרסיבית, ולאחר שהודיעה היום על השקת גרסה משלה של תרופת ויראד של חברת גיליאד; מניית H&M ברמתה הנמוכה מאז 2009; הנפט בירידה שבועית שלישית ברציפות

שוב מהפך: טבע עקפה את צ'ק פוינט. לאחר שעלתה אתמול ב-10% בעקבות ההודעה על תוכנית הקיצוצים הגדולה, רשמה היום מניית טבע עלייה של 7.6% ובכך עקפה שוב את שווי השוק של צ'ק פוינט(106.970.63%). שוויה של טבע עומד עתה על 18.24 מיליארד דולר, ושל צ'ק פוינט על 17.37 מיליארד דולר. שלשום, עם ההכרזה על תוכנית הקיצוצים , עמד שוויה של חברת התרופות על כ-16 מיליארד דולר.

 

המשקיעים בוול סטריט מעודדים מההתקדמות באישור רפורמת המס הגדולה: דאו ג'ונס עלה ב-0.6% (1.3% בסיכום שבועי), נאסד"ק - ב-0.9% (1.4%) ו-S&P 500 עלה ב-1.2% (0.9%). זהו שבוע רביעי ברציפות של עליות בדאו ג'ונס וב-S&P 500.

 

ברקע למסחר

הנפט נחלש השבוע. הנפט הגולמי עלה היום ב-0.5% וננעל ברמה של 57.3 דולר לחבית. בסיכום שבועי נרשמה ירידה של 0.1% במחירו - שבוע שלישי ברציפות של ירידות - זאת על רקע דאגת המשקיעים מעלייה בתפוקה על ידי יצרניות הנפט בארה"ב תוך ניצול הקיצוץ שבו נוקטות מדינות אופ"ק ויצרניות אחרות.

 

ואכן, לפי נתונים שפורסמו אתמול אספקת הנפט בארה"ב עלתה בשבוע שעבר ב-73 אלף חביות ליום לרמה של 9.78 מיליון חביות. עם זאת, לפי נתוני חברת בייקר היוז, מספר האסדות הפעילות במדינה זו ירד בשבוע שעבר בארבע ועמד על 747. הברנט איבד היום 0.1% וננעל ברמה של 63.2 דולר לחבית, ובסיכום שבועי איבד 0.3% - גם במקרה זה מדובר בשבוע שלישי רצוף בו הוא ננעל במגמה שלילית.

 

עלייה קלה בזהב. מחיר הזהב עלה היום קלות - ב-40 סנט לאונקיה וננעל ברמה של 1,275.5 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי התחזק ב-0.7% - העלייה השבועית הראשונה מאז חודש. להערכת אנליסטים, העלאת ריבית הפד ותחזית האינפלציה שלו מתומחרת במחיר הזהב. לדברי מארק או'בריאן מחברת GoldCore, "התחזית לזהב היא חיובית. ינואר בד"כ חודש טוב להחזקה במתכות יקרות, ובייחוד זהב".

 

מדד פוטסי בבריטניה עלה ב-0.6%, דאקס בגרמניה התחזק ב-0.3% וקאק בצרפת נחלש ב-0.2%. מדד סטוקס 600 האזורי ירד ב-0.2%, בהובלת מגזר הקמעונאות שאיבד 2% מערכו.

 

לפני פתיחת המסחר פורסם נתון הייצור התעשייתי לחודש נובמבר בארה"ב, ולפיו נרשמה עלייה של 0.2%, בעיקר בשל חידוש פעילות בתחום הגז והנפט לאחר סופות ההוריקן, ולעומת צפי ל-0.4%. עם זאת, הנתון לחודש אוקטובר תוקן כלפי מעלה - מ-0.9% ל-1.4%.

 

הפד של ניו יורק פרסם כי מדד הייצור של אמפייר סטייט ירד בדצמבר זה החודש השני ברציפות - במקרה זה ירידה ל-18 נקודות מ-19.6 בנומבמבר. ההזמנות החדשות ירדו ב-1.2 נקודות ל-19.5, והמשלוחים עלו ב-4 ל-22.4 נקודות. מספר המועסקים ירד ב-6.4 נקודות ל-5.1.

 

מנהיגי האיחוד האירופי הסכימו היום לעבור לשלב השני של השיחות עם בריטניה על יציאת המדינה מהאיחוד. מנהיגי 27 מדינות החברות באיחוד האירופי קבעו שהושגה התקדמות משמעותית מספיק בחודשים האחרונים וכי הם נכונים כעת להתחילת בשיחות הסחר עם המדינה. דונלד טאסק, נשיא המועצה האירופית, בירך בטוויטר את ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי. ההחלטה נתקבלה במהלך הכינוס של המנהיגים האירופיים בבריסל.

 

עודפי הסחר של גושי האירו הצטמצמו באופן משמעותי באוקטובר, על רקע ירידה בייצוא. ירידה זו נחשבת לחריגה, על רקע קצב הצמיחה המהיר מהצפוי בגוש היורו מתחילת השנה. הייצוא מגוש האירו ירד ב-2.4% לעומת ספטמבר, בעוד הייבוא עלו ב-0.6%. כתוצאה מכך, היצוא עלה על הייבוא ב-19 מיליארד אירו והיקפו עמד על 22.4 מיליארד אירו. לשם השוואה, בספטמבר עודפי הסחר עמדו על 24.5 מיליארד אירו.

 

במקביל ננעלו בורסות אסיה בירידות. חריג למגמה זו היה מדד קוספי הדרום קוריאני שעלה ב-0.5%. אתמול עבר המדד 90 דקות לפני תום המסחר מעלייה של 1.4% לירידה של 0.4%. הירידה יוחסה לעדכון רבעוני של מדדי האופציות והחוזים העתידיים, מה שהוביל למסחר כבד לקראת תום המסחר.

 

ביפן הבוקר התנהל המסחר כמו רכבת הרים: לאחר ירידות חריפות בהובלת חברות הסלולר ועל רקע הלחץ מהין המתחזק, ניקיי עבר לעליות לאחר הפסקת הצהרים. אבל העליות לא נמשכו זמן רב והמדד ירד ב-0.6% והשלים ירידה זהו יום המסחר הרביעי ברציפות. גם בורסת שנגחאי איבדה גובה והמסחר בה ננעל בירידה של 0.8%.

 

בהונג קונג ירד מדד ההאנג סנג ב-1.1% בהובלת מניות הפיננסים הסיניות. המדד המרכזי בסינגפור ירד ב-0.5%, על רקע ירידות שערים של מניות הבנקים. מדד הסנסקס ההודי עלה ב-0.8%, על רקע סקרים המצביעים על המשכיות בבחירות במדינת גוז'ראט.

 

 

מניות מרכזיות

המסחר באירופה: מניית חברת האופנה H&M איבדה היום כמעט 13% מערכה לאחר דו"חות רבעוניים מאכזבים, והיא ברמתה הנמוכה מאז שנת 2009. דויטשה טלקום הביעה הסכמה לרכוש את חברת Tele2 ההולנדית שהתחזקה ב-1%, לאחר שכבר נסחרה בעליות של 6%.

 

מניית אורקל צונחת בכמעט 6% - הירידה החדה מזה כשלושה חודשים - לאחר שאתמול בלילה מסרה נתונים מאכזבים לגבי המכירות בתחום מחשוב הענן. אלה אמנם רשמו עלייה של 44% ל-1.52 מיליארד דולר ברבעון הפיסקאלי השלישי, אך הצפי היה ל-1.55 מיליארד דולר. במקביל, העליות במדדים המובילים מתחזקות ב-0.7%.

 

מניית רשת הקמעונאות השבדית H&M צנחה על רקע ירידה של 4% במכירות ברבעון הרביעי (שעל פי ספירת החברה מסתיים ב-30 בנובמבר) לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל-6 מיליארד דולר. המכירות שנרשמו בפועל היו הרבה מתחת לציפיות המוקדמות של רשת האופנה.

 

מניית חברת התעופה ריאנאייר ירדה לאחר שהודיע כי תכיר בהתאגדות של ועדי הטייסים בחברה. הנהלת ריאנאייר ביקשה מהטייסים שלא לנקוט בצעדים הארגונים שהיו אמורים לצאת לדרך בשבוע הבא - זאת על מנת לאפשר לכל הנוסעים להגיע ליעדיהם לפני החגים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים