שתף קטע נבחר

 

מזכיר ההגנה: "טילי צפון קוריאה לא מסוגלים לפגוע בארה"ב"

ג'יימס מאטיס אמר בפנטגון כי הוא לא מאמין שלצפון קוריאה יש יכולת לפגוע בשטח ארה"ב באמצעות הטילים. "הניסויים עדיין לא הוכיחו כי היא מאיימת עלינו". דבריו מתיישבים עם הסברי מומחים ולפיהם המדינה המבודדת ממשיכה לשגר את הטילים במסלול אנכי - ולא בקשת שמאפיינת טיל בליסטי

"צפון קוריאה לא הוכיחה שהיא מסוגלת לאיים עלינו". מזכיר ההגנה מאטיס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"צפון קוריאה לא הוכיחה שהיא מסוגלת לאיים עלינו". מזכיר ההגנה מאטיס(צילום: רויטרס)

מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס אמר אתמול (ו') כי הוא לא מאמין שלצפון קוריאה יש יכולת לפגוע בשטחה של ארצות הברית באמצעות טילים בליסטיים. במהלך תדריך בפנטגון אמר מאטיס כי שיגורי הטילים של המדינה המבודדת "עדיין לא הוכיחו כי היא מסוגלת לאיים עלינו כרגע".

 

מאטיס הוסיף כי ארה"ב עוקבת אחר המצב. ברשת CNN צוטט מאטיס אומר כי "אנחנו עדיין בודקים ומנתחים את הראיות, זה לוקח זמן".

 

מזכיר ההגנה: "כל איום ייענה בעוצמה"    (צילום: רויטרס)

מזכיר ההגנה: "כל איום ייענה בעוצמה"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפני כשבועיים וחצי הודיעה צפון קוריאה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל בין-יבשתי חדש מסוג "הוואסונג 15" שיכול להגיע, לטענתה, לכל שטחי ארצות הברית. על פי הודעת הטלוויזיה הממלכתית, הטיל עף למרחק של כ-950 קילומטרים במשך 53 דקות והגיע לגובה של 4,475 קילומטרים. בהודעת פיונגיאנג נמסר: "השגנו את מטרתנו ההיסטורית - להפוך למדינה גרעינית".

 

לאחר אותו שיגור, מאטיס אמר כי הניסוי מוכיח כי צפון קוריאה פועלת לפתח תוכנית לייצור טילים שמסוגלים לפגוע "בכל מקום בעולם". הוא אמר כי פעולותיה של צפון קוריאה "משקפות מאמץ מתמשך לבנות איום - איום של טילים בליסטיים שיסכן את שלום העולם, השלום האזורי וכמובן את ארה"ב עצמה".

קים ובכירים במערך הטילים מרוצים מהצלחת הניסוי (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ובכירים במערך הטילים מרוצים מהצלחת הניסוי(צילום: AP)

שיגור הטיל האחרון של צפון קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיגור הטיל האחרון של צפון קוריאה(צילום: AFP)

דבריו של מאטיס אתמול מתיישבים עם הערכה טכנית שקבעה כי השיגור למעשה לא הוכיח יכולת כזו. "יש לי ספק רב לגבי היכולות של ה'הוואסונג 15'", אמר הגנרל לשעבר פטריק אוריילי, בעבר ראש הסוכנות להגנה מפני טילים בפנטגון. אוריילי ומומחים אחרים הסבירו כי צפון קוריאה ממשיכה לשגר את הטילים במסלול כמעט אנכי כלפי מעלה - ולא בקשת פרבולית שמאפיינת טיל בליסטי.

 

מיד לאחר השיגור אמר מאטיס כי הטיל הגיע גבוה יותר מכל טיל אחר שצפון קוריאה שיגרה עד כה. כשעתיים אחרי הניסוי אמר הנשיא האמריקני דונלד טראמפ: "זה מצב שנטפל בו". עם זאת, הוא הדגיש כי השיגור אינו משנה את הגישה של ארה"ב לבעיה הצפון קוריאנית.

 

שיגור הטיל הבליסטי האחרון התרחש בשעה שהמתיחות בין וושינגטון לפיונגיאנג היא החריפה ביותר זה עשרות שנים. בחודשים האחרונים איימה צפון קוריאה לתקוף את ארה"ב בטילים בליסטיים ובנשק הגרעיני שהיא מפתחת, והנשיא טראמפ איים מנגד להמיט על צפון קוריאה חורבן שכמותו העולם לא ראה.

 

בעקבות סדרה של שיגורי טילים וניסויים גרעיניים שצפון קוריאה עשתה לאחרונה הטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם סנקציות נוספות, והפעם גם סין ורוסיה, השומרות על יחסים קרובים יחסית עם פיונגיאנג, תמכו במהלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שר ההגנה ג'יימס מאטיס הצהרה ב בית הלבן ארה"ב על הפצצת צפון קוריאה
צילום: רויטרס
מומלצים