סוף סוף: נתונים מטיפת חלב יהיו זמינים לרופאים ולהורים
משרד הבריאות החליט "לשחרר" את המידע הנאסף בתחנות טיפת החלב, ובשבועות הקרובים יוכלו רופאי הילדים לגשת למידע הנאסף על אודות הילדים הנבדקים. נתונים כמו גובה, משקל, היקף ראש וחיסונים, שהיו נעולים עד כה, יהיו זמינים בקרוב גם באתרי קופות החולים בכפוף לקוד גישה
סוף לחוסר התקשורת בין רופאי הילדים לטיפות חלב: משרד הבריאות סיים את הליך המחשוב של תחנות הבריאות לאם ולילד, והחל בשבועות הקרובים, הנתונים הנאספים בתחנות יהיו חשופים לעיניהם של רופאי הילדים. בהמשך יתפרסמו הנתונים גם באתרי האינטרנט של הקופות וניתן יהיה לגשת אליהם בכפוף לקוד גישה אישי.
בשנים האחרונות פעלו תחנות טיפת חלב של משרד הבריאות וקופות החולים בצורה "נעולה": הביקורים, נתוני המשקל, הגובה, היקף הראש והחיסונים שקיבלו הפעוטות והילדים לא שודרו לרופאי הילדים.
כך קרה שלעתים הורים נאלצו לטרטר עצמם לבדיקות חוזרות במרפאות, רק משום שהנתונים לא שודרו לרופאי הילדים, ומנגד, רופאי הילדים לא ידעו כלל על ממצאים חריגים שנמצאו בבדיקות בטיפת חלב או על חיסונים שקיבלו הילדים.
בשנה האחרונה פעל משרד הבריאות לשחרור המידע במחשבי טיפות החלב והוא חשוף מעתה לקופות החולים שפועלות כך שהנתונים כולם יהיו חשופים גם לרופאי הילדים. בשלב מאוחר יותר ימצאו הנתונים מטיפות החלב גם בכרטיס האישי של כל מבוטח בקופות החולים שעובדות על עיבוד ופיתוח הנתונים.
בישראל פועלות טיפות החלב בתחנות משרד הבריאות, ולמבוטחי שרותי בריאות כללית ומכבי שרותי בריאות – בתחנות אם וילד של הקופות. הנתונים נרשמים במחשבי טיפות החלב ובפנקס הכחול הידני של כל ילד.
הביקורים בטיפת חלב מתבצעים אצל אחות ורופא התפתחות בגיל חודש, 4 חודשים, 9 חודשים, שנה, שנה וחצי, שנתיים, 3 וחצי שנים ובגיל 5 שנים עם סגירת התיק לקראת העלייה לכיתה א'.
"נתונים חשובים שלא הגיעו לרופאי הילדים"
"מחשוב טיפות החלב הוא חלק מפרויקט נרחב למחשוב נתוניו של כל אדם בישראל", אומרת ל-ynet ד"ר חן זמיר, רופאת ילדים ומנהלת הפרויקט במשרד הבריאות. "מדובר בנתונים חשובים שעד כה נותרו רק בטיפות החלב ולא הגיעו אל רופא הילדים, כך שלא הייתה יכולת בקרה על בריאות הילד, על אחוזוני הגובה והמשקל שלו והאם קיבל חיסונים או לא.
"איחוד התיקים הרפואיים הוא פרויקט בעל חשיבות גדולה במשרד הבריאות", מוסיפה ד"ר זמיר, "סיימנו את השלב הראשון של הפרויקט, כאשר כל נתוני הילדים מהלידה עד גיל 6 אוחדו ומעתה הם זמינים גם לרופאים בקופות החולים. אנחנו מקווים שהתקציב שייקבע לשנה הבאה במשרד הבריאות יאפשר להמשיך את הפרויקט הזה, כך שכל אדם יוכל להוציא אפילו מהבית את רשימת החיסונים שקיבל או כל שירות רפואי אחר".
צפו: כל מה שצריך לדעת לקראת הביקור הראשון בטיפת חלב