הקשר המפחיד בין גלידה להתקף לב
לא נותנים ליהנות: אם עד כה היססתם לפני שלקחתם עוד גביע של גלידה בגלל הקלוריות, עכשיו רופאים מזהירים שגלידה בכמות גדולה עלולה לגרום גם להתקף לב
נוהגים לשבת מול הטלוויזיה עם קופסת גלידה פתוחה, כפית ביד ולזלול בהנאה? ייתכן שהלב שלכם בסכנה. רופאים בארה"ב מצאו שאכילת גלידה בכמות גדולה עלולה להעלות את לחץ הדם ובסופו של דבר לגרום להתקף לב.
"להתמכרות לגלידה יש השפעות פיזיולוגיות שעלולות לסכן את מערכת הלב וכלי הדם", אמרה ד"ר מרתה גולטי, ראש המחלקה לקרדיולוגיה באוניברסיטת אריזונה, במאמר שפורסם בסוף השבוע בעיתון ה"ניו יורק טיימס". "אבל בוא נהיה כנים, מיליוני בני אדם אכלו חצי ליטר גלידה - כולל אני בעצמי - ולא קרה לנו כלום".
להיזהר בכמות הגלידה
עם זאת, בעוד רוב האנשים שאוכלים גלידה בתענוג גדול ימשיכו בחייהם ללא שינוי דרמטי, ישנם כאלו שעבורם המאכל המתוק והקריר יכול להיות סיכון של ממש. "מי שנמצא בסיכון גבוה למחלות לב או שבעבר לקה במחלת לב צריך להיות זהיר בצריכת הקלוריות או בהתמכרות לקינוחים עתירי שומן וסוכר בסוף הארוחה", אומרת ד"ר גולטי. גלידה גורמת לעלייה בלחץ הדם ומגבירה את קצב הלב, דבר שעלול לגרום לחסימות ולהפחית את זרימת הדם.
סיבה נוספת להימנע מההרגל המגונה של אכילת ליטר גלידה בפעם אחת היא שלאורך זמן יגרום הדבר לעלייה במשקל, מה שמגדיל את הסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר שבוצע בישראל לפני כמה שנים בדק 209 חולים שעברו התקף לב. החוקרים מצאו שאנשים נוטים לעבור התקפי לב כמה שעות לאחר שאכלו ארוחה עתירת קלוריות. "זה בסדר לאכול גלידה מפעם לפעם - אבל אנחנו ממליצים לאכול במתינות כדי לא להתמכר לטעם המתוק", הזהירה גולטי.
מה צריך לעשות בזמן של התקף לב:
הגלידה עלולה לסכן אתכם
צילום: shutterstock
מומלצים