2,000 אירו לפגישה: איראני "הודה שריגל עבור המוסד"
הטלוויזיה האיראנית שידרה כתבה שבה מודה מדען מקומי שהוא גויס באירופה על ידי שירות ביון זר ומסר לו מידע על מדעני גרעין איראנים שחוסלו ב-2010 על ידי מתנקשים. בכתבה נטען ששירות הביון הוא המוסד הישראלי
הטלוויזיה הממלכתית באיראן שידרה אתמול (יום א') כתבה שבה מדען איראני מודה שהעביר מידע לשירות ביון זר על מדעני גרעין איראנים שחוסלו על ידי מתנקשים ב-2010.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"המחסל מהמוסד" באיראן: כך אימנו אותי בת"א
אחמד רזא ג'לאלי נמצא בכלא האיראני מאז אפריל 2016. בכתבה ששודרה בטלוויזיה האיראנית הוא אמר שבמהלך לימודיו במדינה אירופית, אדם שהזדהה בשם "תומס" ניגש אליו, הציע לו עבודה ומיד גייס אותו לסוכנות ביון זרה. הוא סיפר גם שסוכנות הביון הבטיחה לו להיות אזרח של אותה מדינה. ג'לאלי לא ציין את שם המדינה, אולם הטלוויזיה האיראנית פרסמה תמונות של תעודת זהות שבדית ושל הקולוסאום ברומא.
ג'לאלי, רופא ומדען בארגון סיוע במקרי אסון, אמר שלפני שעזב את איראן עבד בפרויקט עבור משרד ההגנה האיראני, מה שהוביל את מגייסיו - ככל הנראה סוכני המוסד הישראלי - להתחזות לנציגי מדינה אירופית ולנסות להשיג את שירותיו.
הכתבה בטלוויזיה האיראנית הופקה על ידי המחלקה ללוחמה בריגול שבמשרד ההגנה. הקריין בכתבה סיפר שג'לאלי אסף מידע על המדען הפיזיקאי מסעוד עלי מוחמדי ועל מדען הגרעין מג'יד שהריארי. השניים חוסלו על ידי מתנקשים ב-2010. הוא הוסיף שג'לאלי נפגש עם סוכני המוסד לכאורה יותר מ-50 פעם וקיבל מהם 2,000 אירו לפגישה.
בשנת 2012 הוציאה איראן להורג את מג'יד ג'מלי פאשי בגין ההתנקשות בעלי מוחמד. פאשי גם הודה שנה קודם לכן בטלוויזיה האיראנית שהוא עבר הכשרה לקראת ההתנקשות במתקן של המוסד ליד תל אביב.
לפחות ארבעה מדעני גרעין איראנים נהרגו בין 2010 ל-2012. איראן מאשימה את ישראל ואת ארצות הברית בתכנון ההתנקשויות. בחודש אוקטובר טענה איראן ושסוכן של המוסד שאת שמו לא מסרה נידון למוות. לטענתה, הסוכן מסר למוסד מידע על עשרות מדעני גרעין ואנשי צבא, בהם עלי מוחמדי ושהריארי. מוחמדי, מרצה לפיזיקה באוניברסיטת טהרן, חוסל בלב טהרן כשמטען חבלה התפוצץ ליד ביתו. ההערכה הייתה שהמטען הוצמד לאופנוע, שחנה בסמוך למכונית, והופעל בשלט רחוק. זמן קצר אחר כך האשים הנשיא דאז מחמוד אחמדינג'אד כי שיטת החיסול היא "שיטה ציונית" והבטיח לנקום את מותו.
ארגוני זכויות אדם גינו את מעצרו של ג'לאלי, וטענו שמדובר בדפוס קבוע של איראן לעצור אנשים בעלי אזרחות כפולה ואזרחים גולים לפרק זמן בלתי מוגבל.
פורסם לראשונה 17/12/2017 22:29
נידון למוות בגין מסירת מידע לשירות ביון זר. אחמד רזא ג'לאלי
מומלצים