מיאלומה נפוצה: הבדל בין חיים למוות עבור החולים
בעשור האחרון עבר הטיפול במיאלומה נפוצה שינוי דרמטי. מספר אפשרויות הטיפול במיאלומה נפוצה גדל משמעותית, ותודות להן אנו מאמינים שהמחלה תהפוך בקרוב לכרונית
בשיתוף עמותת אמ"ן
מיאלומה נפוצה (סרטן הדם השלישי בשכיחותו בישראל) היא מחלה קשה וחשוכת מרפא. השבוע התבשרנו על מחקר שקובע שתרופה שעומדת להחלטת ועדת הסל היא תרופה מהפכנית, שבעקבות הטיפול בה אין אצל חלק מהמטופלים בה שארית זעירה של תאים סרטניים. התרופה בולמת, אצל אחד משני חולים את הידרדרות המחלה ומפחיתה את הסיכון למוות בחצי. והשיפור ניכר מיד בתחילת הטיפול.
כ-500 חולים מאובחנים בשנה. מספר החולים המאובחנים עולה בהתמדה, מדי שנה, וגילם נמצא במגמת ירידה. במשך שנים מיאלומה נפוצה היתה מחלה 'יתומה', ללא אב ואם, ולא היו בנמצא תרופות ומענים רפואיים הולמים לחולים בה.
בעשור האחרון עבר הטיפול במחלה שינוי דרמטי. מספר אפשרויות הטיפול במיאלומה נפוצה גדל משמעותית, ותודות להן אנו מאמינים שהמחלה תהפוך בקרוב לכרונית.
להתחיל טיפול בשלבים מוקדמים
למדתי שיש חשיבות גדולה מאד לתת את התרופות החדישות בשלבים מוקדמים על מנת לקבל תגובה טובה יותר. ושכדי להתמודד עם המחלה עלינו להילחם על 'כלי נשק' שהמחלה 'עדיין לא מכירה', כי כל תרופה חדשה שיעילותה הוכחה מעל ומעבר לכל ספק, עשויה לחולל הבדל של חיים ומוות למתמודדים עם מיאלומה.
מספר התרופות שפותחו בעשור האחרון עולה על כל מה שפיתחו במשך 40 השנים שקדמו להן. לפני כמה ימים (ה') הסתיים הכנס החשוב ביותר בעולם בתחום ההמטולוגיה והתבשרנו על מידע מדעי חדש שזכה לכותרות בכנס, ובמגזינים רפואיים נחשבים בעולם.
בכל העולם מדברים על טיפול יוצא דופן ופורץ דרך שעתיד לשנות את מהלך המחלה מקצה לקצה. חוקרים ורופאים אופטימיים מאוד, ומדווחים כי מיאלומה נפוצה, עשויה להפוך ממחלה קטלנית וחשוכת מרפא, למחלה כרונית שניתן לחיות איתה באיכות חיים טובה לאורך זמן.
עמותת אמ"ן הוקמה בשנת 2005 על ידי חולים ובני משפחות, בשותפות עם בכירי הרופאים ההמטולוגים בישראל. החולים עמדו אז בפני שוקת שבורה – לא היה מידע בעברית, לא תמיכה נפשית וגם לא טיפולים מתקדמים.
בימים אלה, נראה כי חזונם של מקימיה שייחלו לריפוי נמצא, ככל הנראה, מעבר לפינה.
ורדה שהם היא מנכ"לית עמותת אמ"ן, האגודה למיאלומה נפוצה
בשיתוף עמותת אמ"ן