שתף קטע נבחר

 

דאגה ברומא: אוסטריה תיתן אזרחות לאיטלקים

אחרי מלחמת העולם הראשונה מצאו עצמם המוני אוסטרים תחת שלטון איטלקי, ועד היום הם הרוב בחבל דרום טירול - חיים בנפרד מהאוכלוסייה דוברת האיטלקית. עכשיו ממשלת אוסטריה רוצה להגשים חלום לאומני של שנים לתת להם אזרחות - אבל המהלך עלול להפר את האיזון בגבול

ממשלת אוסטריה מתכוונת להמשיך לקדם את המהלך של מתן אזרחות אוסטרית למיעוט דובר הגרמנית שחי בצפון איטליה, אולם היא מבטיחה לעשות זאת תוך כדי התייעצות ושיתוף פעולה עם הממשלה ברומא. כך הבהירה היום (ג') וינה על רקע הדאגה שהביעו בכירים באיטליה והחשש שהתוכנית האוסטרית תפתח פצעי מלחמה בני מאה שנה.

 

הקנצלר האוסטרי מכריז: הקמנו ממשלה

הקנצלר האוסטרי מכריז: הקמנו ממשלה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
דרום טירול. בתי ספר ובפאבים שונים לשתי הקהילות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דרום טירול. בתי ספר ובפאבים שונים לשתי הקהילות(צילום: shutterstock)

במסגרת התוכנית שעלתה בימים האחרונים לכותרות באוסטריה מתכוונת הממשלה האוסטרית לאפשר לבני הקהילה דוברת הגרמנית באזור אלטו אדיג'ה שבצפון איטליה לקבל אזרחות אוסטרית. המהלך נכלל בהסכם הקואליציוני שגובש בשבוע שעבר בין מפלגת העם של הקנצלר החדש והצעיר, סבסטיאן קורץ בן ה-31, לבין מפלגת החירות, מפלגת ימין קיצוני עם שורשים אנטישמיים שהצטרפה לממשלתו.

 

פוליטיקאים איטלקים גינו בימים האחרונים את התוכנית האוסטרית ואמרו כי מדובר במהלך לאומני שיאיים על האיזון האתני העדין באלטו אדיג'ה, אזור אוטונומי הידוע גם בשם דרום טירול.

 

קורץ אמר כי התוכנית, שמפלגת החירות מנסה לקדם זה שנים, נועדה רק לעודד שיתוף פעולה בין מדינות אירופה. "זה דבר שאנחנו מתכוונים לעשות כמובן בשיתוף פעולה הדוק עם איטליה ועם הממשלה ברומא", אמר קורץ במסיבת עיתונאים עם יו"ר מפלגת החירות, סגן הקנצלר היינץ-כריסטיאן שטראכה, לאחר ישיבת הממשלה הראשונה.

הקנצלר הצעיר קורץ. מבטיח שיתוף פעולה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הקנצלר הצעיר קורץ. מבטיח שיתוף פעולה(צילום: EPA)

החשש - פצעי המלחמה ייפתחו. דרום טירול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
החשש - פצעי המלחמה ייפתחו. דרום טירול(צילום: shutterstock)

אוסטריה ויתרה על השליטה באלטו אדיג'ה לאיטליה אחרי מלחמת העולם הראשונה. למרות ניסיונות שעשה הרודן הפשיסט בניטו מוסוליני בשנות ה-20 ליישב באזור אלפי איטלקים, לדוברי הגרמנית עדיין יש שם רוב גדול. שניים מכל שלושה תושבים באלטו אדיג'ה הוא בן הקהילה דוברת הגרמנית.

 

לדוברי האיטלקית באלטו אדיג'ה יש בתי ספר נפרדים משל דוברי הגרמנית, והמשתייכים לשתי הקהילות נוהגים לפקוד ברים שונות ומסעדות שונות. עם זאת, האזור נהנה מאוטונומיה רבה ומתקציבים נאים מממשלת איטליה, ועובדה זו סייעה למנוע צמיחה של תנועה בדלנית משמעותית שם.

מנהיג הימין שטראכה. מגשים חלום של שנים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מנהיג הימין שטראכה. מגשים חלום של שנים(צילום: רויטרס)

שר החוץ האיטלקי כבר הזהיר כי הדיון בנושא אלטו אדיג'ה מצריך זהירות יוצאת דופן. שטראכה מצדו הדגיש כי לאיטליה כבר יש הסדרים דומים עבור המיעוטים האיטלקיים בסלובניה ובקרואטיה. באתר משרד החוץ האיטלקי מצוינים התנאים שבהם יכולים אנשים שאיבדו את אזרחותם כשמצאו עצמם לפתע תחת שלטון יוגוסלבי להגיש בקשה לדרכון איטלקי.

 

משרד המושל של אלטו אדיג'ה, ארנו קומפצ'ר, סירב להגיב על התוכנית של ממשלת אוסטריה, אבל המפלגה השמרנית שאליה הוא משתייך הביעה תמיכה נלהבת בה: "אנחנו מברכים על כך שהתוכנית הזו כלולה בהסכם הקואליציוני אחרי שנים שבהן זו הייתה מטרתה של המפלגה שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חבל דרום טירול, איטליה
צילום: shutterstock
מומלצים