שתף קטע נבחר

 

לקראת ההצבעה באו"ם: יום זעם בשטחים

עימותים בין כוחות מג"ב לכאלף מפגינים פלסטינים במעבר קלנדיה במסגרת יום הזעם שהכריזו כל הפלגים הפלסטיניים כולל תנועת פתח של הנשיא אבו מאזן. פלסטינים יידו אבנים לעבר כוחות ביטחון גם בבית לחם. ביום חמישי תצביע העצרת הכללית של האו"ם על ביטול ההכרה האמריקנית בירושלים

 

יום זעם ומהומות בקלנדיה    (צילום: גיל יוחנן)

יום זעם ומהומות בקלנדיה    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שוב יום זעם בשטחים: בשעות הצהריים (יום ד') החלו עימותים אלימים בין כאלף מפגינים פלסטינים לבין כוחות מג"ב במעבר קלנדיה במסגרת יום הזעם שהוכרז בגדה ובעזה על ידי כלל הפלגים הפלסטיניים, בהם תנועת פתח של הנשיא אבו מאזן. המפגינים השליכו בקבוקי תבערה לעבר כוחות הביטחון. 

 

בנוסף נרשמים עימותים אלימים גם בחיזמה, שם מיידים מפגינים אבנים. ברמאללה מתקיימת צעדה בתוך העיר כשבראשה סגן מנהיג פתח, מחמוד אל-עאלול. מחאות מתקיימות גם בערים שכם, חברון, חלחול, קלקיליה, בית לחם, טול כרם ובאזור בית חאנון בצפון רצועת עזה.

 

המהומות האלימות ממשיכות את האירועים בשטחים שמתרחשים כמעט ברציפות זה כשבועיים, מאז הכרזתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על הכרה אמריקנית בירושלים כבירת ישראל. יום הזעם תוכנן להגעתו של סגן נשיא ארה"ב מייק פנס, שהיה אמור לנחות היום בישראל, אך ביקורו נדחה בשל הדיונים בארה"ב על רפורמת המס של הנשיא דונלד טראמפ. מחאת הפלסטינים מתמקדת כעת בדיון הצפוי מחר בעצרת הכללית של האו"ם על ההצעה לבטל את ההכרה האמריקנית בירושלים.

 

מעבר קלנדיה, היום:

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

את הבקשה לכנס את הדיון בעצרת הכללית הגישו תימן וטורקיה בשם הפלסטינים, בשם מדינות ערב וקבוצת המדינות המוסלמיות. הפלסטינים יביאו להצבעה את הנוסח שהובא למועצת הביטחון וזכה לתמיכה של 14 מדינות, אך נדחה בווטו אמריקני. עיקר ההצעה היה ביטול ההצהרה של טראמפ ואשרור כל ההחלטות שנוגעות למעמד ירושלים וקריאה למדינות להימנע מלהעביר את השגרירויות הזרות לירושלים.

 

מאחר שהפלסטינים נהנים מרוב אוטומטי בעצרת הכללית, יש להניח שהם יזכו לרוב משמעותי שיכול להגיע ל-140 מדינות מתוך 193 מדינות ואולי אפילו יותר. כדי למזער במקצת את ההשפלה המדינית, ישראל החליטה להיכנס לקרב בלימה.

 

מנהל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, ישראל טיקוצ'ינסקי, הפיץ מברק בהול לכל שגרירויות ישראל בעולם לקראת ההצבעה בעצרת ביום חמישי - ובו הנחה את הדיפלומטים הישראלים לפנות לדרגים הבכירים בבירות השונות כדי שיבקשו מנציגיהם באו"ם להיעדר מהדיון ומהצבעה, וממי שיגיע להצביע נגד וכן לא להתבטא בדיון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עימותים בקלנדיה, היום
צילום: AFP
מומלצים