בעקבות שיגור הטיל הבליסטי: הוחמרו הסנקציות על צפון קוריאה
מועצת הביטחון של האו"ם החליטה פה אחד להטיל סנקציות חדשות על פיונגיאנג. ייצוא מוצרי הנפט למדינה המבודדת יצטמצם בכ-90% ומהגרי העבודה הצפון קוריאנים יחויבו לחזור לארצם בתוך שנתיים. ארה"ב: "ההחלטה שולחת מסר חד-משמעי". סין חוזרת על קריאתה ל"השהיה דו-צדדית" של הפעולות של ארה"ב ודרום קוריאה ושל צפון קוריאה
מועצת הביטחון של האו"ם אישרה אמש (ו') פה אחד הטלת סנקציות חדשות על צפון קוריאה, בגין הניסוי בטיל בליסטי בין-יבשתי שביצעה ב-29 בנובמבר. הסנקציות נועדו להגביל את הגישה של צפון קוריאה למוצרי נפט מזוקק ולנפט גולמי ואת הכנסותיה מאזרחיה שעובדים מחוץ למדינה. לפי ההחלטה, שאומצה ברוב של 15 מדינות תומכות וללא נמנעות או מתנגדות, הייצוא של מוצרי נפט מזוקק לצפון קוריאה יצטמצם בכ-90%, ויסתכם בחצי מיליון חביות בשנה בלבד.
בתוספת של הרגע האחרון, ההחלטה דורשת את חזרתם של מהגרי העבודה הצפון קוריאנים לארצם בתוך שנתיים, במקום בתוך שנה כפי שהוצע בתחילה. ההחלטה, שגובשה על ידי ארצות הברית, גם מגבילה את אספקת הנפט הגולמי לצפון קוריאה לכמות של ארבע מיליון חביות בשנה, ומחייבת את המועצה להפחתות נוספות אם פיונגיאנג תבצע עוד ניסוי גרעיני או תשגר טיל בליסטי בין-יבשתי נוסף.
צפון קוריאה הודיעה ב-29 בנובמבר שביצעה ניסוי מוצלח ו"פורץ דרך" בטיל בליסטי בין-יבשתי חדש, שמציב את ארה"ב בטווח של הנשק הגרעיני שלה, שראשי הקרב שלו יכולים לעמוד בפני כניסה מחודשת לאטמוספרה של כדור הארץ. המתח סביב תוכניות הגרעין והטילים של צפון קוריאה, שאותן היא מקדמת תוך התרסה כלפי החלטות מועצת הביטחון של האו"ם שהתקבלו במשך שנים, גבר לאחרונה, ולווה בהתבטאויות לוחמניות הן מצד פיונגיאנג והן מצד הבית הלבן.
בנובמבר, צפון קוריאה דרשה להפסיק את מה שהיא כינתה "סנקציות אכזריות", ואמרה כי הסבב הקודם שהוטל עליה אחרי הניסוי הגרעיני השישי והעוצמתי ביותר שערכה ב-3 בספטמבר הינו "רצח עם".
דיפלומטים אמריקנים הבהירו כי הם מחפשים פתרון מדיני, אך הציעו את הסנקציות החדשות והקשוחות כדי להגביר את הלחץ על מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און.
"זה שולח מסר חד-משמעי לפיונגיאנג כי התרסה נוספת תוביל לעוד עונשים ולבידוד נוסף", אמרה לאחר ההצבעה שגרירת ארה"ב לאו"ם, ניקי היילי. משלחתה של צפון קוריאה לאו"ם לא הגיבה לפי שעה על תוצאות ההצבעה. סגן שגריר סין לאו"ם אמר כי יש סכנה שהמתח בחצי האי הקוריאני ייצא משליטה וחזר על קריאתה של בייג'ינג למשא ומתן. "הסדר בדרכי שלום יושג רק על ידי פשרה, דו שיח והתייעצויות", הוסיף.
משרד החוץ הסיני מסר כי בייג'ינג מקווה שכולם יישמו את ההחלטה וקרא לכל הצדדים לשמור על איפוק. המשרד גם חזר על קריאתו ל"השהיה דו-צדדית" של התרגילים הצבאיים הגדולים של ארה"ב ודרום קוריאה בתמורה לכך שצפון קוריאה תקפיא את תוכניות הנשק שלה. דרום קוריאה בירכה על הסנקציות וקראה לצפון "להפסיק מיד את הפרובוקציות משוללות הרסן, ולבחור בדרך של דו שיח ופירוק מנשק".
צפון קוריאה מאיימת באופן קבוע להשמיד את דרום קוריאה, ארצות הברית ויפן, וטוענת שתוכניות הנשק שלה נחוצות כדי להתמודד עם התוקפנות האמריקנית. ארצות הברית מחזיקה 28,500 חיילים בדרום, מורשת ממלחמת קוריאה בין השנים 1953-1950. אתמול דובר משרד החוץ של צפון קוריאה קרא לאסטרטגיית הביטחון הלאומי שפורסמה לאחרונה על ידי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, "מדיניות אמריקנית שנועדה לחנוק את ארצנו ולהפוך את כל חצי האי הקוריאני למאחז של ההגמוניה האמריקנית". הוא הוסיף כי טראמפ מבקש "כפיפות מוחלטת של העולם כולו".