השר אריאל לקראת תפילת הגשם: "לא סומך רק על נס"
ברקע יוזמתו לקיים תפילת המונים למען ירידת גשמים, אמר שר החקלאות בריאיון לאולפן ynet כי משרדו פועל לפתרון משבר המים: "עושים דברים מהותיים". חקלאי מהצפון: "אני בעד שיתפלל, אבל די התייאשנו מהם"
שר החקלאות אורי אריאל הדף היום (א') את דברי הביקורת שנשמעו כלפיו בעקבות יוזמתו לקיים ביום חמישי הקרוב תפילת המונים בכותל המערבי למען ירידת גשמים. בריאיון לאולפן ynet אמר השר אריאל כי "אני מאלה שלא סומכים על הנס ועושה את כל מה שאני יודע כשר חקלאות, יחד עם שר האנרגיה ושר האוצר, כדי לתת תשובה לפתרון המים".
תפילת הגשם, שאותה יזם השר אריאל ברקע הצפי לבצורת, תיערך במעמד הרבנים הראשיים לישראל, חקלאים, ראשי ההתיישבות והארגונים החקלאיים. לדבריו, "אני מאמין שזה יכול לשנות את המצב. חוני המעגל חשב ואכן שינה את המציאות, ויש עוד דוגמאות מהתורה כמו אליהו הנביא, האמוראים והתנאים. מי שלא מאמין בזה - שיבושם לו. בן גוריון אמר שמי שלא מאמין בנסים בארץ ישראל הוא איש לא ריאלי. אני מזמין את כולם לכותל המערבי ביום חמישי בשעה 15:30 לתפילה".
על הטענות לפתרונות לא מספקים למשבר המים החמור אמר עוד השר אריאל: "אנחנו עושים דברים מהותיים, אנחנו מקיימים עכשיו שלושה קידוחים שנועדו לעזור לגולן ולגליל, אנחנו מקדמים את התוכנית להתפלה בעכו בהיקף של כ-200-250 מיליון מ"ק. זה בעיקר עניין תכנוני שנמצא בידי רשות המים במשרד התשתיות. משרד החקלאות שותף פה ויעזור בכל מה שהוא יודע לעשות בעניין. שנה חמישית של בצורת זה דבר לא צפוי".
הוא הוסיף בהקשר זה כי "גייסנו כ-100 מיליון מ"ק מתוך מתקני ההתפלה עבור החקלאים, הורדנו את מחיר המים ונוריד עוד. אנחנו פועלים למחקרים משמעותיים בכל תחום הצומח כדי שהצמחים שלנו, התמרים והגפנים וכן הלאה, ייקחו פחות מים. אחרי כל אלה, אנחנו, קרי הרבנים הראשיים, שר הדתות ואנויכ, שיש צורך חשוב להתפלל. מי שלא רוצה - פטור מראש. אין פה הדתה ואין פה כלום. יש פה אנשים שמאמינים במסורת ישראל כפי שרוב העם מאמין".
"מה שלא נבט כבר אבוד"
אלון שושני מקיבוץ כפר סאלד שמע על התפילה המתוכננת רק הבוקר אך לא הופתע. שושני, אחראי על שטחי גידולי שדה בעמק החולה מטעם שותפויות של קיבוצי הגליל העליון והמושבים באזור, אמר כי "האמת היא שאני בעד שיתפלל. אנחנו מוכנים לכל דבר שיכול לעזור ולהוריד גשמים. אם צריך לבצע השתחוות המונים מתחת לכַּבּוּל, גם את זה נעשה. רק שיירד".
עם זאת, שושני ציין כי "הייתי מצפה מהשר שיפעל גם בצורה עניינית יותר למען החקלאים, מתוקף תפקידו. אין שום פעילות מצד המשרד, ואנחנו די התייאשנו מהם ופועלים בעצמנו. ראשי הרשויות באזור פועלים ישירות מול משרד האוצר ורשות המים בניסיון להביא לפתרון ולהגדיל את מכסות המים וההיצע. המצב בשטח גרוע. מכסות המים הסתיימו, השטחים יבשים. החיטה שכבר נבטה – קמלה. מה שלא נבט כבר אבוד. להבדיל מאזורים אחרים בארץ, לגליל העליון אין אלטרנטיבה. אנחנו יכולים להשקות רק עם מה שיורד מהשמים או זורם בנחלים, וכאשר לא יורד, גם כמות המים בנחלים פוחתת".