שתף קטע נבחר

 

בעקבות טראמפ: גואטמלה מעבירה את השגרירות לירושלים

נשיא המדינה המרכז-אמריקנית הודיע כי לאחר ששוחח עם נתניהו הורה להיערך למעבר השגרירות לירושלים. הנשיא מוראלס, קומיקאי בעברו שהתמודד מול ניסיונות להדיחו בגין שחיתות, אמר: "תמכנו בישראל מאז הקמתה"

 

נתניהו ומוראלס, השיחה בין השניים הובילה להכרזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נתניהו ומוראלס, השיחה בין השניים הובילה להכרזה(צילום: AFP)

אחרי התמיכה באו"ם - מגיעה ההכרזה: נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס הודיע כי ארצו תעביר את מבנה השגרירות שלה בישראל מתל אביב לירושלים בעקבות הכרזתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. בפוסט שפרסם הלילה (ב') בחשבון הפייסבוק הרשמי שלו כתב מוראלס כי הורה על המעבר לאחר שיחה שניהל עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא.

 

מוראלס פנה לעוקביו וכתב: "אזרחי גואטמלה היקרים, שוחחתי היום עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. שוחחנו על היחסים המצוינים של המדינות מאז שתמכנו בהקמתה. אחד הנושאים החשובים שעלו הוא העברת שגרירות גואטמלה לירושלים, ובכך אני מודיע כי הנחתי את אנשי השגרירות לתכנן את המעבר. שהאל יברך אתכם".

 

הפוסט של הנשיא ג'ימי מוראלס: "תמכנו בישראל מאז הקמתה"

 

נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס(צילום: AFP)

בשנים האחרונות ארצות הברית מסייעת רבות למדינה המרכז-אמריקנית, וסביר להניח שאיומי טראמפ סייעו לנשיא מוראלס לקבל את ההחלטה. מוראלס, קומיקאי לשעבר שנהנה מתמיכה נרחבת של הנוצרים השמרנים בארצו, כבר הספיק להסתבך השנה עם האו"ם לאחר שגוף מטעם הארגון ניסה להדיח אותו מתפקידו בגין שחיתות. מוראלס אמנם הצליח לשמור על כסאו, אך בתגובה לניסיון ההדחה ניסה לגרום לפיטוריו של ראש הוועדה הבינלאומית שפעלה נגדו, וספג ביקורת מהאו"ם, ארה"ב והאיחוד האירופי.

 

בירושלים העריכו כי מדינות נוספות ילכו בדרכו של טראמפ ויכריזו על העברת שגרירויות לירושלים. נתניהו התראיין ביום שישי לעיתונאי אורן ליברמן מרשת CNN ואמר כי ישראל מנהלת מגעים עם כמה מדינות בנושא, אך סירב לחשוף אותן כדי שהמהלך יצא לפועל. "מה שטראמפ טראמפ עשה זה סוף-סוף להכיר באמת היסטורית", אמר נתניהו. "ירושלים בירתה של ישראל כבר 3,000 שנה, מאז ימי דוד המלך. היא בירתה של מדינת ישראל 70 שנה. הגיעה העת שארצות הברית תאמר - ואני שמח שהיא אמרה זאת - 'זאת הבירה ואנו מכירים בה'".

 

גואטמלה הייתה אחת מ-9 המדינות שהצביעו נגד היוזמה הפלסטינית שגינתה את ההכרה האמריקנית ועלתה להצבעה בעצרת הכללית של האו"ם בשבוע שעבר. תחילה עלתה ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם, ועל אף ש-14 מדינות הצביעו בעדה, ארה"ב הטילה עליה וטו ובכך היא נדחתה. השגרירה האמריקנית באו"ם ניקי היילי שלחה מכתבים "מאיימים" למדינות המתנדנדות וכתבה כי "טראמפ ייקח את תוצאות ההצבעה באופן אישי".

טראמפ: "תצביעו נגדנו, זה יחסוך לנו כסף"    (צילום: רויטרס)

טראמפ: "תצביעו נגדנו, זה יחסוך לנו כסף"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
השגרירה היילי איימה להפסיק את הסיוע למי שיתמוך. טראמפ: "לא ניתן שינצלו אותנו" (צילום: AFP, AP) (צילום: AFP, AP)
השגרירה היילי איימה להפסיק את הסיוע למי שיתמוך. טראמפ: "לא ניתן שינצלו אותנו"(צילום: AFP, AP)
 

היילי הדגישה כי ארה"ב לא קראה למדינות להעביר את השגרירויות שלהן לירושלים, אך מבקשת שיכבדו את ההחלטה שלה. עוד ציינה את הקשר ההיסטורי של ישראל לירושלים, ואת העובדה שההחלטה עלולה ללבות את האלימות באזור.

 

בערב שלפני ההצבעה השנייה הודיע טראמפ כי מדינות שיצביעו בעדה לא ייהנו יותר מסיוע כלכלי מצד ארה"ב. "הן לוקחות מאות מיליוני דולרים, ואפילו מיליארדרי דולרים, ואז מצביעות נגדנו", תקף טראמפ. "תנו להן להצביע נגדנו. זה יחסוך לנו הרבה. לא אכפת לנו", אמר לכתבים בבית הלבן. בירושלים ראו בתוצאות ההצבעה, שעברה ברוב של 128 תומכות מול 9 מתנגדות ו-35 נמנעות, כהצלחה דיפלומטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נתניהו והנשיא ג'ימי מוראלס
צילום: AFP
מומלצים