שתף קטע נבחר
 

הפתעה בקצרין: לוטרה נדירה על אסלה בבניין המועצה

אורחת פרוותית נכנסה אתמול אל בניין המועצה האזורית גולן בקצרין. אורי קלנר, סגן ראש המועצה עקב אחריה וגילה כי נכנסה לאחד מתאי השירותים בבניין. "היא הייתה בעלת מבנה גוף מוארך עם זנב ושיערתי כי מדובר בנמייה", הוא אומר ל-ynet. בסיוע של עובד המועצה הם הצליחו להוציאה בשלום מהבניין ורק לאחר מכן התברר כי מדובר בלוטרה מצויה, אחת הטורפות הנדירות בישראל

 

צילום: אורי קלנר

צילום: אורי קלנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אורי קלנר, סגן ראש המועצה  האזורית גולן הגיע אתמול (ב') בשעת ערב מוקדמת אל בניין המועצה במרכז קצרין והופתע לגלות אורחת פרוותית שנכנסה אל הבניין.

 

"אנחנו רגילים לראות כאן בעלי חיים, בעיקר נמיות ולפתע ראיתי חיה שנכנסה פנימה אל הבניין, היא הייתה בעלת מבנה גוף מוארך עם זנב ושיערתי כי מדובר בנמייה", מספר אורי ל-ynet. 

 

 (צילום: אורי קלנר, המועצה האזורית גולן) (צילום: אורי קלנר, המועצה האזורית גולן)
(צילום: אורי קלנר, המועצה האזורית גולן)
 

 

קלנר מהיר לסגור את דלת תא השירותים בקומת הקרקע לאחר שהבחין כי הנמייה נכנסה לאחד התאים ומיהר לקרוא לסיוע מאחד העובדים במקום.

 

"הוא הגיע עם מקל כדי לנסות להוציא אותה החוצה. כשפתחנו את הדלת, ראינו אותה על הרצפה ולאחר מכן היא טיפסה על האסלה. היא נראתה מפוחדת ולחוצה", הוא מגלה. "נתנו לה דחיפה קטנה עם המקל והיא ברחה החוצה בריצה מהירה ונעלמה".

 

נמייה (ימין) ולוטרה (שמאל) (צילום: ארז ארליכמן, shutterstock) (צילום: ארז ארליכמן, shutterstock)
נמייה (ימין) ולוטרה (שמאל)(צילום: ארז ארליכמן, shutterstock)

 

רק לאחר ששלח את הסרט של תיעוד "הנמייה" לרשות הטבע והגנים, התברר לו כי מדובר בלוטרה, אחת החיות הנדירות ביותר בישראל המצוייה בסכנת הכחדה.

 

"מסתבר שנדיר לראות אותה כמו נמר. אני מקווה שהיא חזרה בשלום כי בניין המועצה נמצא ליד כבישים ויש חשש שהיא תידרס", הוא מסכם. לדבריו, האירוע עצמו נמשך כעשר דקות ובסיומו שבה הלוטרה לטבע.

 

הטורפת הנדירה שנעלמת מהטבע

הלוטרה היא יונק זריז ממשפחת הסמוריים שניזון מסרטנים, דו-חיים, דגים ובעלי חיים קטנים. היא פעילה בעיקר בשעות הלילה, נחשבת לשחיינית מהירה ובעלת כישורי צלילה מצויינים.

 

הלוטרות נוהגות לסמן את הטריטוריה באמצעות גללים. מזה 17 שנה עוקבים ברשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע באמצעות סקרים שנתיים כדי לאתר היכן חיות הלוטרות.

 

 (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
(צילום: רשות הטבע והגנים)

 

במהלך הסקר, נסרקו בריכות דגים, מאגרי מים, ערוצי נחל זורמים וגם אתרים בשולי הכינרת. כיום עמק החולה והכנרת נותרו האזורים היחידים בישראל בהם עדיין שורדת אוכלוסיה יציבה של לוטרות ובדו"ח שנחשף ב-ynet עולה כי מצבה של טורפת העל ממשיך בדרך המהירה להכחדה.

 

אקולוג: "אירוע נדיר, חריג ומפתיע"

העיתוי של הופתעת הלוטרה בסמוך למועד של גשם אינו מקרי. עמית דולב, אקולוג מחוז צפון מציין כי "ביקורים של לוטרות שמגיעות לבקר בסמוך למגורי אדם נחשבים לנדירים מאוד ואחרי הגשמים הראשונים, היו לנו מקרים בשנים קודמות כי לוטרות נדרסו באזורים שאינם ליד ערוצי נחל וזה כמעט תמיד קרה באירוע גשם ראשון גדול". 

 

 (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
(צילום: רשות הטבע והגנים)

להערכתו, הלוטרה מנצלת את הגשם כדי לנוע ממקום למקום. "ביום גשום כל הקרקע רטובה ולחה, כך שאפשר לדלג בין ערוץ נחל אחד לשני ומכאן אפשר לשער כי היא יצאה מנחל המשושים או הזוויתן למועצה האזורית גולן במרכז קצרין", הוא מסביר.

 

"שני הנחלים הללו נמצאים באזורים יבשים ולכן זה אירוע נדיר, חריג ומפתיע כי הלוטרה יצאה משם. בסקרים שערכנו בשנים האחרונות באזורים הללו לא מצאנו אתרים נוכחות של לורות ומכאן ההפתעה הגדולה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי קלנר, המועצה האזורית גולן
לוטרה נדירה על אסלה בקצרין
צילום: אורי קלנר, המועצה האזורית גולן
מומלצים