שתף קטע נבחר

 

תופעה: הסרט הסיני שלא שמעתם עליו - ועקף גם את "וונדר וומן"

הוא התמקם במקום החמישי בטבלת שוברי הקופות הבינלאומיים, 160 מיליון סינים כבר צפו בו, והוא כולל אומנויות לחימה, מרדפי מכוניות, פירוטכניקה מפוצצת וגם גיבור כריזמטי עם לב זהב - ועדיין, סביר להניח שלא שמעתם על הלהיט הסיני Wolf Warrior 2. אז איך הפך סרט שאין בו שום דבר יוצא דופן לתופעה קופתית?

יותר מ-160 מיליון בני אדם צפו השנה בסרט Wolf Warrior 2 – להיט אקשן שספק אם הייתם מודעים לקיומו. יותר מ-160 מיליון בני אדם, שהטריחו את עצמם לבתי הקולנוע בבייג'ינג, שנגחאי, הונג קונג וערים אחרות בסין, הטריטוריה הכמעט בלעדית בה הוקרן. אמנם לא מדובר במיליארד סינים, אבל גם 160 מיליון פלוס מתוכם כנראה לא טועים. עם נוכחות מזערית בשוק האמריקאי ואפסית בשאר העולם, הסרט גרף כ-870.3 מיליון דולר. 99.7 אחוז מהם שולמו במטבע סיני.

 

Wolf Warrior 2 - טריילר

Wolf Warrior 2 - טריילר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

Wolf Warrior 2, בבימויו ובכיכובו של איש אמנויות הלחימה הסיני ג'ינג וו, הוא ההמשכון של Wolf Warrior מ-2015 – להיט אקשן מתוצרת סין המגולל את סיפורו של איש הכוחות המיוחדים לנג פנג ומלחמתו בפשע וכוחות הרשע. הסרט הראשון גרף כ-89 מיליון דולר בסך הכל, מה שסלל את הדרך לסיקוול באופן טבעי. אבל מה שבא בעקבותיו היה הכול חוץ מטבעי: הסרט כאמור גרף 870.3 מיליון דולר והתמקם במקום החמישי בטבלת שוברי הקופות הבינלאומית אחרי "היפה והחיה", "מהיר ועצבני 8", "גנוב על הירח 3" ו"ספיידרמן: השיבה הביתה", והרבה לפני "וונדר-וומן" עם גל גדות שגרפה ברחבי העולם 821.8 מיליון דולר בסך הכל (מקום שמיני בטבלה הבינלאומית).


לא ווין דיזל, ג'ינג וו. Wolf Warrior 2 ()
לא ווין דיזל, ג'ינג וו. Wolf Warrior 2
כמובן ש-Wolf Warrior 2 הוביל ללא תחרות את טבלת שוברי הקופות של סין השנה עם הכנסות בסך 5.68 מיליארד רנמינבי (המטבע הסיני, השווה ל-867.6 מיליון דולר). הוא לא רק ניתץ את כל השיאים הקופתיים בסין, אלא רשם הישג מדהים גם בתולדות הקולנוע העולמי כסרט השני בטיבו אי פעם בכל הנוגע להכנסות בשוק המקומי שלו. רק "מלחמת הכוח מתעורר" מקדים אותו עם 936.7 מיליון הדולר שגרף בבתי הקולנוע בארצות הברית מאז יציאתו ב-2015. "אווטאר" ו"טיטאניק" למשל הרוויחו פחות בבתי הקולנוע הקרובים לביתו של ג'יימס קמרון. בפרספקטיבה היסטורית, WW2 מדורג במקום ה-55 ברשימת הסרטים המכניסים ביותר אי פעם, והוא ההפקה הלא הוליוודית היחידה שנכללת במאה הראשונים בדירוג זה.

 

WW2 דובר המנדרינית והאנגלית - להבדיל מ-WW2 הלא הוא "וונדר-וומן 2" שייצא ב-2019 – נשלח גם כנציג סין לאוסקר הזר. זה לא מפתיע שהוא לא עבר את הניפוי הראשוני של חברי האקדמיה האמריקאית לקולנוע, ונותר מחוץ לרשימה הקצרה של המועמדים. למרות ההצלחה המסחרית הכבירה, מדובר בסרט אקשן סטנדרטי למדי שעונה לכל התבניות העלילתיות – בדומה למשל ל"מהיר ועצבני 8", שהגיע מארצות הברית ונותר הרחק מאחור במירוץ לראשות טבלת שוברי הקופות בסין לשנת 2017 עם הכנסות של 392.8 מיליון דולר בסך הכל. קרבות פנים מול פנים בשלל אמנויות לחימה, מרדפי מכוניות, פירוטכניקה מפוצצת וגם גיבור כריזמטי, נחוש וקשוח ובעל לב זהב. בגרסה האמריקאית זה היה היה וין דיזל, בזו הסינית קוראים לו ג'ינג וו.

 

על המסך, ג'ינג וו מגלם את דמותו של לנג פנג, חייל ביחידה מיוחדת בצבא הסיני. הוא מואשם בהריגתו של איש נדל"ן נפשע, ונשלח לשנתיים מאסר. עם שחרורו, פנג יוצא לנדודים שלוקחים אותו עד לאפריקה הרחוקה שסועת הקרבות. כאיש אבטחה הוא נאבק בפיראטים סומאליים ואז נקלע למלחמת אזרחים במדינה. הוא משחק אותה רמבו - גיבור בשירות האומה, אבל לא בשליחות הממסד - כשהוא מתנדב לבדו ועל דעת עצמו להציל מדען סיני שמוחזק כבן ערובה על ידי מורדים. הדוקטור שפיתח חיסון נגד מחלה נוראה אומנם נרצח, אבל פנג מצליח לחלץ את עוזרת המחקר שלו רייצ'ל (בגילומה של השחקנית האמריקאית ממוצא סיני סלינה ג'ייד), וגם את בתו האפריקאית. בהמשך, הוא וחבריו נתקלים בכנופיית שכירי חרב בינלאומיים בראשות הנבל האמריקאי ביג דאדי (שמתגלה גם כרוצח ארוסתו של פנג), מאבק אלים ונחוש על החיים ועל המוות הסתיים כמובן בניצחונו של הגיבור הסיני, שימשיך לסרט שלישי בפרנצ'ייז בעתיד הקרוב.

 

כפי שאפשר להתרשם, עלילת WW2 שגרתית למדי, ובהחלט לא פורצת דרך. היא מערבת משימה לאומית עם עניין אישי שמצריך בירור וסגירת מעגל – בדרך הכוח. זה לא משהו שאנחנו לא מכירים מארצות הברית, וגם מהונג קונג. אפשר לייחס את ההצלחה לפופולאריות האדירה לה זוכה ג'ינג וו בארצו ככוכב-על (השתתף בכ-35 סרטי אמנויות לחימה ביותר מעשרים שנות פעילות). מכאן גם הפרגון לעבודתו כבמאי – בפעם השלישית בסך הכל. אבל נראה כי המנוע העיקרי לשגשוגו המסחרר של הסרט בבתי הקולנוע הסינים הוא דווקא החשיפה המוגברת של הקהל ללהיטי אקשן אמריקאים. הוליווד משקיעה המון בשיווק והפצה של בלוקבאסטרים מעבר לחומה הסינית, והצופים המקומיים נענים בחיוב, ומאמצים לחיקם את התבניות העלילתיות הלא מתוחכמות, וכן את היקף ההפקות והאפקטים – מה שמסביר למה הושקעו כ-30 מיליון דולר בצילומים.

 

המשיכה לתרבות האמריקנית היא גם זו ששואבת כוכבים מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות אל תעשיית הקולנוע של מי שנודעה בעבר כארץ המגבלות הבלתי אפשריות. ג'ינג וו ייבא את איש אומנויות הלחימה הבריטי סקוט אדקינס ("דוקטור סטריינג'", "בלתי נשכחים 2") כנבל ראשי ב-Wolf Warrior לפני שנתיים. זה עבד אז, ועכשיו פעמיים כי טוב. פרנק גרילו האמריקאי ("קפטן אמריקה: חייל החורף") לוהק כביג דאדי המרושע, ולצדו צוות של שחקנים זרים כמו המתאבק לשעבר אולג פרודיוס האוקראיני, והפעלולנים היידי מאנימייקר, אהרון טוני ודניאל הרגרייב.

 

רבות דובר על ליהוקו של מאט דיימון להפקת "החומה הסינית" של ז'אנג יימו (ולא נשכח גם את ווילם דפו ופדרו פסקל שלקחו חלק), אבל נזכיר שגם אדריאן ברודי וג'ון קיוזק הגיחו בחלטורת האקשן התקופתית "Dragon Blade" לצד ג'קי צ'אן. המגמה הזאת לא עומדת להפסיק. החומה בוקעה, סופרסטארים מקומיים פורצים החוצה בתפקידי אורח בהוליווד, ומצד שני יש זרימה לכיוון השני של כוכבי קולנוע בינלאומיים החודרים פנימה לשוק הסיני. בין אם כגיבורים נערצים, או כנבלים מנוולים – הם מגלמים בהופעתם את הפרדוקס של הקהל המקומי שמוצא עצמו נמשך לידוענים זוהרים מלוס אנג'לס, ובה בעת שואף להפגנת עליונות לאומית עליהם. המתח המוזר משתלב היטב בהצלחת להיטי האקשן במדינה, ובאופן פרטני במקרה של Wolf Warrior 2. הסרט הוא בגדר תופעה קופתית חסרת תקדים, אבל אין בו שום דבר ייחודי או יוצא דופן. מה שאומר שאולי בסופו של דבר 160 מיליון סינים דווקא כן טועים?

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים