שתף קטע נבחר
 

דיווח: נאס"א מתכננת לשלוח משימה לאלפא קנטאורי בשנת 2069

אם טכנולוגיית ההנעה תתקדם לכדי הגעה ל-10% ממהירות האור, עדיין יידרשו 44 שנים למשימה מכדור הארץ להגיע לאלפא קנטאורי וספציפית לכוכב הלכת פרוקסימה בי - שפורסם כי ייתכן שיכול להיות בעל תנאים לקיום חיים

אם התוכניות של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) לשלוח אסטרונאוטים תוך שני עשורים למאדים נראו לנו כמו תוכניות לטווח רחוק, אז כנראה שעדיין לא הערכנו מספיק את הכוונות של המדענים לחקר החלל. באתר New Scientist דווח כי בנאס"א מתכוונים לקחת צעד אחד קדימה ורוצים לשלוח משימה לאלפא קנטאורי - מערכת הכוכבים הקרובה ביותר אלינו - ומקווים שזה יקרה ב-2069, במלאות 100 שנים לאפולו 11. אבל עם התוכניות השאפתניות יש עדיין בעיה אחת עיקרית: מרבית הטכנולוגיה שדרושה למשלחת כזו עדיין בכלל לא הומצאה.

 

הדמיה: מערכת השמש הקרובה לנו    (צילום: ESO)

הדמיה: מערכת השמש הקרובה לנו    (צילום: ESO)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צוות מהמעבדה להנעה סילונית של נאס"א בפסדינה שבקליפורניה החל כבר להניח את היסודות לקראת המשימה שתישלח לאלפא קנטאורי. אמנם מדובר במערכת הכוכבים הכי "קרובה", אבל עדיין מדובר במרחק של כ-4.37 שנות אור מהשמש שלנו - בערך 24 טריליון קילומטרים.

 

לשם השוואה, הגשושית וויאג'ר 1 של נאס"א היא העצם היחיד ידי-אדם שאי פעם עזב את מערכת השמש שלנו; היא שוגרה מכדור הארץ ב-5 בספטמבר, 1977, כחלק מפרויקט ענק וכעת נמצאת במרחק 13 מיליארד קילומטרים "בלבד" מהשמש. הגשושית עדיין מתקשרת עם רשת האנטנות של כדור הארץ, אבל עד לשנת 2025 צפוי שהתקשורת תיפסק לחלוטין.

 

הדמיה של פרוקסימה בי (צילום מסך) (צילום מסך)
הדמיה של פרוקסימה בי(צילום מסך)

 

כאמור, הטכנולוגיה לשליחת בני אדם למאדים עדיין נחשבת רחוקה מאיתנו, כך שלשלוח משימה אל מחוץ למערכת השמש נשמע כמו משימה בלתי אפשרית כרגע.

 

הפרויקט השאפתני, שעדיין אין לו שם רשמי, הוצג בוועידה של האיגוד הגיאופיזי האמריקני בניו אורלינס מוקדם יותר השנה. לפי התוכנית השאיפה היא לשגר את המשימה ב-2069, כך שיש למוחות של נאס"א יותר מ-50 שנה לפצח איך בדיוק עושים את זה.

 

יש לציין, עם זאת, כי גם אם טכנולוגיית ההנעה תתקדם לכדי הגעה ל-10% ממהירות האור, עדיין יידרשו 44 שנים למשימה מכדור הארץ להגיע לאלפא קנטאורי וספציפית לכוכב הלכת פרוקסימה בי - שפורסם כי ייתכן שיכול להיות בעל תנאים לקיום חיים. נוסף על כך צריך גם להוסיף עוד כמה שנים טובות שייקח למידע מכוכב הלכת המרוחק להגיע בחזרה אלינו, כך שיכול להיות שאפילו הנכדים שלנו לא בהכרח יזכו לראות את היום הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
הדמיה של פרוקסימה בי
צילום מסך
מומלצים