שתף קטע נבחר

 

עמותה נגד השנאה: רבע מיליארד שקל למאבק ב-BDS

הממשלה ויהדות התפוצות משלבות ידיים כדי להילחם בדה-לגיטימציה של ישראל בעולם. התוכנית: להקים "סיירת הסברה" - במתכונת פרויקט "תגלית" - שתאפשר מענה מהיר להתקפות אנטי־ישראליות. השר ארדן: "הכפלת כוח שתסייע לנו לנצח את קמפיין החרם"

 

בני נוער בחזית המאבק ב-BDS. ארכיון    (צילום: ירון שרון, צילום מספרד: באדיבות שגרירים צעירים)

בני נוער בחזית המאבק ב-BDS. ארכיון    (צילום: ירון שרון, צילום מספרד: באדיבות שגרירים צעירים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המאבק ב-BDS עולה שלב: בצל שרשרת המכות שחטפה ישראל לאחרונה בקרב ההסברה, החליטה הממשלה להעלות את רף המאמצים במאבק בדה-לגיטימציה של ישראל. השר לנושאים אסטרטגיים והסברה, גלעד ארדן, העביר בממשלה החלטה שאפתנית שתאפשר הקמת גוף ממשלתי־אזרחי משותף שיספק מענה מהיר ומתואם נגד הניסיונות להכתים את דימויה של ישראל בעולם.

 

על הפרק: הקצאת לפחות 260 מיליון שקלים להקמת חברה לתועלת הציבור (סוג של עמותה שלא למטרות רווח) לטובת שיפור התדמית הישראלית. המודל השיתופי שאותו שואפים לחקות הוא של פרויקטים אזרחיים כמו "תגלית" ו"מסע", שפועלים לחיזוק הקשר של יהודי התפוצות עם ישראל תוך שיתוף פעולה עם הממשלה. המיזם ינוהל על ידי ועדת היגוי משותפת שבה חברים נציגי ממשלה ונציגי התורמים היהודים.

פעילי BDS בארה"ב. עמותה לשיפור התדמית הישראלית ()
פעילי BDS בארה"ב. עמותה לשיפור התדמית הישראלית

ההחלטה הופצה לשרים לפני שבוע בנוהל "מעטפה" ואתמול למעשה נכנסה לתוקף לאחר שלא נשמעה התנגדות. ההחלטה מאשרת הקמת "תשתית אזרחית שתסייע ותשמש את מדינת ישראל והקהילה הפרו־ישראלית במאבק בדה־לגיטימציה לישראל".

 

במימון יתחלקו המדינה והמנהיגים היהודים בתפוצות. מצד אחד, המשרד לנושאים אסטרטגיים יתקצב את המיזם בסכום ראשוני של 128 מיליון שקלים בפריסה רב־שנתית. הפילנתרופים היהודים שהמדינה תתקשר איתם בחוזה, נכון לעכשיו מדובר בכעשרה מעשירי העולם, כבר התחייבו לתרום לפחות שקל מול שקל. כלומר, מינימום של 128 מיליון שקל בנוסף ל־128 מיליון שהממשלה כבר אישרה. התורמים גם התחייבו לשקול להכפיל או לשלש את הסכום שיגויס - מה שעשוי להקפיץ את הסכום למאות מיליוני שקלים.

 

יוזם הפרויקט. השר גלעד ארדן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
יוזם הפרויקט. השר גלעד ארדן(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

מאחורי המיזם עומד הרצון להעניק גיבוי למאמצי ההסברה של המדינה בעזרת גופי חברה אזרחית שמסוגלים לספק מענה טוב יותר למאמצי ה־BDS, שמגיעים גם כן מגופים לא ממשלתיים ומאישיויות בינלאומיות כמו הזמר רוג'ר ווטרס.

 

המיזם, שאמור לפעול בשיא כוחו ברגעי משבר כמו מבצעים צבאיים, פיגועי טרור או הצבעות אנטי־ישראליות באו"ם, יכלול אמצעים שונים ומגוונים כגון: קמפיינים ציבוריים, פעילות לובי, הבאת משלחות לישראל של מעצבי דעת קהל, פעילות ענפה במדיה החדשה, והתקשרות עם ארגונים פרו־ישראלים בחו"ל ובעיקר באירופה. המטרה העיקרית היא לאפשר לישראל גמישות ומהירות פעולה שלא קיימים היום בגלל מגבלות הביורוקרטיה והמכרזים. עם זאת, הגוף הייעודי הזה עדיין יהיה כפוף לביקורת גופי החשבות והייעוץ המשפטי הממשלתי.

 

 

ווטרס. לספק מענה למימצי ה-BDS (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ווטרס. לספק מענה למימצי ה-BDS(צילום: gettyimages)

"תארו לכם שאחרי מה שקרה עם הזמרת לורד, שהיא מודיעה שהיא מבטלת את ההופעה בישראל , היא חוטפת באותו יום קמפיין ויראלי באתרי אינטרנט בכל העולם ומודעות עמוד בכל העיתונים המרכזיים בעולם", הסביר גורם מדיני המעורה ביוזמה. "זה דבר שמדינת ישראל לא הייתה מסוגלת לעשות".

 

במשרד לנושאים אסטרטגיים, שעיצב את התוכנית, אומרים כי ארגוני החרם נגד ישראל מתואמים וממומנים היטב וכי לכן היה צורך מבחינתה של ישראל "לעלות מדרגה" ולהפעיל גוף דומה שמסוגל להתמודד עימם "בתנאים שלהם".

 

"קמפיין החרם מנסה להשחיר בעולם את מדינת ישראל ולבודד אותה. מיליארדי אנשים נחשפים להסתה ולתעמולה שקרית שמנסה לפגוע בלגיטימיות של ישראל כמדינה יהודית ולקעקע את התשתית המוסרית לקיומנו", הסביר השר ארדן. "מאבק משותף של הממשלה יחד עם ארגונים פרו־ישראלים יהיה מכפיל כח אדיר למאמצי הממשלה ויסייע לנו לבלום ולנצח את קמפיין החרם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"זה יכפיל את כוחנו לבלום את קמפיין החרם נגד ישראל". מפגיני BDS בפריז
צילום: AP
מומלצים