ולנו יש פלאפל
עינת אדמוני שוברת שיאים בעיר כבר 20 שנה, ובשנה הבאה היא עולה עוד מדרגה עם פתיחת סניפים חדשים לרשת הפלאפלים המעולה ‘טעים’, בדרך להתרחבות מעבר לניו יורק. ועוד לא דיברנו על המסעדות האחרות שהיא עומדת לפתוח. הצלחה ישראלית מדהימה
כל כך הרבה שפים ישראלים ומסעדות בטעמים מוכרים הגיעו לארה״ב בשנים האחרונות שכבר קשה להפתיע אותנו. מ׳תמנע׳ של ניר מסיקה, ל׳נור׳ של מאיר אדוני או ׳מזנון׳ של אייל שני שעוד רגע נפתח, ואפילו שירותי הג׳חנון והזיוה אונליין שנפתחו לאחרונה. כל אלו מלהיבים וללא ספק מעודדים אותנו להכין את המקום בבטן, אבל מי שלדעתנו באמת תראה לאמריקאים השנה מה זה טעם ישראלי, היא השפית הוותיקה עינת אדמוני, שכבר כמעט שני עשורים שוברת שיאים כאן בניו יורק.
בשבוע שעבר דווח כי אדמוני חברה למי שבעבר הובילו את רשת צ׳יפוטלה ובקרוב תפתח ביחד איתם עוד שלושה סניפים לרשת הפלאפלים ׳טעים׳, שבבעלותה ובבעלות בן זוגה סטפן. ״חתמנו על שלושה חוזים״, היא מספרת ל׳ידיעות אמריקה׳. אחד על לוקיישן במידטאון, אחד בפלאט-איירון ושלישי בפייננשל דיסטריקט״. זו כמובן, רק ההתחלה של מה שעתיד להיות, על פי התכנית, רשת שתפעל ברחבי אמריקה. ״אנחנו מתכננים סניף בוושינגטון ומשם נתרחב״.
מאז שנחתה בניו יורק עם 200 דולר בכיס, אדמוני לא מפסיקה לשבור שיאים ובטעם אותנטי גאה ומובהק. "עבדתי כטבחית, עברתי ממסעדה למסעדה, בדרך כלל במסעדות מוכרות יותר כמו 'טבולה' ההודית או המסעדה המפורסמת של בובי פליי, 'מסה גריל'.״, סיפרה לנו. ״אחרי זה גם התקבלתי להיות שפית בשתי מסעדות. אמא שלי תמיד אמרה לי שאני צריכה לעשות פלאפל כאן בניויורק, שאנשים יאהבו את זה ושזה מיוחד ואחר, אבל לי זה היה נראה ממש מצחיק ודי ביטלתי את זה. במיוחד כשאני מגיעה ממסעדות יוקרה והייתי רגילה כל כך הרבה שנים לעשות דברים די פלצניים ומתוחכמים. אבל איכשהו, הרעיון התגבש וחשבתי לעשות אפ-גרייד לפלאפל ולכל מה שאוהבים ליד הפלאפל. כשחברה סיפרה לי על מקום למסעדה קטנה בווילג', החלטנו ללכת על זה וככה פתחנו את 'טעים'".
ההצלחה הגדולה שאנחנו עדים לה היום, לא הגיעה בן לילה. ״בהתחלה היה קשה, אפילו מאוד קשה. לא הגיעו אנשים, ממש בקושי נכנסו. זה הגיע למצב שבעלי ובת דודה שלי, שהייתה שותפה שלנו, דיברו איתי ורצו לסגור את המקום ואני לא הסכמתי. ביקשתי לנסות עוד קצת. התעקשתי. כמה שבועות אחרי זה, נכנסה ל'טעים' עורכת מ'ניו-יורק טיימס' והפכה ללקוחה קבועה ונלהבת. היא כנראה כל כך אהבה שהחליטה להקדיש לסביח שלנו כתבה בעיתון, שעשתה את כל ההבדל. מאז ועד היום, אנשים לא מפסיקים להגיע".
לאורך השנים כתבנו כאן ב׳ידיעות אמריקה׳ על הכוכבים הרבים שהפכו את ׳טעים׳ למוסד של ממש. מג׳ניפר אניסטון ועד צ׳לסי קלינטון, גווינת’ פאלטרו ואפילו שרה ג׳סיקה פארקר שסיפרה בעצמה על המקום. ״ב-12 שנים מאז שסטפן ואני פתחנו״, היא מספרת, ״טעים קיבל אזכורים בכל מגזין אוכל בעולם בערך. לפני שנה זכינו להיכלל בזאגט ברשימת חמישים המסעדות הטובות בעיר״.
אחרי ש׳טעים׳ הפך להצלחה, ואפילו זכתה אדמוני לכינוי ׳מייקל ג׳ורדן של הבישולים׳ ב׳ניו יורקר׳, פתחה מסעדות נוספות, בין השאר, בלבוסטה ובר בולנט וממש עוד מעט, היא מספרת, תיפתח מסעדה נוספת בטעמים שאנחנו מבינים. ״בעוד פחות מחודשיים תפתח ה׳קוסקוס׳, מסעדה חדשה ושונה ברחוב האדסון בווילג׳. המסעדה תתמקד בשבע עד שמונה מנות בלבד, עם ספיישלים, כל המנות צפון אפריקאיות, קוסקוס, מפרום, אוכל תפון אפריקאי יהודי כשר. החלטתי לפתוח את ׳קוסקוס׳״, היא מסבירה, ״כי רציתי לאכול את זה שנים, מאז שאני פה ולא רק אני. כל פעם שאני מבשלת את זה בבית אנשים מתעלפים. היום אוכל אותנטי אנשים כאן אוהבים. זה מעניין וכיפי”.
ברשת טעים שמסתמנת כהצלחה ישראלית גדולה באמריקה, צפויות עוד מנות חדשות כמו עודיות וחינה, כרובית בטעם שווארמה ועוד.